Hypocriete Israëlhater Kuzu wordt op zijn plaats gezet door VVD’er Han ten Broeke

De Denk-voorman werd in de hoek gezet door VVD-Kamerlid Ten Broeke.

Iedere Nederlander die zo nu en dan het nieuws volgt, weet inmiddels wel dat Denk, de partij van Erdogan-aanhangers Kuzu en Öztürk, een walgelijk clubje is. De standpunten van de partij lijken rechtstreeks te worden gedicteerd door de regering in Ankara: zo keuren Kuzu en Öztürk de arrestatie van Ebru Umar goed, en weigeren ze de Armeense genocide te erkennen. Ook wat Israël betreft zitten de Nederturkse Kamerleden op één lijn met Erdogan: elke anti-Israëlische maatregel wordt door Denk met gejuich ontvangen.

Het is dus geen verrassing dat Denk enthousiast is over de EU-maatregel om Israëlische producten uit de Golanhoogte of de Westelijke Jordaanoever speciaal te labelen. Deze gebieden kwamen onder Israëlische controle nadat de Arabische buurlanden Jordanië, Syrië en Egypte werden verslagen in de Zesdaagse oorlog in 1967. Tja, moet je maar geen oorlog beginnen, zou je zeggen. Maar voor de Brusselse bazen van de Europese Unie is de Israëlische controle over die gebieden een doorn in het oog. Daarom, dicteert Brussel, moeten producten uit de omstreden gebieden een speciaal etiket hebben.

Volgens de Europese Unie en minister Koenders gaat het om “nuttige informatie” voor consumenten. Prima, maar waarom worden producten uit het door Noord-Cyprus (bezet door Turkije), of uit Tibet (bezet door China) dan niet gelabeld? Israël is het enige land dat met zo’n maatregel te maken krijgt, terwijl er overal ter wereld honderden omstreden gebieden zijn. Hét bewijs dat het niet gaat om het informeren van consumenten, maar om het pesten van Israël. Israël wordt dus gediscrimineerd.

VVD-Kamerlid Ten Broeke vindt dat schandalig: als je producten uit de Westelijke Jordaanoever labelt omdat dat bezet gebied is, moet je óók producten uit andere bezette en omstreden gebieden etiketteren. Anders ben je gewoon bezig met discriminatie, aldus de VVD’er. Het woord “discriminatie” werkt natuurlijk als een rode lap op een stier voor Kuzu – de Denk-politicus meent een monopolie te hebben op dat onderwerp en reageerde dan ook fel.

“De VVD,” meent Kuzu, “doet het minst tegen discriminatie, maar maakt het meest gebuik van het ‘discriminatie argument'” in de discussie over etikettering. De wereld op zijn kop: het is immers Kuzu die ervoor pleit om Israël te discrimineren, en VVD’er Ten Broeke die zich tégen discriminatie keert. En dat legt hij Kuzu even fijntjes uit zoals te zien is in de video. Alleen Israël uitzonderen voor speciale etikettering, dát is dus discriminatie.

Gek genoeg vindt Kuzu zelf juist dat hij Ten Broeke de les heeft gelezen, want hij zette de bovenstaande video trots op zijn Facebookpagina. En dat staat garant voor ‘gezellige’ reacties van de Denk-achterban, waarin Joden het moeten ontgelden. Gelukkig is Ten Broeke niet te beroerd om ook deze antisemitische reacties aan de kaak te stellen. Lees mee en huiver:

Helaas is Kuzu niet de enige politicus die Israël wil discrimineren. Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken steunt het discriminerende voorstel om Israëlische producten uit de Westelijke Jordaanoever een speciaal etiket op te plakken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Houtlijm

  Israel-haters zijn antisemieten. Maar zelf zullen ze dat verontwaardigd ontkennen. Israel is een baken van licht in een poel van gitzwarte duisternis.

  1. Wachteres

   Nee Houtlijm, ze zijn vrienden, maar kritische vrienden. Volgens Timmermans zijn zij ook vrienden met de Arabieren, alleen zijn zij dan ineens wat minder kritisch of helemaal niet kritisch.

   Maar heeft links dat probleem niet met de hele islam? Kritiek op de islam is volgens links een doodzonde.

  2. ceteris paribus

   Ik ben bepaald geen Israël-hater maar heb wel zeer zware kritiek op de oorlogs- en landroofpolitiek van Israël. Ben ik dan volgens Houtlijm een antisemiet?

 2. Ni28

  De opstelling van Brussel jegens Israël is zorgwekkend. Om de moslims te plezieren gaan zij de door Israël bezette gebieden bekritiseren maar geen woord over de oorlog tegen Israël die de reden was om die gebieden als een buffer te gebruiken. Waarom was die oorlog nodig? Omdat Israël door allemaal vrienden omringd is? Het lijkt of Brussel aan een complot niet alleen tegen Israël maar ook tegen eigen Europa werkt.

  1. Nog1

   @ NI 28

   JE schrijft ‘maar geen woord over de oorlog tegen Israël die de reden was om die gebieden als een buffer te gebruiken.’

   Maar je vergist je. De gebieden zijn bezet na de 6 daagse oorlog, en die oorlog was het Israel die aanviel, niet de Arabieren. Zoek maar op, zelfs wikipedia kan niet om dit feit heen.

 3. Wim

  Ik ben voor labelen omdat dit voor mij juist de motivatie is om deze producten te kopen.
  Trouwens erg agressief die anti Israël mensen met de SP.

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/25880016/__Verslaggever_aangevallen_bij_betoging__.html

  1. toetssteen

   @Wim
   Idem. Enne het kost geen moeite hoor, er is zoveel dat dat kleine land betekent voor de vooruitgang in computerland, maar nog veel belangrijker, in de medische wereld.

 4. Seneca

  Dat die halve zool Kuzu anti joods is, is een bevestiging van iets dat iedereen met een normaal stel hersens, al lang wist. Dat het wederom van Bommel (SP) is die als voorzitter het nodig vindt om ten Broeke te kapittelen en daarom drogredenen uitspuugt is wederom een bevestiging dat hij destijds echt niet ‘slechthorend’ was, zoals hij stelt. Van Bommel is eveneens als Kuzu heel progressief anti joods. Waarvan akte.

 5. LantR.fant

  Dan moeten ook Turkse producten die in het deel van Koerdistan, dat Turkije bezet houdt worden gelabeld.

  1. van Urk

   Beste LantR.fant, Het is bij de wereldverbeteraars toch allemaal maar eenrichtingsverkeer wat voor hen het beste uitkomt als het om discriminatie gaat. Mensen als Kuzu inclusief tot aan de hoogste top van de VN erkennen wel discriminatie van Palestijnen door Joden maar niet andersom en zo is het ook met Turkije en Koerdistan. Ze wegen de ene zaak zwaarder op dan de ander. Maar zo werkt het niet als je als wereldverbeteraar pleit voor een totale vreedzame leefwereld. Men moet beide discriminerende partijen op de vingers gaan tikken. Saudi Arabie is bijvoorbeeld voorzitter mensenrechten van de VN terwijl het land zelf niet nauw neemt met de rechten van de mens.

 6. J.C.

  Schokkend om in het NOS journaal van vanavond te zien hoe Turkije met mensen omgaat in plaatsen waar veel Koerden wonen, hele wijken zijn weggeschoten door Turkije. Waar blijven de afwijzende reacties van het Westen? Waarom grijpt het Westen niet in, zoals in Irak, Libië, Syrië? Zal minister Hennis van de VVD aan de bel trekken bij de VN? Zullen de 138 (150 – 12) Tweede Kamerleden aandringen bij Rutte II op snel ingrijpen door Nederland?

  1. toetssteen

   @J.C.
   Ik schrijf hier al maanden over, en ik ben waarachtig niet de enige. Niemand doet er iets mee.
   IS pleegt aanslagen (IS=voorzien door Turkije van wapens) en hoppa, Erdogan weet à la minute dat het de Koerden waren en zoef, daar gaan weer een paar honderd (duizend) mensen kapot.
   De EU kijkt weg, verplicht, omdat het moet dan de VS.

   http://www.strategic-culture.org/news/2015/08/07/us-is-destroying-europe.html

   1. J.C.

    @toetssteen

    God zij letterlijk en figuurlijk gedankt, dat er eindelijk verzet in de lucht hangt. Satan probeert al vanaf den beginne, door misleiding, de mens wijs te maken dat hij door concentratie van macht -zoals door de bouw van de Toren van Babel- even machtig kan worden als God (mits deze mens zich onderwerpt aan Satan).

    Wij zien ook in deze tijd de dubbele agenda van de elites, waarin de concentratie van macht nog steeds het streven is (NWO), daarin past het niet om Turkije de les te lezen (maar Israël daarentegen wel).

    Nogmaals: God zij gedankt gaan we in deze tijd naar het uiteindelijke kookpunt…..

 7. josef kuijpers

  Wat mij betreft heeft Nederland alle rechten op exploitatie van het Anne Frankhuis verloren. Verder zou ik het op prijs stellen als leden van deze regering en de kamerleden die deze labeling ondersteunen, voorstaan verstek laten gaan bij de dodenherdenkingen. Zij zijn een schande voor het land.

  1. Nog1

   @ Josef Kuijpers

   De Nederlandse wet verbied het fout labelen van producten. Waarom, vindt je dat er in dit geval een uitzondering gemaakt moet worden?

   Dat van het Anna Frankhuis ben ik het wel eens. Tenslotte was ze geen Nederlandse en was ze een ongewenste vluchteling. Want als het om vluchtelingen gaat, zijn wij Nederlanders heel consistent.

 8. henk vintage

  De SP begint de antisemieten van Denk te overtreffen.

  1. PeKa

   SP is anti huidige Israël-regerings-politiek en voor “een ander Joods geluid”. Semieten is een verzamelnaam voor Arameeërs, Hebreeën, Arabieren, Feniciers en Akkadiers. https://nl.wikipedia.org/wiki/Semieten

 9. Nog1

  Ik lees ‘Deze gebieden kwamen onder Israëlische controle nadat de Arabische buurlanden Jordanië, Syrië en Egypte werden verslagen in de Zesdaagse oorlog in 1967. Tja, moet je maar geen oorlog beginnen, zou je zeggen.’

  In 1967 was het Israel die aanviel, niet omgekeerd. Men voerde een preventieve aanval uit, die dermate succesvol was dat geen van de buurlanden werkelijk iets heeft kunnen uitrichten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.