PEILING: Steun voor kabinet lager dan ooit

De PvdA en de VVD moeten allebei fors inleveren. Het gevolg: de steun voor het kabinet is nu lager dan ooit.

Als er vandaag verkiezingen waren zouden de PvdA en de VVD samen genoegen moeten nemen met 37 magere zetels. Let wel, dat is 4 minder dan de VVD in haar eentje heeft op dit moment.

Dat blijkt uit de meest recente Politieke Barometer, een peiling van Ipsos.

Dat is natuurlijk bijzonder slecht nieuws voor Rutte II, maar het is al helemaal desastreus voor onze vrienden van de PvdA. De knetterroden staan op dit moment namelijk op 12 virtuele zetels. Veel minder dan dat wordt het niet voor de zogenaamde arbeiderspartij.

En dat is niet alles. Ipsos heeft kiezers namelijk ook gevraagd welke rechtse partij in hun ogen waarschijnlijk de grootste wordt, en welke linkse partij. Daarbij zijn de resultaten opvallend.

Zo denkt slechts 26% van de linkse kiezers dat de PvdA de grootste op links wordt. In gewone mensentaal betekent dit dat die partij nu gezien wordt als een onderdeurtje. De PvdA doet het wat dat betreft slechter dan de SP (38% van de linkse kiezers denkt dat de tomaat-aanbidders de grootste op links worden) én GroenLinks (29%). Dat is werkelijk een fiasco voor de PvdA en het toon diens huidige electorale zwakte aan.

Screen Shot 2016-04-28 at 18.18.14

Dat is slecht nieuws voor de PvdA, maar VVD’ers moeten zich onderhand ook ernstig zorgen maken. Virtueel staat de partij namelijk nog maar op 25 zetels. Dat is een verlies van 26 zetels ten opzichte van de verkiezingen van 2012. En ook voor de liberalen zijn de verwachtingen bepaald niet hooggespannen. Maar liefst 62% van de rechtse kiezers denkt dat de PVV de volgende keer de grootste partij op rechts wordt. Van de VVD verwacht slechts 34% dat. Dat is werkelijk een afgang voor premier Rutte en de zijnen.

Wat dit betekent is simpel: de regeringspartijen zijn zichzelf aan het opblazen. De VVD zal zich wellicht nog redelijk snel kunnen herpakken – 25 zetels is geen slecht dieptepunt voor die club – maar geen van de twee partijen kunnen blij zijn met de electorale gevolgen van hun gezamenlijke beleid.

Sterker nog, als die partijen nog iets van overlevingsdrang hadden zouden de pijp zo snel mogelijk aan maarten geven. Misschien dat er dan nog iets te redden valt voor ze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. sarko

  15 maart 2017, het duurt nog ff maar met al die peilingen duurt het minder lang :).
  Hee Poldi dit onderzoeksbureau manipuleert echt de kiezer hoor !!!

  1. Wim

   Ik zou er niet van opkijken. Jij wel?

  2. poldi

   Ook IPSOS doet aan super downgrading PVV en dat heeft het verleden diverse keren bewezen.
   Daaag Sarko !

 2. Ni28

  Deze kabinet had van begin af aan geen bestaansrecht. Vanaf dag een alleen maar leugens en afbraak van de sociale zekerheiden. Weg met de ouderen en zieken, veel te duur. Maar altijd geld zat voor de talrijke bodemloze putten. Dan bent je niet populair, lijkt mij vrij logisch. De slechtste kabinet ooit.

  1. J.C.

   @Ni28

   De “vergrijzing” is een handige en vooral winstgevende leugen van de zogenaamde “hervormingspartijen”.

 3. Annuska G.

  Hopen dat deze trend zich voortzet.

 4. Ni28

  500 miljoen extra voor asielzoekers. Hoeveel extra voor gepensioneerden en zieken?

 5. ceteris paribus

  Deze regering is de afgelopen jaren op alle essentiële punten gesteund door CDA, D66 en CU. Daarmee kon dit Kabinet op een solide steun rekenen van 83 zetels in de Tweede Kamer. Die brede steun maakte het mogelijk meer hervormingen te realiseren dan de meeste voorgaande kabinetten. Bovendien blijkt het een solide coalitie die zeker de volledige regeringsperiode zal uitdienen.

  Ik zie dus geen enkel probleem.

  1. J.C.

   @ceteris paribus

   En vergeet vooral de andere ondemocratische politieke partijen SGP en GL niet. D66, CU, SGP, CDA en GL hebben het kwaadaardige kiezersbedrog van de VVD en de PvdA dus mogelijk gemaakt en laten voortduren.

   Kiezersbedrog en democratie horen elkaar uit te sluiten. Als dat niet gebeurt is er sprake van een zieke samenleving, die erg kwetsbaar is.

   Maar u verschuilt zich weer achter “ik niet begrijpen”.

  2. Houtlijm

   Dat het kabinet op steun van andere partijen kan rekenen en zo op een solide basis steunt, zegt helemaal niets, nada, nul komma nul over de kwaliteit van ‘de dienstverlening’. De keuzes waren verkeerd, de uitvoering was verkeerd en het kompas was verkeerd. Als dit door verkeerde partijen wordt gesteund heb je twee keer niks.

   Honderden miljoenen spenderen aan nieuwkomers en gelukszoekers ten koste van korting op ouderenzorg is een zwarte en macabere keuze waaraan alle linkse- en middenpartijen schuldig zijn. Diep triest.

   1. ceteris paribus

    Houtlijm gaat nu over op een politieke beoordeling van dit Kabinet. Ook interessant maar daar ging de draad niet over, die ging over de politieke steun voor dit Kabinet. Ik gaf aan dat die materieel tamelijk solide was en is.

 6. Wachteres

  http://nl.gatestoneinstitute.org/7929/turkije-visumvrij-reizen

  Turkije chanteert Europa om Visumvrij Reizen

  De EU bevindt zich nu in een klassieke catch-22-situatie. Grote aantallen islamitische migranten bewegen zich richting de EU, ongeacht of de EU een visumvrije regeling voor Turkije goedkeurt.

  “Als de visumplicht volledig opgeheven wordt, kunnen al deze personen een goedkoop vliegticket naar een willekeurig Duits vliegveld boeken, het woord ‘asiel’ mompelen en een jarenlang durend juridisch proces triggeren, met een goede kans op permanent verblijft.” — Duitse analist Andrew Hammel.

  En uiteindelijk, “de belangrijkste, meest fundamentele, dringende vraag van allemaal”:

  “Waarom zou een vredig, stabiel en welvarend land als Duitsland een gewelddadig etnisch conflict importeren uit een distante hoek van de wereld die niets met Duitsland van doen heeft, en waar 98% van de Duitsers niets van weet of er om geeft?”

  In een essay voor de Financial Times, getiteld “De EU verkoopt haar ziel voor een deal met Turkije, schreef columnist Wolfgang Münchau:

  “De deal met Turkije is verdorvener dan wat ik ooit in moderne Europese politiek heb gezien. Op de dag dat EU-leiders de deal ondertekenden, bekende Erdogan kleur: “Democratie, vrijheid en de rule of law…. Voor ons hebben deze woorden absoluut geen enkele waarde meer.” Op dat moment had de Europese Raad het gesprek met de Turkse premier Ahmet Davutoglu moeten beëindigen, en hem naar huis sturen. Maar in plaats daarvan maakten ze een deal met hem — geld en nog veel meer in ruil voor hulp met de vluchtelingencrisis.” Aldus Soeren Kern.

  De EU zal onze landen vernietigen als wij niet de enige juiste conclusie trekken er als land subiet afstand van nemen.

  1. Wachteres

   Als we niet doen wat Ankara wil, is dit het gevolg:

   Turkije heeft gedreigd om zich terug te trekken uit de deal gericht op het terugdringen van illegale immigratie naar de EU, als de EU niet voor eind juni toegeeft aan de Turkse eis een visumvrije regeling te bieden aan 78 miljoen Turken. Als Ankara het woord bij daad voegt, zou het de sluizen opnieuw open zetten, waardoor mogelijk miljoenen migranten uit Afrika, Azië en het Midden-Oosten, via Turkije richting de EU bewegen.

  2. Beukman

   Het gaat nu even niet over Turkije, mallerd.

   1. Wachteres

    Dan begrijp jij nog steeds niet waarom de steun voor het kabinet lager is dan ooit, malle @Beukie.

    Mijn linken zijn heel zinvol, maar dan moet je wel de verbanden kunnen zien.

 7. J.C.

  Het verlies van de VVD is niet 26 doch 16 zetels t.o.v. 2012. Waren het er alvast maar 26!

 8. J.C.

  Hoeveel zetels hebben de VVD en de PvdA eigenlijk nog in de huidige Tweede Kamer? Bij de VVD is minstens 1 meneer vertrokken, die de zetel voor zichzelf hield en bij de PvdA de twee Turken.

  Ze begonnen met 41 + 38 = 79 zetels
  vertrokken (maar wel gebleven) 3 zetels –
  ———-
  De coalitie heeft 76 zetels

  Democratie (?) op z’n smalst, lijkt mij.

 9. Bes Tolen

  Politiek als tegenwoordig bedreven wordt, betekent het einde van de eigen bevolking. Anders niet. Wat de eigen bevolking verder bezielt, is me niet duidelijk. Maar dat ze zichzelf bedriegt door steun te blijven verlenen aan politici, die menen aan elke club met een bepaald doel opgezet voor elders door de meest oncontroleerbare en onbetrouwbare lieden die er op deze wereld rondlopen, alle ruimte en middelen te geven, zegt alles over op wat voor laakbaar minderwaardig niveau onze democratie is, ja hetzelfde geldt voor de andere westerse democratieën, is aangeland. Waarmee dan ook alle steun wordt verleend aan de meest dubieuze krachten, die er in het binnenland rond lopen. Stoppen die rotzooi en dat ook en vooral buiten regering en parlement om. Anders komt er nergens meer wat van terecht. Het verraad moet worden gestopt. Dat is het enige doel dat prioriteit verdient.

  1. ceteris paribus

   Wat Bes precies voorstelt blijft wat onduidelijk maar het lijkt er op dat hij de democratie wil afscheiden ten gunste van een frisse dictatoriale leider. Dat zou een fascistisch standpunt zijn. Moet kunnen.

   1. Houtlijm

    Bes lijkt misschien een beetje in paniek, maar de eerste zin is toch volstrekt duidelijk en coherent en vertolkt zijn gemoed en bezwaar: “Politiek (zo)als tegenwoordig bedreven wordt, betekent het einde van de eigen bevolking.”

    In die aanklacht kan ik me volkomen vinden.

    1. Wachteres

     Er zijn blijkbaar mensen die vinden dat wij – uit naam van de democratie, die er niet meer is – toe moeten laten dat we als Europees volk vernietigd worden.

     Dan ben je toch wel ver heen. De nazi’s waren er brave borsten bij.

   2. ceteris paribus

    afscheiden = afschaffen

  2. toetssteen

   @Bes Tolen
   Terechte vraag. Drees draait rondjes in zijn graf. Het aparte is dat als men deze man naar de maatstaven van nu in zou moeten kleuren in het politieke vlak hij waarschijnlijk uit zou komen ter rechterzijde van de VVD. Want zijn idee van overbrugging van ouderen die nooit enige kans hadden gehad om in te leggen in een gedegen pensioenfonds en ter overbrugging de AOW schiep, is geïmplementeerd, waar dat niet de bedoeling was.
   De bedoeling was, er zijn mogelijkheden, gebruik ze, ga ervoor, knok en kom boven!
   Wat zien we nu? Absurde belastingen, want de rijken…. Nou die pak je nooit! Het enige dat uit wordt gekleed en vlucht, zijn de hoogopgeleiden die zich scheel betalen aan de marxistische waanzin.
   Enfin, ik zie in de peilingen een verschuiving of beter gezegd een vast rechts blok en als men dat rechts afzet tov The States, is het best links. Dat is niet erg, maar als 2 op de vijf van jouw salaris trekt, wordt de lol een stuk minder.
   Éen van mijn zoons is al verkast, nummer twee staat op het punt en drie gaat straks solliciteren, want die heeft het ook tot aan zijn nek zitten.
   Ik hoop en verwacht dat het CDA het roer omgooit. Nee, ik zal er niet op stemmen, vermits Omzigt de club overneemt.

 10. Wachteres

  Helaas vervalt de democratie als we met fascisten te maken hebben.

  Slechte mensen die willens en wetens van plan zijn om miljoenen mensen met voor middeleeuwse opvattingen binnen te halen en daarmee onze cultuur zullen vernietigen, zijn erger dan fascisten.

  Dat is dictatuur in de hoogste en in de meest lage vorm.

  1. ceteris paribus

   Ook mevrouw Wachteres lijkt afscheid te willen nemen van de democratie. Of zie ik dat verkeerd?

   1. ceteris paribus

    Mevrouw Wachteres duikt laf weg, net zoals ze zwijgt als hier door fascisten als Suijkerbuijk, Houtlijm en Vigo wordt voorgesteld Nederland Muslimrein te willen maken en wordt gefantaseerd over concentratiekampen om alle moslims op te sluiten. Op dit blog lopen figuren rond die rechtsstaat, Grondwet en democratie niet accepteren en weerzinwekkende voorstellen doen om mensen te martelen, te vermoorden en op te sluiten. Niemand neemt er afstand en geeft daarmee stilzwijgende goedkeuring. Het zijn de meelopers die fascisme en politiestaat mogelijk maken. Het is de morele verloedering van mensen zonder moreel besef.

    1. Vigo

     Denk jij soms dat we stil blijven zitten als men ons tracht te scheren?

     1. toetssteen

      @Vigo
      Zoals Suijkerbuijk zegt. Stoppen met reageren op deze shit. Het onderwerp is volkomen foetsj! Het gaat over de nogal brakke staat van het kabinet in alle peilingen.
      Zoëven Pauw gekeken, maar eerlijk gezegd had ik beter verder kunnen gaan met mijn buitenlandse correspondentie. Much ado about nothing en erger dan dat. Pauw moet met vervroegd pensioen. Scherrenburg kan zo naar the mummy returns, Bos Hello Kitty en Frits 180 over 250 naar de golfbaan. Türkies heb ik gelukkig gemist, maar ik vermoed dat dat de reden was dat milady zich een glas wandelaar had gedoseerd. Lees: eh ja.

    2. Houtlijm

     Je bent een vieze vuile parg Ceteris. Een psychopatische leugenaar die last heeft van een vergevorderde hersenziekte, alsmede een smerige geslachtsziekte zoals syphilis, door de fervente hoerenloper die je bent.

     Ik kan alleen voor me zelf praten. Ik heb het nooit over concentratiekampen gehad of over een muslimrein Nederland. Ik ben wel voor een actief terugkeerbeleid zoals ik gestipuleerd uiteen heb gezet.

     Ik heb het ook nooit over het martelen van mensen gehad en accepteer niet meer dat jij mij een fascist of racist noemt.

     Jij bent een vieze, gore, smerige hoop paardenstront en ik zal je achtervolgen tot in de hel als je me godverdomme nog een keer vals beschuldigd of uitspraken in de mond legt die ik niet heb gedaan.

     Pas op je woorden of ik weet je te vinden Wim Hutten: ik breek je hele Grondlijn af. Onthoud dat.

     1. ceteris paribus

      Ik zou die Wim Hutten met rust laten, beste Houtlijm, die man moet een zorginstelling runnen en dat lijkt me nuttig werk.

      Houtlijm, Vigo stelde een Muslimrein Nederland voor en bepleitte álle moslims in Nederland op te sluiten in concentratiekampen. Jij steunde dat idee maar gaf aan een uitzondering te willen maken voor moslims die goed geïntegreerd zijn en die werk hebben. Ik vroeg nog hoe je dat onderscheid dacht te kunnen maken maar daar reageerde je niet meer op.

      Is er geen moment geweest dat je nattigheid voelde met dit bizarre en, inderdaad, fascistoïde standpunt?

     2. Vigo

      De laffe schijtbak begint al terug te krabbelen, loopt het je dun door de broek paardepias?

      Vervelend hè als je zo bekend bent als de botte hond……

     3. Houtlijm

      Je hebt me kwaad gemaakt Wim Hutten en dat had je beter niet kunnen doen. Ik pik je smerige aantijgingen niet meer en zal je Grondlijn raken waar ik raken kan, reken daar op. En natuurlijk ook al je opdrachtgevers die mogen weten met wat voor zak stront ze in zee gaan.

      Jij bent een extreem linkse goorlap die iedereen voor fascist uitmaakt die het niet met jou eens is. Het is hoog tijd dat je je onder behandeling stelt van een deskundige psychiater. Hoewel die waarschijnlijk weinig zal kunnen uitrichten bij zo’n door en door verziekte geest.

     4. cmsuijkerbuijk

      @Houtlijm
      Laat toch lullen. Toetssteen en ik hebben met elkaar afgesproken, niet meer te reageren op dit uitschot en weet je, dat lucht enórm op. Ook ik heb verschillende keren tegen deze, door mij aangetoonde, NSB’er verklaard, dat ik het, evenals jij, nooit heb gehad over concentratiekampen en de rest van die smerigheid, waar hij zélf als neonazi een enórme erectie van krijgt, maar het is tegen dovemans oren gericht.
      Laten lullen deze smeerlap, die slechts erop uit is, mensen over de rooie te jagen. Laat hem in zijn eigen woordenbraaksel stikken, deze zwarthemd en erfgenaam van Mussert, Van Geelkerken en Rost van Tonningen!

     5. ceteris paribus

      Waarom reageer je niet inhoudelijk op mijn bijdrage, Houtlijm? Gaf ik je standpunt niet correct weer? In dat geval kun je dat toch corrigeren?

     6. Beukman

      @Suijkerbuijk
      Ik ben dan wel benieuwd wat je vindt van Vigo’s standpunt dat alle moslims in Nederland dienen te worden opgesloten in concentratiekampen. Ik noem het fascistisch; Vigo zelf heeft al eens aangegeven dat hij de term nazi best op hem van toepassing vindt.
      Wat ik zo buitengewoon in hem waardeer in tegenstelling tot al die buikkruipers zoals jij, Lijm en Steen, is dat hij geen last heeft van politieke correctheid, en gewoon zonder politiek correct geslijm zegt waar het op staat.
      Wil je nog eens zeggen wat jij het liefst met moslims in Nederland zou doen?

     7. ceteris paribus

      “Je bent een vieze vuile parg Ceteris.

      Dit vind ik dan wel weer onthullend: http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/parg

     8. Beukman

      @CP
      PARG (SCHELDNAAM VOOR JOOD, ONAANGENAAM INDIVIDU, ZEER HOOFD)
      Verdomd. En ik nog wel denken dat het een typo was. Wat moeten we daar nu weer achter zoeken? Hopelijk wil Lijm zelf een tipje van de sluier oplichten.

   2. toetssteen

    @CP
    Walgelijk creatuur dat u er bent! Iemand wegzetten als zijnde fascist omdat u het niet eens bent met een mening. Werkelijk, te smerig voor woorden!

    1. Vigo

     Die smerige kakkerlak krijgt zijn trekken nog wel eens thuis……

     1. toetssteen

      @CP
      Kras toch op man, dat is nooit gezegd! Dat woord lag steeds in uw mond en ú dwong dat op, want dat zou zijn gezegd!
      En nog afgezien van die misselijkmakende leugen, waarom zou ik afstand moeten nemen van iets dat niet is gezegd?
      Ik ben volkomen klaar met u, de boom in om mijn part. De garoeten.

     2. ceteris paribus

      @ Toetssteen, vigo, maakte nooit bezwaar tegen mijn weergave van zijn standpunt, en bevestigde die ook nog een keer in deze draad.
      Mijn vraag aan u is waar u staat. Wat vindt u van het streven naar een moslimrein Nederland en de voorgestelde maatregelen om dat te realiseren?

    2. ceteris paribus

     Ook u, heer Toetssteen, zag ik geen afstand nemen van de voorstellen Nederland Muslimrein te maken en alle moslims op te sluiten in concentratiekampen. Mag ik dat niet interpreteren als stilzwijgende instemming?

     1. Vigo

      Waarom zou hij, dit is toch een mooi toekomstbeeld?

      Het wordt er een stuk veiliger door, gezien de ellende die dat spul brengt….

     2. Beukman

      @Vigo
      Jij legt altijd weer een verfrissende eerlijkheid aan de dag, Vieg. Dat wordt door mij zeer gewaardeerd.
      Als je dan eindelijk dat stoeltje onder me vandaan hebt getrapt, weet dat ik bij God een goed woordje voor je zal doen – mocht Hij bestaan, uiteraard.

    3. Beukman

     @Steen
     Ik ben iets politiek correcter dan CP, en zal daarom niet zo snel iemand een fascist noemen. Maar leg mij eens uit waarom je iemand die een hele bevolkingsgroep wil opsluiten en/of uitroeien geen fascist mag noemen. En als je toch bezig bent: waarom je je muil houdt als CP of ik als NSB-ers of landverraders worden weggezet.

     1. ceteris paribus

      @Beukman, ik heb niet de gewoonte iemand een facist of racist te noemen, ik probeer zorgvuldig onderscheid te maken tussen de opvattingen en de man of vrouw. Ik sluit niet uit dat ik dit onderscheid wel eens vergat maar daar wil ik dan weleens een citaat van zien.

     2. Beukman

      @CP
      Het is ingewikkeld: enerzijds dingen benoemen, anderzijds proberen iemand te bereiken. Het f-woord is een soort van Godwin, en de aangesprokene klapt meestal dicht, waardoor je uiteindelijk niks bereikt.

      De term “fascisme” is besmet, maar dit is niet altijd zo geweest. In de jaren 30 t/m 1945 stond fascisme voor een opvatting die trots werd uitgedragen. Na de oorlog werd het woord begrijpelijkerwijs taboe, de associatie met vernietigingskampen en met Hitler en Mussolini was gelegd.

      In de discussie is dit vaak lastig, mede vanwege die wat mij betreft onjuiste associatie. Men kan immers heel wel een fascist zijn zonder te vinden dat joden, moslims of wie dan ook moeten worden uitgeroeid.
      Zolang aangesprokenen de benaming “fascist” echter wél ervaren als een Godwin, waarmee de discussie in één klap gesmoord is, is het denk ik het beste om het f-woord zo min mogelijk te gebruiken.

      Pas op het moment dat een groepering opstaat die zichzelf trots “fascisten” noemt – en die tijd komt, brom ik je – is de besmetting ongedaan gemaakt.

      Het lukt mijzelf trouwens ook lang niet altijd om te vermijden het beestje bij de naam te noemen.

    4. cmsuijkerbuijk

     @Toetsteen
     Beheers je. Herinner onze afspraak: Niet meer op deze neonazi reageren!

     1. Beukman

      Op straffe van excommunicatie!

     2. Houtlijm

      Bedankt voor je afkoelingswoorden Suijkerbuijk. Je hebt natuurlijk gelijk. Ik doe ook met jou en Toetssteen mee om deze geborneerde lul volkomen te negeren. Een goede training in zelfbeheersing.

     3. ceteris paribus

      Ik zie dat Houtlijm zich uit zijn penibele situatie tracht te bevrijden door mij te gaan negeren. De handdoek in de ring omdat hij mijn vraag niet kan beantwoorden dus.

      Een helder geval van hazenpad, lijkt me.

    5. Vigo

     ” Vigo zelf heeft al eens aangegeven dat hij de term nazi best op hem van toepassing vindt.”

     Dit zuig je uit je smerige duim Beukman, ik sta altijd achter mijn gedane uitspraken maar dit lieg je gewoon.

     Ik ben voor een moslim reine samenleving ja, met reden, en ben ook van mening dat men die vijfde colonne die overduidelijk aanwezig is (zie Molenbeek) net zoals de Japanners destijds in de VS moet deterneren totdat het moslimterrorisme bestreden is.

     Ik heb namelijk geen zin om mee te doen ons eigen graf te graven, ook heb ik talloze keren aangegeven dit te willen bereiken middels de democratische weg.

     Dat die smeerlap van een buddy van je alle zaken framed en verdraaid zal mij aan mijn reet roesten, die smerige kakkerlak waarvan de antecedenten zo her en der bekend zijn krijgt ooit zijn trekken nog wel thuis!

     1. cmsuijkerbuijk

      @Vigo
      Je schrijft: “net zoals de Japanners destijds in de VS moet deterneren”. Je bedoelt natuurlijk “interneren”.
      En laat ze verder in hun nazistische sop gaar koken. Weet je, niét reageren is bij zo’n CP eigenlijk gewoon de béste reactie, want dan heeft hij geen plezier meer van zijn onsmakelijke NSB-gedrag. Hij al dan proberen uit e lokken met termen als “staart tussen de benen” enzovoort, maar dát is slechts om tóch een reactie uit te lokken en dan heeft ‘ie weer zijn zin en reageert dan weer met zo’n onwaarschijnlijk hufterige NSB opmerking. Gewoon terug in de nazistische stront laten zakken waar hij, samen met Mussert, Van Geelkerken, Rost van Tonningen en andere NSB’ers thuis hoort!
      Geloof me. Hem finaal negeren is de beste reactie!

     2. Vigo

      Interneren of in detentie stellen @Suijkerbuijk wat je wilt, tot aan het moment is gekomen dat die islamitische bedreiging in onze richting is gestopt, de affaire Molenbeek en nu de affaire Ebru Umar heeft glashelder aangetoond dat er een levendige vijfde colonne bestaat dus die moet worden geneutraliseerd.

      Dat dit kakkerlakken zoals die trol waar we het over hebben een ongemakkelijk gevoel geeft interesseert mij totaal niet, nogmaals ik voel er niets voor om mee te helpen ons eigen graf te graven.

      En die zakkenwasser straal negeren doe ik ook niet want ik heb geen behoefte om te moeten lezen dat ik met de staart tussen de benen ben verdwenen of woorden van gelijke strekking. Je kunt je horloge erop gelijk zetten dat hij over gaat tot dit soort opmerkingen, ik ken hem al langer als vandaag.

      Wat ik totaal niet begrijp is dat de leiding alhier, na hem diverse keren de toegang te hebben ontzegd, die trol steeds weer tolereert, maar dat zal wel te maken hebben met de inkomsten.

      Maar goed zoals ik al eerder stelde, hij komt nog wel eens een keer aan de beurt, het broeit en smeult in de samenleving als in een veenbrand.

     3. Beukman

      Vigo schrijft:
      “Dit zuig je uit je smerige duim Beukman, ik sta altijd achter mijn gedane uitspraken maar dit lieg je gewoon.”

      Het was even zoeken, maar kijk eens hier:

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/04/uitslag-eu-referendum-veroorzaakt-geen-verschuivingen-in-peiling-de-hond/

      MvdG schreef:
      “Ik heb er geen enkele moeite mee om de PVV een nationaal-socialistische partij te noemen, wat het ook is.”

      Jij antwoordde:
      “Er is mijn inziens niets mis met het feit om zich als nationalistisch en socialistisch te manifesteren richting je eigen bevolking, en inderdaad de PVV heeft geen enkel raakvlak met de nazi’s van destijds.”

      En ik:
      ““Nationalistische socialisten” is zo bezien een eufemisme voor “nationaal-socialisten”. Aangezien de voorman van de PVV zelf nimmer te betrappen is op verhullend taalgebruik, lijkt “nationaal-socialisten” me daarom de te verkiezen term, eventueel “nazi”, waarbij we ons juist eens moeten zien te bevrijden van de associatie met de nazis van de jaren 30 en 40.”

      Jij hebt dus vrijwel letterlijk beaamd dat de PVV een nationaal-socialistische partij is. Aangezien de afkorting “nazi’s” hiervoor staat, zou ik niet weten waarom we die term plots uit politieke correctheid niet meer zouden mogen gebruiken. Ik maakte zelfs nadrukkelijk de kanttekening, en jijzelf dus trouwens ook, dat de PVV/nationaal-socialisten niets te maken heeft met de nazis van destijds.

      Maar als het voor jou te gevoelig ligt, neem ik “nazis” wel terug, en houden we het erop dat de PVV een nationaalsocialistische partij is.

     4. ceteris paribus

      @Beukman,

      Referend aan jouw eerdere argument dat de term ‘fascisme’ wordt opgevat als een Godwin (ik zie dat niet zo, voor mij is de kern van fascisme het verwerpen van rechtsstaat en democratie) is de term ‘nazi’ dat naar mijn gevoel in sterkere mate.
      Inhoudelijk klopt het wel: het partijprogramma van de PVV is economisch ‘socialistisch’ (gericht op een sterke rol van de staat ter ondersteuning van de lagere inkomens) en voorts sterk (volks)nationalistisch.
      Ik vind de term volksnationalistisch goed dekkend voor de PVV omdat ze enerzijds een nationaal isolement bepleit en zich anderzijds richt op ‘Blut und Boden’, eigen volk eerst van vreemde smetten vrij.

     5. Beukman

      @CP
      Technisch zal je wel gelijk hebben, maar het woordje “fascistisch” heeft nu eenmaal het effect van een Godwin, en smoort vaak de discussie. Puur om die reden probeer ik de term te vermijden, en dat zal ik nu ook doen met “nazi”.

      Ik voel meer voor nationaalsocialistisch dan voor volkssocialistisch, omdat de PVV in mijn ogen niet echt een Blut und Boden partij is: er is immers ruimte voor allochtonen die zich hebben aangepast. Kijk maar naar hoe populair Umar is. Er is dus meer nadruk op “Boden” dan op “Blut”.

     6. ceteris paribus

      @Beukman, nadruk of niet, de term ‘moslimrein’ van sommige PVV-aanhangers hier en de neiging moslims generaliserend als mensen van lagere allooi (‘stemvee’ met ‘kopvodden’) aan te duiden is naar mijn begrip overduidelijk racistisch.

   3. Wachteres

    Helaas vervalt de democratie als we met fascisten te maken hebben.

    Slechte mensen die willens en wetens van plan zijn om miljoenen mensen met voor middeleeuwse opvattingen binnen te halen en die daarmee onze cultuur zullen vernietigen, zijn erger dan fascisten.

    Dat is dictatuur in de hoogste en in de meest lage vorm.

    1. Vigo

     ” Maar als het voor jou te gevoelig ligt, neem ik “nazis” wel terug, en houden we het erop dat de PVV een nationaalsocialistische partij is.”

     Met nationaal en daarnaast socialistisch richting de eigen autochtone bevolking in eerste instantie, kan ik leven @Beukman.

     Zo heb ik het ook geformuleerd en jij hebt daar nazi’s van geframed, in principe hanteer jij de zelfde smerige tactieken als je buddy. liegen, framen en mensen woorden in de mond leggen, maar ik ga er maar van uit dat het water jullie zo onder hand aan de lippen staat en niet in staat meer zijn een open en eerlijke discussie te voeren, soit het zij zo…..

     1. ceteris paribus

      Ik ben me niet bewust van het feit dat ik jou woorden in de mond legde die je niet gebruikte, beste Vigo. Als dat wel het geval is moet je dat even aangeven zodat ik dat eventueel kan corrigeren.

     2. Vigo

      Zoek zelf maar even terug paardepias, dat lukt jou vast wel als zelfverklaarde ‘inhoudelijke gigant’ in het debat.

      Ik zal je een steekwoord overhandigen #concentratiekamp#, die term heb ik nooit gebezigd.

      Die term gebruik jij opzettelijk om te verwijzen naar de nazi’s van destijds als Godwin, geheel volgens links gebruik.

      Ook mijn toevoegingen dat alles wat ik bepleit ik wil bewerkstelligen via de democratische weg negeer jij onophoudelijk, jij bent een smerig minderwaardig ‘mens’ paardepis in mijn ogen en beslist zoals de heer Suijkerbuijk ook stelt een neo-NSB’er pur sang.

     3. Beukman

      Je schreef “nationalistisch”, Vigo. En in die discussie leek je heel goed te kunnen leven met MvdG’s benoeming van de PVV als nationaalsocialistische partij. Waarom ook niet? Jij dook tenminste niet weg in eufemistisch ontwijkend gezwets als “de PVV is niet socialistisch maar sociaal”.
      Vroeger gebruikte men de afkorting “nazis”, ook in Nederland. Goed, houden we het nu op “nationaalsocialistisch”.

     4. ceteris paribus

      Vigo, je meende dat we alle moslims in Nederland moeten opsluiten in kampen. Ligt de term concentratiekampen dan niet zeer in de rede? En inderdaad, ik verwees nadrukkelijk naar het beleid van de nazi’s om alle Joden in concentratiekampen op te sluiten. Die historische parallel is overduidelijk en door jouw gebruik van de term ‘moslimrein’ verwees je ook overduidelijk naar de term ‘Judenrein’, een Godwin van het zuiverste water.

 11. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/04/28/parlementsleden-partij-erdogan-plegen-turks-parlemenet-geweld-oppositie/

  Parlementsleden partij Erdogan plegen in Turks parlement geweld tegen oppositie

  Dit geweld krijgen wij binnen en de EU is al bezig om Turkije binnen te halen.

 12. toetssteen

  Wat ik zie is dat het het CDA goed doet om toch maar te kiezen voor de koers Omzigt. En dat er wat D’66 naar Groen Links schuift, maar dat was laatstelijk toch al vestzak broekzak.

 13. Seneca

  De trol aller trollen praat over politieke steun voor dit kabinet. Het gaat over de steun die de broodheer (Nedelandse volk) aan dit kabinet geeft. Niet over het achterkamer gedoe van dit kabinet. Anders niets. Ik heb het al vaker gemeld, begrijpend lezen is moeilijker als men denkt, vooral als men zo overtuigd is van het eigen gelijk.

  1. toetssteen

   @Seneca
   Hij zit in het nauw en dan springen trollen door het dak.

  2. ceteris paribus

   Zeker, Seneca, uiteindelijk zal een Kabinet moeten steunen op een democratische meerderheid in het volk, maar in een representatieve democratie zal die zich altijd uitdrukken via partijen die door datzelfde volk in de Kamer zwordn gekozen. Ik geef aan dat die die partijen in ruime meerderheid dit Kabinet steunen.

 14. Wachteres

  Mensen het is heel simpel om dit minderwaardig gedrocht Simon te negeren:

  ‘Over hem en zonder hem’ werkt uitstekend.

  Ik heb nog nooit een serpent van dit laag allooi meegemaakt. Geen wonder dat hij overal de plaat moest poetsen.

  Gielah en ik hebben hem in één dag bij ons aller Joost weg gekregen.

  1. ceteris paribus

   De behoefte om andersdenkenden de mond te snoeren treft men op debatfora vooral aan bij mensen die zich niet staande kunnen houden in de inhoudelijke discussie.
   Het blijft lastig te begrijpen waarom mensen zich op debatfora begeven als men alleen maar mensen wil spreken waar men het mee eens is.

 15. Anna

  Regering PvdA -VVD heeft weer extra miljoenen voor islamitische asielzoekers waarvan zeker grootste deel onze cultuur,waarden en normen zullen proberen te ondermijnen. Integreren zal nooit lukken al geeft de regering er miljarden voor uit.Zie hoe Turken reageren op Erdogan. PvdA heeft ze alle kans gegeven.Gevolg is Denk..Syriers houden ook niet van Joden, vrouwen en christenen. Ze hebben het vanaf geboorte mee gekregen. We gaan ten onder aan de islam met medewerking politici.Tijd voor verandering.

 16. Piepertje

  Voor een ieder, die zich gekrenkt voelt door een persoon, die zijn leven lang al op de maatschappij rekent , om in zijn levensonderhoud te voorzien.
  Trolt er lustig op los op verschillende fora.
  De oplossing? Gewoon, niet meer reageren op zijn flauwekul.
  Daarmee plaatst u zijn ‘nickname’ in de juiste context.
  ‘Onder overigens gelijke omstandigheden’ is de betekenis. Nu helaas, u weet wel beter nietwaar?

 17. Ruud562

  Dit kabinet is verder gegaan met de afbreuk van onze Nederlandse samenleving. Afbreuk gestart in de kabinetten Lubbers, Kok en Balkenende. Afbreuk doordat bijvoorbeeld de soevereiniteit van ons land door EU-verdragen werd en wordt ondermijnd c.q. wordt opgeheven. Bijvoorbeeld door de marktwerking in overheidsdiensten en zorg. Bijvoorbeeld door ongebreidelde instroom èn schadelijke invloed van (intolerante en dominante) islamieten, waarvan de gevolgen straks nog veel erger worden als voor Turken de visumplicht wegvalt! De trein dendert dus verder, maar wel richting afgrond, dankzij CDA, D66, PvdA, VVD, GL ….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.