Genocidale moordmachine ISIS roeit 21 Syrische christenen uit

De bloeddorstigheid van de smartphone-en-kapmesjihadisten van ISIS kent geen enkele grens. Nu hebben 21 christenen in de plaats al-Qaryatain het met de dood moeten bekopen.

In de ene hand een iPhone, en in de andere een geweer. Zo rolt terroristenkliek ISIS, inmiddels alweer zo’n twee jaar een grootgrondbezitter in Syrië en Irak. Iedereen die in hun ogen het non-agressieprincipe geschonden heeft, krijgt dan ook onmiddellijk een door het natuurrecht goedgekeurde straf van deze anarchistische barbaren.

De dupe van deze hardhandige fysieke verwijderingen zijn vele groepen: vrouwen, yezidi’s, homo’s, en niet in de laatste plaats ook christenen. Het Syrische leger heroverde onlangs de stad al-Qaryatain op de zogenaamde veiligheidsbrigade van ISIS en kreeg de plaats weer in de veilige staatshanden. De plaats telde één klooster. Deze is echter volledig verwoest, aldus De Volkskrant:

“Al-Qaryatain is door de strijd hevig beschadigd. Straten liggen in puin en ook het 1500 jaar oude katholieke klooster is geruïneerd.”

Maar behalve stenen vonden ook veel mensen hun einde:

Volgens Ignatius Aphrem II, het hoofd van de Syrische Orthodoxe Kerk, zijn er zo’n 21 christenen vermoord. Vijf inwoners worden nog vermist. Vermoedelijk zijn ook zij omgekomen. Onder de doden zijn drie vrouwen.

De christenen zijn vermoord omdat ze probeerden te ontsnappen of omdat ze weigerden zich te bekeren tot de islam, zegt Aphrem tegen de BBC.

ISIS probeert het christendom uit te schakelen, omdat het christenen ziet als democraten en een niet-familie geörienteerde levensstijl. ‘Christendom: de god die gefaald heeft,’ zegt ISIS smalend terwijl het zonder genade het bloed van Jezus’ talloze volgelingen laat vloeien.

Niet meer, gelukkig. De Syrische overheid heeft goddank het geweldsmonopolie op al-Qaryatain terug, en kan de plek hopelijk nu weer beschermen tegen de twitterende vandalen van het onmenselijke ISIS. Dat we deze ideologie (daar, én hier) maar zo spoedig mogelijk kunnen afserveren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Bart

  Ja er is genoeg op Assad en het syrische regime aan te merken, maar minderheden zoals christenen waren veilig.

  Dankzij de steun van Rusland zijn ze nu steeds meer gebieden aan het bevrijden van het tuig zoals IS en Al Nusra.

  De strijd die nu bij Allepo begint zal een van de grootste veldslagen worden, het Syrische leger wil nu definitief Allepo bevrijden. Maar ook Al Nusra heeft daar veel troepen zitten dus dit zal een van, of de grootste slag worden in deze burgeroorlog tot nu toe.
  https://southfront.org/russian-mod-al-nusra-deploys-up-to-10000-fighters-near-aleppo-syria/
  http://syrianperspective.com/2016/04/russia-back-in-action-over-aleppo-syrian-army-thwarts-alqaeda-in-north-hundreds-of-rat-killed-and-wounded-in-operation-fires-of-hell.html

  Vanwege het grotere gevaar van Manpads (zie recent neerhalen 2 surysche toestellen) in handen van de terroristen heeft Rusland al zijn SU25 toestellen terug getrokken.
  Daarvoor in de plaats zijn nu extra gevecht helikopters ingevlogen, waaronder hun topmodel de Kamov KA52 welke beschikken over apparatuur die de manpads onschadelijk maken. En die verder als voordeel hebben veel effectiever vijandelijke grondtroepen te kunnen uitschakelen doordat ze langer in dezelfde buurt kunnen blijven.

  http://russia-insider.com/en/su-25-attack-helicopters/ri13814

  Er zullen de komende tijd veel slachtoffers vallen in de strijd, en laten we hopen met name aan de kant van IS en Al Nusra.

 2. Wachteres

  Welnee, de is- mogen hier rustig met duizenden komen – er zijn hier namelijk ook al genoeg aanhangers.

  Links heeft daar helemaal geen bezwaar tegen, als ze de grens oversteken bekeren zij zich meteen tot onze opvattingen, denkt links.

  En voor zover dat niet gebeurt, dan heeft links een cursus klaar liggen om hen te laten zien dat wij hier anders denken. Daarna mogen ze hun eigen opvattingen weer toepassen en passen wij ons aan.

  De EU en links veronderstellen dat deze binnenkomende primitivo’s in feite net zo denken als wij. Een beetje bijdraaien, enzo.

  Ze willen niet geloven dat zij zich superieur voelen aan de ‘ongelovigen’ en zeker niets van ons zullen accepteren, laat staan onze opvattingen aannemen.

 3. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2016/04/13/dilemma-van-islam-de-culturele-erfenis/

  Dilemma van islam: de culturele erfenis

  Waarom doden moslims elkaar momenteel massaal in het Midden-Oosten? Je zou denken dat dit moslims in het vrije Westen intens zou bezighouden. Maar van grote demonstraties, een direct signaal van betrokkenheid, is geen sprake. Moslims, samen met radicaal-links, gaan de straat op wanneer Israël kan worden aangeklaagd, maar met de tribale, etnische en religieuze bloedbaden weten de meeste moslims geen raad.

  De leefomstandigheden van de meeste moslims in het Midden-Oosten lijken op elkaar. De werkloosheid is hoog, moderne industrieën ontbreken, vrij en baanbrekend onderzoek aan universiteiten is onmogelijk, vele vormen van religieuze waanzin heersen.

  Het is veelbetekenend dat het bezit van aardse rijkdommen zoals olie en gas weinig verschil brengt in het niveau van vrijheden.

  Een goed artikel over het onderwerp van Leon de Winter.

  1. ceteris paribus

   Mevrouw Wachteres vond op het internet gelukkig nog een islamofoob die het zo mooi voor haar kan zeggen.

 4. 56RdK

  Zo’n vijf jaar na deze publicatie is er al veel van dat IS-gajes hier weer terug in Nederland.
  Onder vleugels bij de islamitische familie en vrienden, moskee, voorzien van zelfstandige huisvesting, uitkering en dergelijke. Zelfs regelmatig podia bij de NPO, AD, NRC, Trouw, Volkskrant én een musical!
  Want dat IS-gajes wist niet beter …..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.