Prince (1958-2016) vandaag onverwacht overleden

In zijn huis en studio in Paisley Park is vandaag muzieklegende Prince op 57e jarige leeftijd overleden.

De politie is een onderzoek gestart naar z’n dood, maar duidelijk is dat de man vandaag dood is aangetroffen in zijn eigen huis. Eerder deze week belandde Prince in het ziekenhuis vanwege een griepvirus, maar werd toen enige uren later weer naar huis gestuurd. Het was eerder deze maand ook al raak:

Earlier this month, Prince said he wasn’t feeling well, according to the Atlanta Journal Constitution, and canceled at least one concert in the city. Some days later, he took the stage in Atlanta to perform. After that concert, the singer’s plane made an emergency landing, the singer’s spokesperson Yvette Noel-Schure told CNN. At the time she said, “He is fine and at home.”

De precieze doodsoorzaak is nu nog onbekend, maar het nieuws is inmiddels bevestigd door de lokale politie en door Prince’s eigen publicist. De zanger was bekend van een grote reeks hits, waarvan zijn bekendste – Purple Rain – in 1984 enkele weken bovenaan de wereldhitlijsten stond, waaronder de Nederlandse.

Het laatste wat we van Prince hoorden, was vier dagen geleden. De zanger stuurde een omineuze tweet de wereld in:

Prince is al de derde muzikale grootheid die ons in 2016 is ontvallen nadat frontzanger Lemmy van Mötorhead en de legendarische David Bowie eerder dit jaar ook al de pijp aan Maarten gaven, lijkt nu één van de beroemdste soul-zangers van de twintigste én éénentwintigste eeuw ons ontvallen te zijn.

UPDATE: mogelijk is Prince door een overdosis om het leven gekomen.

UPDATE: overal kleuren steden paars om Prince te eren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. sarko

  Dood gaan is moeten ..
  Vreemd figuur met zijn gedweep met jehova.
  Heeft schitterende nummers geschreven maar vindt Purple Rain toch we de mooiste.

  1. toetssteen

   @Sarko
   Sow hé, dat wist nog helegaar niemand! Enne hoeveel dooien kostte dat nou?
   Man kan het jou nou schelen wat iemand in zijn bol heeft? Als hij/zij niet explodeert zal het me een zorg zijn.

 2. Geah

  Zal wel, wat interesseert mij dat nou….

  1. toetssteen

   @Geah
   Sarko wilde er een reli tintje aan hangen. Nou laten alle salafisten gaan zingen in plaats van de ploffen.
   Oh neetjes, die gruwelijke getuigen gaan langs de deur met een bijbel!!! Aanslagen per duizenden!

 3. toetssteen

  Geen fan van de man, ben ik te klassiek voor, maar dit is triest. Voor de fans zal zijn muziek Prince zijn en blijven.
  Rust in vrede.

 4. cmsuijkerbuijk

  Ach, ieder zijn smaak natuurlijk, maar voor mij gaat er toch niets boven de oude “Big Bands”, zoals Benny Goodman, Glenn Miller, Duke Ellington, Mills Brothers etc. Zeg maar uit de tijd, dat muziek nog muzikaal was en niet zoals nu, meer lijkt op de potten en pannen die onder veel gekrijs en geraas uit de kast gesodemieterd komen!
  Prince, hij ruste in vrede, maar missen om zijn muzikale “kwaliteiten”, zal ik hem niet!

  1. toetssteen

   @Suijkerbuijk
   Jij hebt toch geen draadje met de missus hè? Grinn, jouw voorkeur voorziet mijn fiets op vier wielen met deze rustige muziek. Ow ja, ik kan met dat handige pookje kiezen voor wat anders, wat ik op lange ritten ook wel doe, maar vaak laat ik het staan omdat het me een terugblik geeft naar schoonpa die dol was op wat jij opsomt. Ik was toen een derde klas met de wereldwijsheid van een appelflap.

   Ach, die akelige schoonpa en ma en opa en oma’s (mijn va stierf jong) maakt nu dat een keur van klanken klinken. Mijn vrouw en ik meegaan naar een nogal gothic band, maar ook naar een prachtige uitvoering van Händel in nota bene Singapore.
   Muziek is eeuwig.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Toetssteen
    Ik houd niet alleen van “rustig” hoor. Ik houd vooral van “muzikaal”. En ouderwetse “swing” of R&R mag ik ook graag horen en ook bijv. the Beatles. En uiteraard een mooi stukje klassiek, kan ik op zijn tijd ook zéér waarderen. Maar érgens, op een bepaald moment, is er in de muziekwereld iets gebeurd, ik weet niet wat, maar wat er in elk geval voor gezorgd heeft, dat ik aan de muziek van nu, over het algemeen genomen, geen donder meer aan vind.

  2. ceteris paribus

   Benny Goodman en Glen Miller.

   Je hebt belegen en extra belegen, zullen we maar zeggen.

   1. cmsuijkerbuijk

    @CP
    En je hebt ook enórme eikels die niet aan een boom hoeven te hangen. Jij bent hiervan een sprekend voorbeeld!
    Bovendien is goede muziek tijdloos, dus lul je maar weer wat. Wat me overigens wel opvalt is, dat jij mij aan het volgen bent. Overal waar ik een reactie plaats, daar duik jij met een of ander lullig, puberaal en infantiel reactietje op.
    Ga iets nuttigs met je zielige leventje doen: Ga asperges koken!

 5. Lieftinck

  Gerard Joling twitterde ter nagedachtenis dat hij nooit zal vergeten dat Prince op een concert was van hem in de jaren 80.

  Prince die wist tenminste Nederlands talent te waarderen. 😉

  En tevens een van de grootste vernieuwers en smaakmakers in de jaren 80 qua muziek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.