Hoe zou het zijn als Donald Trump’s muur er echt zou komen? Nou, zo dus

Trump’s visie op Amerika een dystopie? Dat valt allemaal best mee volgens deze commercial.

Vraag iemand naar de meest kenmerkende uitspraak van Donald Trump, en hij zal waarschijnlijk “We’re gonna build a wall!” zeggen. En terecht, want dat is wat Trump al vanaf het begin van zijn campagne schreeuwt. Ohja, en hij wordt geweldig groot. En Mexico zal hem gaan betalen. Juist ja.

Hoewel Trump’s kansen op de winst in november niet erg groot zijn, blikt de Amerikaanse fastfoodketen Carl’s Jr. toch alvast vooruit op een eventuele overwinning van de vastgoedmagnaat. In Europa is de keten niet bekend, maar vooral in de zuidelijke staten van de VS is Carl’s Jr. een grote concurrent voor ketens als McDonalds en Burger King. Hun klanten (en medewerkers) zijn dan ook vooral mensen die de impact van zo’n muur aan de grens wel zouden merken.

De voorspelling van hoe de winst van Donald Trump zou uitpakken, doen ze in één van hun reclames. Daaruit blijkt dat de muur inderdaad gebouwd is, maar een echt hoge muur is het uiteindelijk toch niet geworden. En daar moet natuurlijk gebruik van worden gemaakt door de ‘lokale bevolking’, die voor eens en voor altijd wil uitvechten of de beste hamburgers nou ‘Tex’ of ‘Mex’ zijn (een verwijzing naar TexMex, een mix van Texaans en Mexicaans eten). Geheel volgens de stijl van Carl’s Jr. is er aardig wat, misschien zelfs een beetje overdreven veel, vrouwelijk schoon te zien in de commercial. Dat maakt hem echter niet minder de moeite waard om eens te bekijken!

Éen minpuntje is er wel: we weten nou nog steeds niet of Mexico ervoor betaald heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.