Zo ver gaat de Turkse aanval op onze vrijheid: adviseur van Erdogan wil Hans Teeuwen aanklagen

De Rotterdamse advocaat Ejder Köse helpt Turken in Nederland om online aangifte te doen tegen Hans Teeuwen.

Als het aan de Turkse president Erdogan en zijn trawanten ligt, wordt de vrijheid van meningsuiting in Nederland binnenkort flink ingeperkt. Gisteren werd bekend dat het Turkse consulaat in Rotterdam heeft opgeroepen om beledigingen aan het adres van Erdogan te melden. Helaas zijn niet alleen officiële vertegenwoordigers van de Turkse staat van mening dat Erdogan niet meer beledigd mag worden: de Turkse regering heeft bondgenoten in Nederland om hen te helpen bij het bestrijden van Erdogan-bespotters.

Één zo’n bondgenoot is de Rotterdamse advocaat Ejder Köse. Hij helpt Turken in Nederland om aangifte te doen tegen Hans Teeuwen, die vorige week flink losging tegen Erdogan. Volgens Köse zijn de uitspraken van Teeuwen strafbaar als belediging, en kan de cabaratier daarom worden vervolgd:

“De rechter kan maximaal vier maanden cel opleggen”

Aldus de advocaat. Köse beweert dat hij geen vertegenwoordiger is van de Turkse staat, maar de Telegraaf weet te melden dat hij in 2012 is benoemd in een speciale adviesraad van Erdogan. Dit is de lange arm van Ankara in de praktijk: een Rotterdamse advocaat die de belangen dient van Erdogan, en daarom hier Hans Teeuwen wil aanklagen. Teeuwen  beweerde dat hij Erdogan nog kende uit diens tijd als “jongenshoer”, en meent dat hij nog een “blowjob van Erdogan tegoed heeft”. Volgens Köse zijn de uitspraken geen cabaret, omdat deze werden gedaan in een nieuwsuitzending, en zijn ze daarom strafbaar.

Gisteren reageerden politici op het Binnenhof geschokt op de oproep van het Turkse consulaat om Erdogan-beledigers te melden. Maar die oproep is slechts het topje van de ijsberg. Een deel van de Turken in Nederland fungeert als vijfde colonne van Erdogan, en heeft de belangen van de Turkse president hoger in het vaandel staan dan de Nederlandse vrijheden. Ejder Köse is een goed voorbeeld van iemand die de belangen van Turkije dient, maar ook Kamerleden Kuzu en Öztürk geven prioriteit aan de belangen van Turkije boven de belangen van Nederland.

Kuzu en Öztürk verlieten vorig jaar de PvdA nadat minister Asscher had aangekondigd om Turkse organisaties in Nederland beter onder de loep te nemen. Die organisaties zouden de integratie van Turken namelijk tegenwerken. Het gelijk van Asscher wordt dubbel en dwars bewezen in de rel rond Erdogan. Het is hoog tijd om Turkse organisaties véél beter in de gaten te gaan houden – die organisaties willen onze democratie ondermijnen ten gunste van Turkije, en dat moet koste wat het kost worden voorkomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. ceteris paribus

  Er is geen enkele reden om Turkse organisaties ‘in de gaten te gaan houden’, dat maakt het veel te groot. Deze Ejder Köse is volledig transparant in zijn optreden, doet mogelijk een idiote aangifte en wordt subiet niet ontvankelijk verklaard.
  Next.

  1. Houtlijm

   Er is altijd ALLE reden om ALLE Turkse organisaties voortdurend en blijvend in de gaten te houden. Iedere vorm van buitenlandse inmenging -zeker van een melagomane dictator of zijn stropoppen- dient direct gesignaleerd en geopenbaard te worden. Weg met oneigenlijke, buitenlandse invloeden. Permanent scannen is geboden.

 2. Ni28

  Het feit is dat Erdogan buiten zijn eigen grenzen staatsburgers van andere landen wil laten vervolgen. Merkel heeft ie al om, die laat eigen burgers laten vervolgen en Rutte is een eitje. Gisteren hebben zij nog benadrukt onze vrijheid van meningsuiting tijden het feestje voor Merkel. Hypocrisie ten top. Juist waarvoor zij falen geven zij elkaar onderscheidingen. De een krijgt een medaille en erkenning en de ander straks een baantje in Brussel.

  1. Ali Yas

   De een krijgt prijzen, de ander een proces aan zijn broek. En wij krijgen iets op de mouw gespeld, namelijk dat de vrijheid van meningsuiting de Europese elite werkelijk wat waard is.

 3. josef kuijpers

  Niets zo irritant dan een bevolkingsgroep die al decennialang in Nederland gepamperd, gevoed, gekleed en gehuisvest worden, er kennelijk nogsteeds uit zijn waar hun loyaliteit zou moeten liggen. Zij blijken zelfs bereid om in een goed blaadje bij Erdogan te komen, met graagte in de hand die hen al die jaren voedt te bijten. Wat een laaghartig volkje die Turken.

 4. Ruud562

  De multiculturele roze wolk, jaren geleden door vele kortzichtige, naieve en egocentrische politicy van de PvdA, CDA, D66, SP, GL, VVD zwaar gesubsidieerd gelanceerd, is dus overduidelijk helemaal uiteen gespat! De Nederlandse samenleving is en wordt louter en respectloos mis- en gebruikt vanwege de uitkeringen en sociale voorzieningen, waar men recht op heeft! Zoals dat dan zo mooi wordt verwoord. Echter, hier gaat het dan om niet de oorspronkelijke inwoners van dit land! Mijn god, wat hebben zieners als een wijlen Jan Maat, een Fortuin en nu een Wilders verdomd, verdomd gelijk en dat ook gekregen! Zieners die tot op het bot zijn en worden verketterd door politiekcorrecten die hun kop dieper dan diepst in het zand steken!

 5. Seneca

  Turkse organisaties niet in de gaten houden noch controleren. Verbieden en onwettig verklaren. In deze casus geldt: ‘nood breekt wet’ en niemand heeft een idee hoe hoog de nood is. Als er door de verantwoordelijken in deze, geen actie wordt genomen, dan hebben wij binnen afzienbare tijd burgeroorlog en dat wil echt niemand. Nogmaals als er geen actie wordt ondernomen dan lijden wij allemaal onder deze onlusten. Reken dan ook niet op de zelfbenoemde ‘leiders’, die kunnen nog geen deuk in een pakje boter slaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.