Goed nieuws! VVD-top vreest voor positie Minister Van der Steur

Goed nieuws omdat het betekent dat hij binnenkort weleens ten val kan komen.

De VVD-top is bang dat het binnenkort weleens einde oefening kon zijn voor minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur. Volgens het Algemeen Dagblad kwalificeren zijn partijgenoten Van der Steurs positie en gedrag als “kopzorgen,” “geklungel” en “gestuntel.”

De krant legt uit:

Van der Steur vecht aanstaande donderdag voor zijn politieke leven in het Kamerdebat over de aanslagen in Brussel. Zijn gebrekkige optreden tot nu toe gaat het voorstellingsvermogen van VVD’ers te boven. De opvolger van Ivo Opstelten heeft al driemaal sorry tegen de Kamer moeten zeggen.

Tijdens het debat afgelopen dinsdag werkte hij zich dieper in de problemen doordat hij geen antwoord kon geven op belangrijke vragen van de Kamer. Eén VVD’er zegt daarover:

“Hij wist niet goed wat hij moest weten. Dat is funest voor een minister.”

Van der Steur zal zich beter voorbereiden voor het debat van aankomende donderdag, zeggen diverse VVD-toppers, maar daar is niemand van onder de indruk. Eén prominente liberaal beweert dan ook dat Van der Steur “een wonder” nodig heeft om te blijven zitten, “en als dat komt, binnenkort weer eentje.” Hij zal zich spoedig namelijk ook moeten verantwoorden voor het feit dat een ambtenaar voorkwam dat onderzoekers het bonnetje boven water haalden waarop het precieze bedrag stond dat aan crimineel Cees H. werd betaald back in the day.

En dat is niet alles. Van der Steur is namelijk niet alleen persoonlijk onder vuur gekomen omdat hij de Tweede Kamer verkeerd informeerde in het debat over de aanslagen in Brussel, maar ook omdat hij de politie ook niet goed onder controle heeft. Zo is het ziekteverzuim ongekend hoog, is er chaos en stress vanwege de reorganisatie van de Nationale Politie (waarvoor Van der Steur verantwoordelijk is), en schort er het één en ander aan de integriteit van politieagenten.

Het gevolg? VVD’ers hebben weinig hoop op een goede afloop. Niet alleen omdat Van der Steur vreselijk onbekwaam is, maar ook omdat Rutte op dit moment geen politieke risico’s wenst te nemen:

“Rutte gaat niet de verkiezingen in met een minister die in tijden van terroristische dreiging het minimale vertrouwen van de Kamer geniet.”

Aangezien wij een week geleden, op 25 maart, al riepen dat Van der Steur op moest stappen kunnen wij hier alleen maar blij mee zijn. Van der Steur is volstrekt incompetent. Als gewoon parlementslid deed hij het aardig, maar als minister is hij gewogen en te licht bevonden. Tijd om hem af te serveren en te vervangen met iemand die deze belangrijke functie wél aan kan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Hopelijk zal deze minister nu snel de kamer verlaten en het zou mooi zijn als hij de hele kabinet met zich meenam. Het is al te laat daarvoor maar toch nog gewenst.

  1. ceteris paribus

   Ministers zitten niet in de Kamer maar in de Regering, Ni28.
   Als mensen dat elementaire onderscheid niet kunnen maken vraag je je af waarom ze over zo’n onderwerp willen meepraten.

   1. loritta

    Jij bent toch echt een mierenneuker!

 2. Ni28

  Hopelijk zal deze minister nu snel de kamer verlaten en het zou mooi zijn als hij de hele kabinet met zich meenam. Het is al te laat daarvoor maar het blijft altijd gewenst.

 3. Houtlijm

  Van der Steur is de grootste stuntel van het huidige rampenkabinet. Een incompetente, onsymphatieke onbenul met een corpsballerige rotkop. Dat hij op korte termijn verdwijnt lijkt wel zeker. Maar wie volgt hem op? Toch niet die puistenkop van een Klaas Dijkhoff mogen we hopen. Wie is trouwens wel zwaar genoeg voor die functie? Na Opstelten en Teeven is de kwaliteit -kuch- binnen de VVD wel zo’n beetje opgebruikt.

 4. schoen217

  Ach, 1 troost voor Ard, al zijn regeringsvrinden staan om hem heen, achter hem alleen nog gebakken praatjes, hij mag nog even bungelen, voordat zijn stropje wordt aangetrokken!

 5. loritta

  Oh, wat zal het mooi zijn als er weer een VVD’er gaat vertrekken!
  Dan zal het voor onze glimlachen premier ook wel moeilijk gaan worden om overeind te blijven na zoveel blunders in “zijn” kabinet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.