Antisemitisme is terug: man wordt in elkaar geslagen en breekt pols, terwijl dader ‘Sieg Heil’ roept

Het aantal antisemitische incidenten blijft bedroevend hoog in Nederland.

Hoewel er vorig jaar minder antisemitische incidenten gemeld zijn dan het jaar ervoor (126 versus 171 incidenten) blijft de opkomst van het antisemitisme een groot probleem in ons land. Dit wordt vooral duidelijk doordat er weliswaar minder incidenten gemeld werden, maar dat het aantal incidenten waarin geweld werd gepleegd vrijwel hetzelfde is gebleven (vijf in 2015 tegenover zes in 2016).

Zo werd een man in Enschedé in elkaar geslagen door een leverancier. De leverancier brak de pols van de man op meerdere plekken en riep ook nog even vrolijk ‘Sieg Heil’ terwijl hij zijn slachtoffer in elkaar sloeg. In een ander geval, in Arnhem, werd een joodse jongen aangevallen door een menigte ‘jongeren.’ Hij werd eerst uitgescholden voor kankerjood, en daarna tegen de grond geslagen en geschopt.

Daar komt bij dat het aantal antisemitische incidenten op scholen juist is toegenomen: in tien jaar tijd werden er niet zoveel meldingen gedaan van dat soort incidenten als vorig jaar. In totaal gaat het om 16 incidenten.

Ondanks het gebruik van het woord ‘incidenten’ gaat het natuurlijk om een patroon. Jodenhaat is terug van weggeweest, en daar hebben we een bepaalde, bekende bevolkingsgroep voor te danken.

Hoewel ik het risico loop om verketterd te worden benoem ik die groep toch maar: islamitische allochtonen, en dan met name Marokkanen. Zij zitten maar al te vaak vol jodenhaat; ze haten Israël en joden in het algemeen. De nieuwe nazi’s heten niet Heinz of Heinrich, maar Mohammed of Ahmed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. van Urk

  Geloof me Michael. Toch is het niet zo. Jodenhaat komt overal in de wereld voor en diegene die pleiten voor een Palestijnse staat of tegen de Zionistische regering van Israel zijn, zijn zelf ook medeplichtig aan antisemitisme ook al denken ze van niet. Israel is de enigste plek op de wereld waar de Jood zichzelf politiek en militair georganiseerd kan verdedigen tegen antisemitisme. In Europa waren de Joden niet echt welkom maar in het beloofde land zijn ze ook niet welkom door de Arabische bewoners.

 2. Ni28

  Jodenhaat is van alle tijden. De hedendaagse wordt gevoed door de matregelen van huidige politiek. Wij hadden al eigen Jodenhaters genoeg maar importeren met bakken nieuwe en nieuwe bij. Het is tegenstrijdig maar de Joden in Israël omringd door alleen maar vijanden daar veiliger zijn dan hier.

 3. Houtlijm

  De islam is altijd antisemitisch geweest. De moslims haten de Joden als 1400 jaar en die haat is inmiddels opgenomen in hun genen-basispakket.

  Fijn dat we anderhalf miljoen van die antisemieten binnen onze grenzen hebben.

  1. van Urk

   Er zijn twee belangrijke redenen dat moslims Joden haten. http://www.likud.nl/2014/09/waarom-moslims-joden-moeten-haten/

 4. Bes Tolen

  De volgende theorie. Het anti semitisme zoals dat ten onrechte wordt genoemd en waarvan de term eerder jodenhaat moet zijn, is verbonden aan de islam. Dat heeft met gemeenschappelijke etnische afkomst te maken. In Fenisisch-Punische streken waren er op gegeven ogenblik meer godsdiensten tegelijk. Er was de baälsgodsdienst, het jodendom en het christendom en in streken waar zich de Punische bevolking had gevestigd zoals in Noord Afrika en Zuid Spanje ook godsdienst(en) van de oudere bevolking daar. De baälsgodsdienst bleef bestaan naast jodendom en christendom, die van jongere datum zijn. Toen het Romeinse rijk verzwakte, kwam de islam op als agressieve vervanger van de evenzo totalitaire baälsgodsdienst. (denk ook aan Palmyra. De tempel van Bel = Baäl werd moskee). Nog altijd, na eeuwen, bleef het voor Fenisisch-Punische machthebbers onverteerbaar dat ze door de Romeinen waren overwonnen en dat het jodendom waaraan belangrijke groepen als bankiers en internationale handelaren indertijd waren opgeofferd, de Romeinen haar diensten verleende.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.