Scholieren organiseren ‘Bejaardenbal’ voor inwoners van verzorgingshuis

Screen Shot 2016-04-27 at 12.27.26
Foto:

Wat een schitterende manier om deze ouderen een leuke dag te bezorgen.

Bewoners van The Palace Nursing & Rehab Centre hadden onlangs een geweldige dag. En dat alles met dank aan een stel middelbare scholieren die in sommige gevallen 85 jaar jonger waren dan zij.

Het bal werd georganiseerd door de studentenraad van TERRA Environment Research Institute. Al met al kwamen ongeveer 75 bejaarden opdagen bij het seniorenbal. De jongste deelnemer was 80 jaar oud, de oudste 101 jaar.

De activiteitendirectrice van het verzorgingshuis, Debbie Horvitz, zegt dat het een bijzonder geslaagde dag was en dat de ouderen het erg naar hun zin hadden. Daar voegde ze aan toe dat er, net als bij een normaal schoolbal in Amerika, een koning en koningin gekozen werden. Wel was er één verschil: dit keer was er een gelijke stand bij de vrouwen, twee van hen hadden evenveel stemmen ontvangen. Daarom had de koning van de avond (zie de foto boven dit artikel) niet één, maar twee koninginnen.

Geweldig natuurlijk, maar wat dit deel van het verhaal nog leuker maakt is dat één van de koninginnen en de koning elkaars hand de hele tijd vasthielden. Blijkbaar bloeide er dus iets op bij deze twee populaire bejaarden.

De reden dat de middelbare scholieren dit organiseerden voor de bejaarden? Ze hadden het op school onlangs over hun eigen schoolbal, dat in Amerika gehouden wordt in het laatste jaar van de middelbare school. Daarbij gaven de scholieren aan dat ze graag iets terug wilden doen voor de ouderen in hun gemeenschap; die hebben hun wijk en stad immers opgebouwd en ervoor gezorgd dat de het huidige generatie aan niets ontbreekt.

Wat een schitterend gebaar, en wat geweldig dat ze dit gedaan hebben voor deze ouderen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!