Restaurant ziet talloze dakloze, hongerige mensen op straat. Dan zet het buiten een koelkast neer

En daardoor wordt het restaurant een wereldwijd fenomeen.

Een restaurant in India is wereldberoemd geworden omdat de eigenaar onlangs besloot om een koelkast gevuld met eten op straat te zetten. Op die manier hoeven lokale daklozen niet meer te bedelen om voedsel: ze kunnen het gewoon ophalen bij het restaurant.

Minu Pauline, de eigenaresse van het restaurant, zegt dat ze op het idee kwam nadat ze een arme, dakloze vrouw zag die de container van het restaurant doorspitte op zoek naar voedsel. Die avond had het restaurant allemaal restanten over, die gewoon aan de vrouw gegeven hadden kunnen worden.

En dus besloot Minu om in te grijpen.

De koelkast, die de bijnaam “boom van goedheid” heeft gekregen, werd op 23 maart officieel geopend.

Sindsdien staat de koelkast altijd open (nou ja, de deur is dicht, maar zit niet op slot) voor “daklozen en anderen die wat hulp kunnen gebruiken.” Ook zit er een pen op de koelkast: op die manier kunnen andere vrijgevige burgers die armen graag willen helpen opschrijven wat ze in de koelkast hebben gedaan en wanneer.

Pappadavada zet elke dag 100 volledige maaltijden in de koelkast. Daarnaast doen veel omwonenden ook hun ding: zij kopen vaak zelfs gewoon extra boodschappen en zetten die in de koelkast. Vervolgens kan iedere arme, vaak dakloze persoon die langsloopt iets te eten halen.

Wat een schitterend initiatief en wat een geweldige manier van dit restaurant om iets te doen voor zijn buurt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.