Verbied motorclubs: de motormaffia moet worden aangepakt

Het moet maar eens over en uit zijn met het geweld van motorclubs als Hells Angels, Satudarah, Mongols en Bandidos.

Dat vind ik niet alleen, de politie vindt dat ook:

De Nationale Politie is helemaal klaar met motorbendes als Hells Angels, No Surrender, Satudarah, Bandidos en Mongols en wil liefst zo snel mogelijk een verbod.

In gesprek met De Telegraaf zegt de Rotterdamse politiechef Frank Paauw dat hij en zijn collega’s zich daarnaast doodergeren aan het charmeoffensief van sommige clubs.

De eerste stap die genomen moet worden is dat we dit soort clubs vanaf nu stelselmatig “de motormaffia” noemen. “Motorclubs” dekt de lading niet. Het zijn criminelen op twee wielen. Noem ze dan ook zo.

De tweede stap is dat er een RICO-achtige wet aangenomen moet worden in Nederland. De RICO-wet is een Amerikaanse wet die in het leven geroepen werd om de georganiseerde misdaad aan te pakken. Met behulp van deze wet zijn de grootste en bekendste maffiabazen opgepakt en hun organisaties ontmanteld omdat de leiders van organisaties verantwoordelijk gehouden worden voor het gedrag en de misdaden van hun ondergeschikten. In Nederland moeten we precies hetzelfde doen met motorclubs. Ze moeten officieel als georganiseerde misdaad worden gezien, en daarna moeten alle leden — en met name de leiders — vervolgd worden wegens alle misdrijven die de organisatie gepleegd heeft (en die nog niet verjaard zijn).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. zomaar

  citaat “Ze moeten officieel als georganiseerde misdaad worden gezien, en daarna moeten alle leden — en met name de leiders — vervolgd worden wegens alle misdrijven die de organisatie gepleegd heeft (en die nog niet verjaard zijn).”

  ik denk dat het vervolgen van alle leden en of leiders geen haalbare kaart zijn zal .

  immers zou men hiertoe komen , dan moeten alle clubs of organisaties met misdragende leden vervolgd worden , het kan niet zo zijn dat de islam vrijuit gaat ondanks dat leden binnen deze sekte (ideologie) , zich bedienen van buitensporig geweld hier en in andere landen , vrijuit gaan .

 2. ceteris paribus

  Een wereldgodsdienst vergelijken met een motorclub. Je blijft je verbazen hier.

  1. zomaar

   @cp een club is een groep mensen (of dieren) waarbij de neuzen de zelfde kant op wijzen .

   dus vandaar is het een vergelijken met het ander mogelijk , en dit zou zeker binnen onze wetgeving van toepassing moeten zijn .

   je kan nog mag de terug gekeerde jihadisten ,(die moorden uit naam van een door jou zo genoemde godsdienst (islam club)), niet vrij toelaten en vrijlaten , en motorclub leden vervolgen .

   1. ceteris paribus

    Je kunt alles vergelijken, beste zomaar.
    Weet je wat de overeenkomst is van een dood vogeltje? Het ene pootje is net zo lang als het andere.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.