Teambaas van Max Verstappen steekt een mes in de rug van de jonge coureur

Geen categorieapr 05 2016, 20:00
Succes maakt kennelijk jaloers. Zelfs Max Verstappens eigen teambaas kan het niet hebben dat zijn coureur zulke goede races rijdt.
Na een teleurstellende tiende plaats in Australië vorige maand, liet Max Verstappen afgelopen weekend nog eens zien uit welk hout hij gesneden is: uit echt Hollands winnaarshout. Een zesde plek bij de Grand Prix van Bahrein, terwijl ploegmaat Carlos Sainz al ronden eerder was uitgevallen bevestigde nog eens wat voor een gigantisch talent de jonge Nederlander is.
Maar evenals aan het begin van het seizoen kan Franz Tost, de baas van het Torro Rosso-team onder welke vlag ook Verstappen rijdt, zijn emoties niet de baas. Tost kan het wederom niet laten om zijn jonge stercoureur een veeg uit de pan te geven:

Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, weet nog niet of Max Verstappen klaar is voor een volgende stap in zijn carrière. ,,Normaalgesproken heeft een coureur drie jaar nodig om de Formule 1 echt goed te begrijpen."

,,Als hij naar een ander team wil overstappen, dan is dat zijn beslissing", vertelt Tost aan Motorsport. ,,De coureur gaat over zijn eigen toekomst. Het is aan ons als team om de coureur de best mogelijke middelen aan te reiken zodat hij een goede job kan leveren. Het is verder aan de coureur om te besluiten waar hij wil rijden."

Met andere woorden: Max weet niet waar hij mee bezig is, het is een onbezonnen mannetje, wij hebben de wijsheid in pacht, en oja Max: Carlos is lang niet zo'n grote lastpak als dat jij bent!
Nou, wat mij betreft komt er nog een teamwissel vóór het einde van het seizoen. Kan me niet schelen of de Formule 1-reglementen dat toelaten of niet. Of Max Verstappen wordt gewisseld naar een team dat wél professioneel is, of Franz Tost wordt de hele autosport uitgewisseld. Verstappen is een regelrechte winnaar, en heeft dit soort nep-vrienden als Franz "natte Tosti" Tost helemaal niet nodig. Hij kan ze missen als kiespijn, en terecht!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten