Politiekcorrecte James Worthy doet huiliehuilie vanwege Johan Derksens rake opmerkingen over Marokkanen

“Denk even aan de vijfjarige Safouane die vandaag op voetbal gaat… Zijn droom is al kapot voordat hij überhaupt zijn ogen dicht heeft kunnen doen.”

James Worthy heeft een episch huilverhaal geschreven voor het Parool. De reden? Hij wil zijn Marokkaanse vrienden (die hem verteld hebben dat ze hem nooit meer willen zien) graag verdedigen tegen de kritiek van uber-PVV’er (not!) Johan Derksen.

Wees verstandig, zet een teiltje klaar.

Gedaan?

Goed. Lees mee.

Op mijn zeventiende stopte ik met voetbal. De jongens met wie ik al dertien jaar had gevoetbald, waren mannen geworden. Clyde, Jamal, Gregory, Jordy, Sabri, Kevin, Jean-Paul en Kaya. Dertien jaar lang lieten we zien dat de multiculturele samenleving niet mislukt of een fabeltje was, nee, we waren acht keer kampioen geworden en hielden van elkaar als broers.

Fantastisch jongen! Bijzonder indrukwekkend. Ik ben blij dat je die positieve ervaring hebt gehad. Jammer genoeg is jouw voorbeeld een grote uitzondering. Zoals Derksen terecht zei bij Voetbal International zorgen Marokkaanse voetballertjes (en hun broers) helaas voor veel problemen bij lokale amateurclubs. Jouw positieve sprookje (de tranen sprongen me werkelijk in de ogen toen ik je stukje las. “Hielden van elkaar als broers!” Mooi man. Echt emotionerend) doet daar helemaal niets aan af.

Sterker nog, als ik niet beter wist zou ik bijna denken dat je niets meer of minder dan een volksmenner bent; een man die geen feiten, maar emoties gebruikt om mensen te beïnvloeden (lees: manipuleren).

Vervolgens beweert James dat hij en een Marokkaanse vriend uitgingen, maar dat die vriend nergens inkwam. James citeert zijn maatje:

“Dit gaat mijn hele leven worden, James. Afwijzing. Ik mag nergens binnenkomen, maar ze willen toch dat ik mijn voeten veeg.”

Met alle respect, maar ik geloof er helemaal geen zak van dat vriend Sabri dit letterlijk zo zei. (Of dat James zich dat na bijna 20 jaar nog letterlijk herinnert). Het is gewoon té dramatisch, zeker voor een jongen die maar liefst acht keer kampioen is geworden en dus weet dat prestaties uiteindelijk de doorslag geven wat betreft succes in het leven.

Leuk geprobeerd, maar vervolgens mij zuigt James dit citaat gewoon uit zijn duim.

En dan komt het, de overschakeling naar de Boze Johan Derksen, racist eersteklas:

Mijn hart breekt als ik Johan Derksen hoor praten over dat jongens met een Marokkaanse afkomst veel voetbalclubs naar de klote helpen en dat het allemaal lastige jongens zijn. Denk even aan de vijfjarige Safouane die vandaag op voetbal gaat. Hij heeft alles in zich om de nieuwe Messi te worden, maar hij hoort van vriendjes dat iemand op televisie heeft gezegd dat jongetjes zoals hij het voetbal stuk maken. Zijn droom is al kapot voordat hij überhaupt zijn ogen dicht heeft kunnen doen.

Hoe zwak denkt James eigenlijk dat de gemiddelde Marokkaan is? Derksen zegt iets op tv, en voor je het weet geven talloze Marokkaanse jongetjes hun droom op en vallen ze ’s nachts huilend in slaap?

Heeft monsieur James ze wel helemaal op een rijtje?

Nou weet ik niet hoe James leeft, maar ik kan hem verzekeren dat de overgrote meerderheid van de mensen die iets willen presteren in het leven hun droom niet laten varen omdat één besnorde, langharige man iets negatiefs over ze zegt op tv. Sterker nog, als dat al effect sorteert, dan is het dat ze nóg fanatieker worden. Niet dat ze de moed opgeven en steen en been klagen dat iedereen ze “afwijst.”

Voor de volledigheid maakt James de sprong vervolgens naar het ‘wijd verspreid’ racisme… op scholen. Want, weet je, Marokkaanse jongeren worden overal achtergesteld!

En op school zit hij in de klas van de slechtste leraar, want de goede leraren willen hem niet in de klas hebben. Ik praat vaak met leraren en die maken er geen geheim van dat ze aan het begin van het schooljaar, bij het indelen van de klassen, op achternaam filteren, want ‘die gastjes’ zijn zo lastig. Het is de wanstaltige realiteit. Het is pure onmacht.

“Het is de wanstaltige realiteit,” schrijft James. Dat is zijn emotionele verhaal weer. Maar let op wat hij dan per ongeluk toegeeft: “Het is pure onmacht.”

Juist. Het is pure onmacht. En waarom is het “onmacht?” Omdat heel veel Marokkaanse leerlingen nu eenmaal heel veel overlast veroorzaken, zeker op de lagere niveaus. Ik heb VWO gedaan en had Marokkaanse vrienden. Zij die VWO deden waren echt voorbeeldige leerlingen, veel meer dan ik (ik was een lastpak). Maar zij die VMBO deden? Nou, dat waren over het algemeen echt geen gemakkelijke heerschappen (en dames!). Dat is niet racistisch — sommigen van hen waren mijn vrienden met wie ik regelmatig tafelvoetbal speelde en uitging — het is gewoon de waarheid.

De “onmacht” bestaat eruit dat docenten gewoon niet weten hoe ze met deze jongens om moeten gaan. En dat weten ze niet omdat deze jochies voor veel meer problemen zorgen dan de gemiddelde autochtone leerling.

Kortom, James Unworthy’s column komt nu al in aanmerking voor de “slechtste column van het jaar”-prijs. Wat een intellectuele dreumes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Vigo

  ‘Bij eenderde van alle stilgelegde voetbalwedstrijden zijn Marokkanen of Turken betrokken’

  ‘Allochtonen zijn relatief oververtegenwoordigd bij excessen op voetbalvelden’

  Volgens hoogleraar Bestuur en Organisatie Paul Verweel, tevens oud-KNVB-bestuurder, zijn bij eenderde van alle stilgelegde voetbalwedstrijden Marokkanen of Turken betrokken. Verweel geeft hiermee Johan Derksen gelijk die beweerde dat Marokkanen problematisch zijn voor veel amateurclubs. In de Telegraaf haast Verweel zich overigens te zeggen dat “nog steeds zo’n zeventig procent van de incidenten wordt dus veroorzaakt door autochtone Nederlanders. Maar die excessen overvleugelen natuurlijk de wedstrijden waar het wel gezellig is.”

  Verweel baseert zijn uitspraak op zijn jarenlange ervaring als vicevoorzitter jeugd bij de KNVB. Als bestuurslid had hij inzage in de namen en cijfers van probleemclubs, probleemspelers en probleemwedstrijden.

  De KNVB zelf echter weigert een etnisch probleem te erkennen. “Wij registreren niet op etniciteit en elke speler die over de schreef gaat, pakken we aan”, aldus de KNVB in een reactie tegen de Telegraaf.

  Hoogleraar Verweel is niet de enige die Derksen gelijk geeft. Ook Stan Baggen, voormalig bestuurder van voetbalvereniging Quick geeft Derksen “100 procent gelijk. “Wat hij deze week stelde, werd jaren geleden nota bene al beweerd door een Marokkaanse trainer bij onze club. De Marokkaanse leden draaien niet mee met bardiensten, rijden andere spelertjes niet naar uitwedstrijden, omdat ze vaak geen rijbewijs hebben en ze tonen geen of nauwelijks betrokkenheid bij de club.”

  Overigens, en verrassend genoeg, doet de Telegraaf ook aan nuance. Zo wordt de verzuchting van Mohamed Ambari, secretaris van de Utrechtse voetbalvereniging Maghreb’90, opgetekend: “Ik heb geen idee waarop Derksen zich baseert. Iedere club heeft met agressie te maken. En ook het werven van goede vrijwilligers is lastig voor alle verenigingen.”

  TPO

  Als het die mekkanen niet bevalt die waarheid, staat het hen vrij een moslimcompetitie te starten, kunnen zij lekker douchen met hun kleren aan, halal voer vreten in de kantine en meer van die gewoontes van moslimspul.

  1. toetssteen

   @Vigo
   Ja lol en dan rekent men de derde generatie ook lekker bij de autochtonen. Maar zelfs dan kloppen de verhoudingen niet.
   Ik geloof de mensen van de praktijk.

 2. Wim

  Lijkt wel een beetje op de toenmalige toespraak van Rutte op de TV richting Marokkaanse kindertjes.

 3. rujoleki

  Gewoon volgend jaar op de PVV stemmen.Wij garanderen u dat de criminelen worden uitgezet.Naar Saoudi,s voorbeeld tesamen met de hele familie.

 4. Vigo

  Schippers: Johan Derksen constateert reëel probleem

  Minister Schippers vindt het goed dat voetbaljournalist Johan Derksen problemen met Marokkaanse voetballers benoemt. “Ik denk dat hij een reëel probleem constateert. Je kunt niet ontkennen dat incidenten bij bepaalde clubs veel vaker voorkomen dan bij andere.”

  Derksen zei maandag in het tv-programma Voetbal Inside dat “er heel wat clubs naar de klote zijn gegaan omdat ze in een wijk liggen met veel Marokkaanse gezinnen”. Vicepremier Asscher zei eerder deze week dat Marokkanen weren van voetbalclubs racistisch is. Hij zei daar ook bij dat problemen met teams best benoemd mogen worden en dat tegen individuen maatregelen moeten worden genomen.

  Op de vraag waarom Schippers het een reëel probleem vindt, zei ze: “We zien het gebeuren op de sportvelden. En dan moet je niet wegkijken, maar kijken hoe je het oplost.”

  http://nos.nl/artikel/2099286-schippers-johan-derksen-constateert-reeel-probleem.html

  En zo komt er uit diverse hoek bijval voor Derksen.

  minder minder minder

 5. Mar

  Gisteravond bij DWDD, Hugo Borst wast de oren van Johan Derksen en blikt terug:

  http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/355956

  Hugo Borst noemde onder andere Surinamers en gelijk kwam “de kabel” (Ajax jaren ’90) bij mij naar boven. Een stel lastige over het paard getilde voetballers, die meende dat het elftal om hen moest draaien.

  1. Wim

   Dus jij wil zeggen dat het probleem er niet is nu.Is er toen ook een grensrechter dood geschopt.

  2. ceteris paribus

   Hugo Borst maakt helder dat die nare opmerkignen van Drerksen dus helemaal niet raak waren.

   Next.

   1. Wim

    Sinds wanneer is zijn opmerkingen over een ernstig duidelijk aanwezig probleem naar.
    Denk dat het wegwuiven veel naarder is.Het is een vorm zelfs van crimineel gedrag,men heeft het hier niet over een parfum geurtje

   2. Floris

    Hugo Borst zegt iets in een VARA-programma en daarmee is voor Paardenpis de kous af.

    Dat laat duidelijk zien dat Paardenpis een wegkijker is die de marokkanen-problematiek het liefst onder het tapijt schuift. Ach ja, what else is new…

    1. ceteris paribus

     Als Floris goed naar Hugo Borst had geluisterd had hij geweten dat hij geen wegkijker is: hij benoemt het probleem duidelijk maar gaat niet mee in de generalisering waaraan Derksen zich schuldig maakte en nuanceert het ook in de aantallen. Dat zijn feitelijk kanttekeningen die het kijken bevorderen en oplossingen ook dichterbij brengen dan het framen in het racistische denkraam dat hier gebruikelijk is.

     Als etnische groepen, of het nou Marokkanen, Surinamers of Molukkers de numerieke de overhand krijgen in sportteams (en niet alleen in sportteams) gaan ze de bestaande groepscultuur kleuren. Daar zijn sommige autochtonen niet van gediend maar aangezien die ‘Marokkanen’ (het zijn Nederlanders die hier met net zoveel recht wonen dan andere Nederlanders) rest hun slechts twee mogelijkheden, vertrekken (wat sommige mensen schijnen te doen) of zich te voegen in de veranderde groepscultuur. Mooier en rechtsstatelijker kan ik het niet maken.

     p.s. Ik vind dat ‘paardenpis’ nogal kinderachtig, ik sprek jou toch ook gewoon aan met de door jou gekozen nickname?

     1. Floris

      Borst kan het marokkanen-probleem uiteraard niet ontkennen, iedereen weet dat het bestaat, maar probeert het te bagatelliseren en pleit voor verdraagzaamheid.

      We zijn al 25 jaar verdraagzaam en dat heeft het probleem alleen maar vergroot. Laat Hugo het maar lekker bij voetbal laten, daar kan hij leuk over praten en schrijven.

     2. ceteris paribus

      Waarom Borst zich over dit probleem niet mag uitlaten en Derksen wel blijft dan een beetje duister, Floris.

 6. Vigo

  Paardepis klampt zich wanhopig vast aan het geraaskal van de politiek correcte Hugo Borst, wat een aandoenlijke koekwaus is het toch….

  1. Wachteres

   Geestelijk gestoorde leugenaars kun je beter laten waar ze thuis horen, Vigo. Achter hun tralies, in een geïsoleerde cel.

   1. ceteris paribus

    Bepleit mevrouw Wachteres dat ik moet worden opgesloten?

    1. Wachteres

     De vraag stellen is hem beantwoorden – zei reeds de dichter Quasimodo.

     1. ceteris paribus

      Ik verbaas me nergens meer over, mevrouw Wachteres. Gisteren werd hier door vigo, zomaar en Houtlijm in alle ernst bepleit om alle moslims in concentratiekampen op te sluiten (Houtlijm wilde nog een uitzondering maken voor geïntegreerde moslims met werk) en daarna te deporteren. In die denktrant is het uiteraard ook heel logisch om mensen die daar anders over denken te willen opsluiten.

      Als ik dit soort berichten lees word ik vervuld met dankbaarheid over het feit dat mensen met dit soort racistische en fascistische ideeën in Nederland slechts een kleine extremistische minderheid vormen.

     2. Wachteres

      Jouw opmerkingen slaan als een tang op een varken en laten alleen maar zien dat je een geestelijk gestoorde fantast bent.

      En dat heeft niets te maken met ‘anders denken’, wel met ‘krankzinnig denken’.

      Maar zelfs dat begrijp je niet meer, ik zou bijna medelijden krijgen als ik niet wist dat gekken ook gevaarlijk kunnen zijn.

     3. ceteris paribus

      Vindt mevrouw Wachteres de hier geuite voorstellen om alle moslims op te sluiten in concentratiekampen geen vorm van krankzinnig denken?

 7. josef kuijpers

  Ik was veertien toen ik met ernstige longklachten in het ziekenhuis lag, op één kamer met een ongeveer 45-jarige Turkse man: Musa Dal. Musa sprak een beetje Nederlands, werkte in een glasfabriek en tijdens het bezoek stond zijn visite opgesteld in rijen van twee. Musa was al een jaar of vijf geleden naar Nederland gekomen, nadat hij eerst gevangenisstraf had uitgezeten voor moord (eremoord zo verzekerde hij mij, en deed verwoede pogingen mij ervan te overtuigen dat dit het enige juiste reactie was in zo’n situatie).
  We konden het best vinden samen, ik leerde hem schaken, hij mij ook maar dan op Turkse wijze. Al binnen een paar dagen ging Musa té snel voor me en legde ik mijn koning beschaamd neer. Musa was dagelijks druk in de weer met het schrijven van boekjes die zijn landgenoten wegwijs maakten in de Nederlandse taal en gewoontes. Daarmee verdiende hij een aardig centje bij, en was hij bovendien een van de centrale figuren van de Turkse gemeenschap.
  Jaren later kwam ik hem tegen en was hij druk doende met het opkopen van oude landbouwtraktoren etc. om die vervolgens naar Turkije te exporteren. Onlangs hoorde ik via via dat hij met zijn vrouw terug is naar Turkije en aldaar een hele grote (zeker in vergelijking met wat men daar gewend is) pluimveemesterij exploiteert, mogelijk geworden door hard werken in Nederland! Waarschijnlijk heeft deze gastarbeider Nederland nauwelijks iets gekost. Waarschijnlijk heeft hij zelfs een ietsie-pietsie bijgedragen aan het succes van ons land.
  Ik verwijt het mezelf geenszins dat ik tegenwoordig argwanend tegenover moslims sta, dat is jaren later ná Musa pas gekomen door hele andere
  opeenvolgende negatieve ervaringen, die door onze bestuurders simpelweg worden ontkent.

 8. Anna

  Het Marokkanen drama, Fleur Jurgens.

 9. Floris

  Het marokkanen-probleem bestaat al minstens 25 jaar en net als Hugo Borst heb ik dat in Rotterdam van nabij meegemaakt. Ik kan Hugo’s bewering dat 90% deugt niet onderschrijven. Ik heb alleen maar nare ervaringen met dit berbervolk met hun korte lontjes.

  Een (linkse) welzijnswerker zei me eens, ergens in de jaren 90, dat bijna alle jongens hufters waren, maar de meisjes juist niet. Dat wijst op een opvoedingsprobleem. De jongens worden als prinsjes behandeld en ontwikkelen daarom een ego zo groot als de Titanic, terwijl de meisjes juist kort gehouden worden (conform de islamitische voorschriften) en dat maakt dat ze bescheidener zijn en veel minder problemen veroorzaken.

  Hugo pleit voor meer verdraagzaamheid. Dat is precies de verkeerde oplossing. Jongens uit een paternalistische cultuur moeten juist hard aangepakt worden. Dat gebeurt in Marokko ook en daar zie je deze misstanden dan ook niet.

  De conflictvermijdende en toegeeflijke methodes van onze gefeminiseerde cultuur worden door deze testosteronbommen als een teken van zwakte gezien met als gevolg dat ze nog een tandje bij zetten.

  1. Wachteres

   Klopt, Floris. Ik heb zowel de moslim jongens als de meisjes op het MBO gehad.

   Vooral de Turkse meisjes waren schatjes, Marokkaanse meiden hadden vaak, laten we zeggen, hun mond op de juiste plaats. Maar dat is voor mij geen probleem.

   De jongens waren vaak etterbakken, die het moeilijk konden verkroppen dat een vrouw de baas over hen was.

   Jammer dat meisjes soms met 16 van school werden gehaald omdat Allah wilde dat ze gingen trouwen. Meegemaakt dat een meisje moest onderduiken, omdat een neef uit Marokko was overgekomen om met haar – tegen haar wil – in het huwelijk te treden.

   Of meisjes gingen op vakantie en kwamen niet terug. Leuke vlotte verwesterde meiden zag je later in vol ornaat achter een kinderwagen plus een rij kinderen lopen.

   Pa was een primitivo, kwam rechtstreeks uit de bush bush en schoonmoeder was meegekomen om haar in het gareel te houden. Triester dan triest.

   Het probleem? Politiek correct vond toen ook al dat we hun cultuur moesten respecteren.

   Ik herinner me dat een PVDA politica een meisje, dat door haar familie bedreigd werd, adviseerde om maar thuis te blijven en een LOI cursus te gaan volgen in plaats dat ze er voor zorgde dat ze veilig naar school kon.

   Haar reactie: dat was kwetsend voor haar en de familie als ze uit elkaar groeiden.

   Ik heb een felle woordenwisseling gehad met Jet Bussemaker omdat ze weigerde werkelijk iets aan de vrouwenbesnijdenis te doen.

   Meisjes gingen in de vakantie gedwongen naar het land van herkomst of naar GB en werden daar besneden.

   Mijn advies was: de ouders zeggen dat besnijdenis verboden is, dat die zelfs een gevangenisstraf kan op opleveren, en voor en na de vakantie het meisje, desnoods door een vrouwelijke verpleegster, laten controleren.

   Ook dat was kwetsend, volgens Bussemaker. Ik kan me niet voorstellen dat een meisje niet liever door een verpleegster werd gecontroleerd dan dat ze met een scheermesje zonder verdoving wordt bewerkt.

   Ook in de vorige eeuw was links al knettergek.

   1. Floris

    Yep.

    En ondertussen groeit de problematiek gewoon door.

 10. Wachteres

  Het kwaad is geschied:

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/04/295327-295327/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-04-15|Merkel_buigt_voor_Turkse_druk:_komiek_mag_worden_vervolgd&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_15ap

  Merkel buigt voor Turkse druk: komiek mag worden vervolgd

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vrijdag bekendgemaakt dat de Duitse regering toestemming geeft om komiek Jan Böhmermann te vervolgen wegens het beledigen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Merkel buigt voor de Turkse druk en geeft gehoor aan de eis van Erdogan.

  Mensen. het ongelofelijke is gebeurd: de Duitse komiek mag worden vervolgd.

  We leven helaas in één groot krankzinnigengesticht, waar alleen de niet-politiek-correcten aan zijn ontsnapt.

 11. Floris

  Ceteris Paribus schreef:

  “Waarom Borst zich over dit probleem niet mag uitlaten en Derksen wel blijft dan een beetje duister, Floris.”
  ———————————————–

  Borst mag zeggen wat hij wil, alleen kan ik het totaal niet onderschrijven. Het is weer het bekende bagatelliseren en pleiten voor “verdraagzaamheid”.

  Jij greep de politiek correcte praat van Borst aan om te trachten de discussie te sluiten door je post te eindigen met “next”. Dat geeft wel aan hoezeer het jou om de inhoud gaat. Niet dus. Helemaal niet.

  1. ceteris paribus

   Ik vond de insteek van Derksen niet zo helpend, beste Floris. Verder is het prima dat aandacht wordt besteed aan dit probleem, maar hopelijk wel op een genuanceerde manier. Je zou Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond toch niet de toegang tot voetbalclubs willen ontzeggen?

   1. Floris

    Dus als iemand een probleem zonder omwegen benoemt is dat volgens jou “niet zo helpend” danwel ongenuanceerd.

    Daar verschillen we dan duidelijk over van mening.

    De oplossing van het probleem, dat uiteraard veel breder is dan in het voetbal alleen, stuit op allerlei (juridische) barrières, dat beseft iedereen, ook Derksen neem ik aan.

    Toch zal er iets moeten veranderen, want zoals het nu gaat stevenen we linea recta af op een ramp. De mensen gaan het op termijn niet meer pikken dat een aanzienlijk deel van een bepaalde bevolkingsgroep zoveel overlast veroorzaakt.

 12. Floris

  Ik kan op sommige berichten wél reageren als ik op beantwoorden klik en op andere niet. Heel vervelend.

  1. Wim

   Volgens mij zit dat in Explorer. In Firefox tonaal geen hinder.

 13. Ni28

  Ik denk dat Derksen van de voetbalcultuur meer weet dan menige reageerder. Het is gewoon botsing der culturen ook in het voetbal. Derksen benoemt een probleem en dat mag niet in de brave Nederland. Problemen met culturele verschillen mogen hier niet genoemd worden. Derksen wijkt daar van af en dat is goed. Vandaag bovendien gestekt door minister Schippers. De strijd tussen de VVD en PvdA is geopend. Je kun beter problemen oplossen dan wegkijken en dat begint met problemen te benoemen. Hopelijk gaat zich de koning van Marokko zich niet mee bemoeien anders gaat Rutte Derksen laten vervolgen net zoals Merkel die cabaretier in Duitsland.

 14. zomaar

  ceteris paribus 18 uur ago

  Ik verbaas me nergens meer over, mevrouw Wachteres. Gisteren werd hier door vigo, zomaar en Houtlijm in alle ernst bepleit om alle moslims in concentratiekampen op te sluiten (Houtlijm wilde nog een uitzondering maken voor geïntegreerde moslims met werk) en daarna te deporteren. In die denktrant is het uiteraard ook heel logisch om mensen die daar anders over denken te willen opsluiten.

  Als ik dit soort berichten lees word ik vervuld met dankbaarheid over het feit dat mensen met dit soort racistische en fascistische ideeën in Nederland slechts een kleine extremistische minderheid vormen.

  @cp als je mij erbij betrekt , lees dan wat ik geschreven heb ?.

  ik stelde dat het normaal zijn zou om alle moslims in interneringskampen te plaatsen , zolang er van uit de islam !!, aanslagen gepleegd worden in onze westerse samenlevingen .

  wij zijn dan immers in oorlog met de islam (moslims) , althans de islam (moslim) heeft eenzijdig ons de oorlog verklaard !!, en dienen wij (onze LEIDERS) HIERNA TE HANDELEN .

  afin hier een link https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

  betreft de fascistische ideeën , van de linkse Internationale denkers .

  verder wil ik jou er op wijzen dat benoemen van ontspoorde mensen (of kinderen) , met een (Nederlands paspoort , zijn immers jou woorden ), toch met een andere etnische achtergrond of ander geloof niet racistische is , men kan pas spreken over racisme als je andere lichamelijke afwijkingen of kleuren bedoeld , met mij weten heb je donkeren Marokkanen (moslims) toch ook blanken , of die met grote oren of kleine neuzen , ect , ect .

  dus is er geen spraken van racisme !!!, als je stelt dat wij in oorlog zijn met de islam , en het vandaar wenselijk is om alle islamieten (moslims!), in interneringskampen te plaatsen tot deze oorlog over is .

  1. ceteris paribus

   @zomaar,

   Ik beoordeel je voorstel om alle moslims in Europa in concentratiekampen op te sluiten niet zozeer als racistisch, ik beschouw het als totale waanzin.

   Het verontrustende is dat je het serieus lijkt te menen. Ik dat geval ben je niet te benijden.

 15. Vigo

  Het wachten is op iemand die gaat verhullen dat ook het onderwijs kampt met een Marokkanenprobleem……

  En de uitgaanswereld…..

  En de onderwereld……..

  minder minder minder

  1. Wachteres

   Welnee Vigo, dat zijn alleen maar mensen die geen last hebben van islamofobie.

 16. Vigo

  Haagse voetbalclub HMC mag niet meer spelen

  , DEN HAAG – Alle negen elftallen van voetbalclub HMC (Haagse Marokkanen Club) uit Den Haag zijn uit de competitie genomen. Dat heeft de KNVB besloten. De club was anderhalve week geleden betrokken bij een massale vechtpartij, maar volgens de KNVB is er veel meer mis.

  De club werd aanvankelijk voor één weekend uit de competitie gehaald. Nu mag er tot het eind van het seizoen niet meer worden gespeeld. ‘Er zijn diverse incidenten geweest’, zegt Sjaak van der Kroon van de KNVB.

  De club werd aanvankelijk voor één weekend uit de competitie gehaald. Nu mag er tot het eind van het seizoen niet meer worden gespeeld. ‘Er zijn diverse incidenten geweest’, zegt Sjaak van der Kroon van de KNVB. ‘Er speelden jongens zonder spelerspas, er werden jongens geschorst, het eerste elftal kreeg al eens vijf punten in mindering en het is nog steeds niet helder wie de club bestuurt. Op de website staan nog bestuurders die twee jaar geleden al zijn opgestapt.’

  Volgens Van der Kroon heeft HMC inmiddels wel een noodbestuur, ‘maar daarvan is de secretaris geloof ik alweer opgestapt.’ Zodra er een solide bestuur staat, zal een procesbegeleider van de KNVB proberen de club weer op de rit te krijgen voor het volgende seizoen. ‘

  http://www.omroepwest.nl/nieuws/2162706/Haagse-voetbalclub-HMC-mag-niet-meer-spelen

  Niets aan de hand met Marokkanen in de voetbalwereld volgens paardepis, Hugo Borst zegt het zelf…..

  whoehahahahaha….

 17. Mar

  Lekker bij de tijd. Datum van artikel: woensdag 3 april 2013 17.00 uur

  Actueel http://www.vvhmc.nl/

  1. cmsuijkerbuijk

   @Mar
   En dan is het minder waar?

  2. ceteris paribus

   Vigo loopt een beetje achter.

  3. toetssteen

   @Mar
   Leuk, ze noemen nu de Achmeds Nederlander. Poef, probleem opgelost……

  4. Vigo

   Kan je nagaan hoelang die ellende al duurt met dat vieze moslimspul trut.

   1. ceteris paribus

    Moslimspul trut.

    Dit blog doet aan heuse taalvernieuwing.

 18. Vigo

  Nederland anno 2016: ‘Basisscholen worstelen met radicale moslimkinderen’

  ‘Kinderen doen vingers in oren tijdens muziekles, van islam mogen ze geen muziek luisteren’

  Basisscholen in de grote steden hebben steeds meer problemen met islamitische kinderen die zijn geradicaliseerd. Ze weten niet hoe ze met dit probleem moeten omgaan en de lokale overheden doen alsof het probleem niet bestaat. Dit meldt RTL Nieuws.

  De kinderen in kwestie uiten hun extremistische ideeën door bijvoorbeeld aanslagen toe te juichen en te applaudiseren na een aanslag zoals die in Parijs en Brussel (volgens de publieke omroep VARA bestaan dit soort kinderen trouwens niet). Ook komt het voor dat kinderen hun ‘vingers in hun oren stoppen tijdens de muziekles omdat ze van de islam niet naar muziek mogen luisteren’, klasgenootjes er op aanspreken als hun broodje is belegd met ham of ouders die op hoge toon eisen dat hun zoon niet naast een meisje komt te zitten want vrouwen zijn haram. Ook zijn sommige islamitische kinderen duidelijk geïnteresseerd in propaganda van ISIS en kijken instemmend naar ISIS-filmpjes.

  Bij de gemeente Den Haag is het probleem bekend en wordt er samen met de scholen regelmatig over gecommuniceerd. Maar in andere steden als Rotterdam en uiteraard Amsterdam zijn ze allemaal VARA-lid doen ze alsof ze dit probleem niet herkennen zodat het onder het tapijt kan worden geschoven. Ook de schoolbesturen doen helemaal niks en kijken liever weg, zoals het gebruikelijk is in Nederland als het om islam gaat.

  En dat terwijl PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch zo een hele lijst Amsterdamse scholen kan opnoemen waar deze problemen spelen.

  Vice-premier Lodewijk Asscher (PvdA) spoort scholen aan hulp te zoeken. “Het antwoord kan natuurlijk niet zijn om het vervolgens te negeren”, aldus Asscher in een reactie aan RTL Nieuws.

  http://nieuws.tpo.nl/2016/04/16/nederland-anno-2016-basisscholen-worstelen-radicale-moslimkinderen/

  Niks aan de hand hoor met dat moslimspul………

 19. Mar

  Iets anders dan voetballers van Marokkaanse afkomst, het RTL artikel waar TPO een eigen variant van heeft gemaakt

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/scholen-worstelen-met-radicale-moslimkinderen

 20. Mar

  Wie weet er nu het meeste van voetbal en wat er zich afspeelt op de velden?

  http://nos.nl/artikel/2099437-knvb-wat-derksen-zegt-klopt-niet.html

  Het gaat volgens hem om veertig probleemclubs op een totaal van ruim 3000 Nederlandse amateurvoetbalclubs.

  Op knvb.nl staat vandaag een politiek correct stukje, aanbevolen voor liefhebbers van gekromde tenen.

 21. Wachteres

  Als we maar onthouden dat er helemaal geen problemen met de islam zijn:

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/scholen-worstelen-met-radicale-moslimkinderen

  Scholen worstelen met ‘radicale’ moslimkinderen

  “Basisscholen zitten in hun maag met de vraag hoe ze om moeten gaan met jonge moslimkinderen die er radicale ideeën op nahouden. Het probleem speelt vooral in de grote steden, zegt de Vereniging voor Openbaar Onderwijs (VOO) tegen RTL Nieuws.

  De gemeente Den Haag trok begin dit jaar nog aan de bel, want volgens onderwijswethouder Van Engelshoven zitten op Haagse basisscholen tientallen moslimkinderen met extreme ideeën. Ze juichen aanslagen toe of ze tonen sympathie voor Islamitische Staat”.

  Het lijkt me toch logisch te veronderstellen dat dit gedrag een gevolg is van de opvoeding die de kinderen thuis krijgen.

 22. RS

  https://www.youtube.com/watch?v=RNqccq0aHlU

  En dit mag allemaal ? Hoezo deporteren ????

 23. Geah

  Iedereen alweer vergeten dat voetballende Marokkaantjes in het heetst van de strijd een grensrechter dood kunnen schoppen? Het gebeurt echt hoor…..en anders bedreigt een vader van een Marokkaans ettertje zelf wel de grensrechter….Ik stel voor: Laat die Marokkanen zelf hun clubs oprichten met hun eigen felheid…Zij de zijne, en wij de onze…ieder wel en tevré….Je kunt je respect voor elkaar houden, maar je hoeft niet met elkaar te voetballen……Mijn kleinzonen en hun vriendjes zijn ook van de voetbal afgegaan nadat zij hoorden dat er Marokkaantjes mee zouden spelen…je weet maar nooit wat deze halve wilde inteeltjes uithalen….

  1. Ali Yas

   Ongewild stel je nu voor, Geah, het veld te ruimen voor geweld en dreiging. Heb je je al gerealiseerd dat we maar één land hebben?

  2. ceteris paribus

   Er zijn blanke mannetjes die niet verdragen dat er Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond in hun voetbalclub willen meevoetballen. Dat soort kereltjes wordt aangeraden te gaan korfballen; dat garandeert een zuiver blanke omgeving.

   1. Geah

    Nou, ze kunnen wel eens een grensrechter vermoorden in het heetst van de strijd….komt voor hoor….of dat een Marokkaanse vader een grensrechter te lijf wil gaan…komt ook voor hoor…..Dus die jochies passen niet in ons voetbalsysteem…..Zij zien het voetbal als een excuus om lekker een ongelovige speler met geweld te vloeren…

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.