Haar kleindochter stapte in het huwelijksbootje, en deze 100-jarige oma wilde graag haar bruidsmeisje zijn

Nou ja bruidsmeisje, bruidsdame

Martha Wallbank is waarschijnlijk het eerste 100-jarige bruidsmeisje in de geschiedenis. De 100-jarige oma mocht stond namelijk in de spotlight tijdens de bruiloft van haar kleindochter. 

Toen het verliefde stel Vita Cresswell en Gary Whineray oma Wallbank vertelden dat ze graag op haar honderste verjaardag wilden trouwen reageerde ze verheugd: geweldig mooi! Maar, zei ze, “het moge natuurlijk wel duidelijk zijn dat ik dan het bruidsmeisje ben he?”

Vita en Gary hadden dat verzoek niet verwacht, maar vonden het wel bijzonder leuk. En dus gingen ze akkoord.

Daardoor was Martha onlangs het oudste bruidsmeisje ooit. De aanwezige gasten zongen haar toe omdat ze jarig was; zij klapte en zong mee. Het was een geweldige dag voor iedereen; zeker voor het net getrouwde echtpaar én de oma die zo wel een heel speciaal verjaardagsfeestje had.

Het mooiste van dit verhaal? Volgens de Britse krant de Daily Mail hebben Martha’s kleinkinderen stuk voor stuk een geweldig goede band met hun grootmoeder. Martha staat ondanks haar hoge leeftijd bekend als een echte grappenmaker. Zo heeft ze er een handje van om zogenaamd in slaap te vallen terwijl Vita’s nieuwe echtgenoot Gary tegen haar praat. Toen ze dat net deed wist Gary niet wat hem overkwam: was ze zo oud dat ze haar ogen niet meer kon openhouden?

Nee, Martha begon te schaterlachen: het was gewoon een grap.

Uit onderzoek blijkt dat het bijzonder goed is voor bejaarden om een hechte band te hebben met hun kleinkinderen. Het vergroot hun geestelijke én lichamelijke gezondheid, en maakt ze gelukkig. Martha heeft wat dat betreft duidelijk niets te klagen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.