Imam: ‘Homoseksuelen moeten gestenigd worden tot ze dood zijn’

En daarbij legt hij even heel handig uit: dit is geen persoonlijke mening, maar de sharia, de islamitische wetgeving.

Een liefhebbende, tolerante, verlichte imam uit Tunesië heeft onlangs even aan gelovigen dat homoseksuele activiteiten absoluut niet getolereerd kunnen worden door moslims. En dan bedoel ik niet dat ze dat soort gedrag alleen maar afkeuren of iets dergelijks. Nee, ze verbinden er bijzonder serieuze consequenties aan:

Sheikh Fathi Rebaï: I am very sad to hear many voices in the Islamic countries calling for homosexuality. These calls are based on the notion of freedom. These voices call for homosexuals to get their so-called “rights.” Who are they imitating by advocating for these rights? They are imitating Western societies, which have been corrupted by depravity, and immersed in the filth of depravity and the quagmire of sin and debauchery.

Met andere woorden, de imam zegt dat hij er bijzonder verdrietig van wordt dat er tegenwoordig enkele moslims zijn die stellen dat homoseksualiteit niet langer letterlijk een doodzonde moet zijn. Dat is onjuist, zegt hij. Homoseksuelen zijn minder eerzaam dan dieren en Allah heeft absoluut geen geduld met hen:

All types of abomination are haram,but [homosexuality] is the ugliest and most repulsive of all abominations. It is worse than adultery. My brothers, this crime does not merely run counter to natural human disposition, but to the natural disposition of the universe and even that of animals. Have you ever seen a male animal copulating with another male? Have you ever seen a female animal copulating with another female? [The Quran says]: “Do you think that most of them hear and understand? They are only like cattle – nay, even further astray from the path.” Cattle are more honorable, because they do not act contrary to their natural disposition, with which Allah created them.

Vervolgens legt hij uit dat hij ervan overtuigd is dat homoseksualiteit een westerse uitvinding is die alleen maar geëxporteerd wordt om islamitische maatschappijen te ondermijnen:

The [homosexuals] are mentally ill, to say the least. Until the late 1990s, Europe considered homosexuality to be a mental illness, which required treatment by a doctor. But in the late 1990s – around 1997 or 1996 – it changed the classification and no longer considered it an illness. How come? Because many [European] leaders and politicians are homosexuals. They want to spread homosexuality and corruption in the Islamic countries, in order to destroy our countries even more – as if the alcoholism, drug abuse, and lottery are not enough.

Hij concludeert dan ook dat er maar één passende straf is voor homoseksuele activiteiten. En, benadrukt hij, dat is niet zijn eigen mening, maar die van God. De Koran en de Sharia zijn namelijk duidelijk:

Listen to this hadith, my brothers. The Prophet Muhammad said: “Whoever you find engaged in sodomy – kill both the man who does it and the man to whom it is done.” I will explain the hadith, so that I am not accused of belonging to ISIS, or of being a criminal, a terrorist, a takfirist, or a supporter of murder. This call to kill both the man who does it and the man to whom it is done is directed at the ruler who rules according to the shari’a. According to shari’a law, in the event of homosexual sex, both the man who does it and the man to whom it is done should die, if the latter has done it out of consent. The verdict for both is execution, because their sick souls cannot be cured. Their cure is execution. This is the verdict of all the Sunni ulema. The only disagreement among the ulema was about the method of execution. According to the Hanafi school, the ruler should give the order for the homosexual to be taken to a high place and thrown off from there, and then to be stoned to death.

Met andere woorden, alle normale islamitische scholen zeggen dat op homoseksualiteit de doodstraf staat. Het enige punt waarop die scholen met elkaar van mening verschillen is de vraag hoe homo’s gedood moeten worden. Zo willen de Hanafi-juristen dat ze niet alleen gestenigd worden, maar dat ze eerst van het dak van een gebouw gegooid worden. Als extra’tje, zeg maar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. ceteris paribus

  Het schijnt volgens sommige achterlijke figuren ook echt te behoren tot de christelijke wetgeving.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/11/22/christelijk-oeganda-wil-homos-ophangen/

  1. ceteris paribus

   Misschien ook goed om even te melden dat de wet tot stand kwam met steun van Amerikaanse christelijke evangelisten. Als orthodoxe christenen het voor het zeggen krijgen zijn homoseksuelen hun leven niet zeker.

   http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/3603026/2014/02/25/Oegandese-homoseksueel-riskeert-levenslange-straf.dhtml

   De suggestie dat dit iets exclusief voor de Islam is blijkt dus onzin.

 2. Wim

  Deze man vertaalt alleen maar het boek Koran wat in de tweede-kamer ligt en bejubeld wordt door de daar merendeel van de aanwezige.

   1. Wim

    Maar jij niet alles.
    De Bijbel en de Koran verdwijnen uit de Tweede Kamer. In fysieke vorm althans. De boeken worden, net als de andere naslagwerken op de tafel van de voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg, gedigitaliseerd en op een e-reader gezet. Dat heeft het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer besloten

 3. cmsuijkerbuijk

  Omdat ook orthodoxe Christenen homoseksuelen ook willen doden, moeten we het bij de islam maar door de vingers zien. Hoe Godvergeten totáál debiel moet je wel niet zijn, om zoiets te propageren. Of deze orthodoxe Christenen o.a. daarover zelf niet onder vuur liggen. Dan ben je zelf totaal verziekt en volkomen ongeloofwaardig!

  1. ceteris paribus

   “Omdat ook orthodoxe Christenen homoseksuelen ook willen doden, moeten we het bij de islam maar door de vingers zien”

   Inderdaad beste Suijkerbuijk, hoe Godvergeten totáál debiel moet je wel niet zijn, om zoiets te propageren. Of deze orthodoxe Christenen o.a. daarover zelf niet onder vuur liggen. Dan ben je zelf totaal verziekt en volkomen ongeloofwaardig!

  2. cmsuijkerbuijk

   Ik heb zomaar het idee, dat menneke CP niet helemaal door had/heeft wat ik schreef en moedwillig de boel weer maar eens verdraaide. Maar dát is te doen gebruikelijk bij ’t kulleke. ’t Weet gewoon niet beter. Islamitische invloeden zeg maar: Liegen en intrigeren of het gedrukt staat!

   1. ceteris paribus

    De heer Suijkerbuijk, die we niet kennen als een hoogvlieger in het inhoudelijk debat, legde me een standpunt in de mond waarvan hij vervolgens schande sprak.
    Dit noemen we in het ordentelijke debat (waarvan de heer Suijkerbuijk weinig besef blijkt te hebben) een zgn. stropopredenering als het een karikaturale verdraaiing of leugenachtige overdrijving van het standpunt van de opponent betreft waartegen verweer gemakkelijker is. In dit geval is het erger dan een stropopredenering, het is een platte leugen danwel een gefantaseerde voorstelling van het standpunt van de opponent. Als je je in het debat daaraan bezondigt zak je wel erg pijnlijk door het ijs.
    Dat overkomt de heer Suijkerbuijk nu. Een normaal mens zou zich diep schamen maar hij zal, naar we moeten vrezen, deze manier van redneeren schaamteloos blijven voortzetten.

    1. Vigo

     ” deze manier van redneeren ”

     Wat is redneren lul, een uitglijder van de i-pad van jou en Bukman?

     1. ceteris paribus

      Hee, vigo, het ziet er naar uit dat Justitie al wat sneller ingreep bij jouw vieze stalkforum dan was gepland.

      Mooi, een alert OM geeft een veilig gevoel.

     2. Vigo

      Zit je daar de hele dag met je vochtige rattensnuit naar binnen te gluren paardepis?

     3. ceteris paribus

      Waar moeten Floris, Sjun en jij nou met elkander het krijgsberaad voeren om eindelijk die zorgdirecteur er onder te krijgen, Vigo?

     4. ceteris paribus

      Mij krijg je dan niet als buurman, beste Rob, maar het lijkt me een prima buurt. Mooi tegen de duinen, zo te zien. Wel erg duur die huizen daar, dus voor jouw doel zou ik een eenvoudiger locatie zoeken.

      Wel goed dat het trieste stalkforum nu uit de lucht is, vind je niet. Je werd er, als je eerlijk bent, toch doodongelukkig van?

     5. Beukman

      @Ligo
      “Redneren lul” is nou een typische typo van het soort dat iemand maakt die zojuist zijn spellingchecker heeft uitgezet. Het moet uiteraard “redeneren lul” zijn.
      Hoe krijg jij je Nederlands eigenlijk zo keurig verzorgd, buddy?

     6. Vigo

      Is dit even vervelend voor je paardepis, dat mooie informatieve forum van sjun is helemaal niet uit de lucht zoals je gisteren vol trots vermeldde.

      Het lijkt er toch op dat je een en ander flink uit je duim hebt gezogen zoals gewoonlijk.

     7. ceteris paribus

      Ach, ik zie het vigo, dan kan het zieke stalken nog even worden voortgezet.
      Van trots was geen sprake, wel de hoop dat Justitie eindelijk een keer ingreep.

     8. Vigo

      Ik denk dat justitie zich een kriek heeft gelachen van dat gejank van jou, trieste clown die je nu eenmaal bent.

      Er is geen sprake van ‘ziek stalken’, dat zuig je heel parmantig uit je duimpje.

     9. ceteris paribus

      Nee, arme kerel, het is slechts het opsporen van persoonlijke gegevens van forumleden en die eindeloos verspreiden op het internet. Doel is betrokkene zo te intimideren dat hij zijn voor jouw onwelgevallige meningen achter de kiezen houdt. Het werkt als je de juiste identiteit vond, zoals je R.W. zodanig wist intimideren dat hij zijn mond hield. internet mijdt.

      Jij vindt dit soort praktijken heel gezond, ik vindt het triest gedrag van een deerniswekkende loser.

     10. ceteris paribus

      zijn mond hield. internet mijdt = zijn mond hield en het internet mijdt

     11. Vigo

      Voor jouw informatie paardepis, die Ruben Wassing waar je aan refereert schijt dagelijks het WSP forum onder met zijn pro EU en D66 gezwatel, je weet wel dat WSP waar men jou van af heeft getrapt wegens trollen, dus dat malle Ruben niet meer op het internet zou durven komen is ook weer uit je duim gezogen.

     12. ceteris paribus

      Kun je aangeven wat je doel is met het achterhalen en verspreiden van privé-informatie van opponenten op internetfora, vigo? Je zult er vast een goede persoonlijke of politieke reden voor hebben.

     13. Vigo

      Mensen die geheel vrijwillig plaats nemen op het internet zoals malle Ruben deed voor een facebookpagina voor de Jonge Democraten van D66, en jij met je vochtige snuit op een promotiepagina voor een lullig adviesbureautje en dit geheel vrijwillig en openbaar, hebben het aan zichzelf te danken dat er natuurlijk wel eens naar gelinkt kan worden.

      Dan moet je niet over privacy gaan zitten janken paardepis, die heb je zelf opgegeven.

      Dit heb ik geloof ik al tig keren getracht aan je verstand te brengen, maar je hebt geen bord voor je kop maar een scheepswand geloof ik.

     14. ceteris paribus

      Dat is geen antwoord op mijn vraag, vigo. Ik heb geen adviesbureautje, maar ook al zou ik die hebben zou mijn internetverschijning, evenals de politieke en beroepsmatige internetverschijning van R.W. niet relevant zijn voor het acteren op internetfora. We presenteren ons niet voor niets onder een nickname, zoals jij je ook onder een nickname presenteert om te voorkomen dat we je in real life kunnen opsporen. Jouw nickname geeft nadrukkelijk aan dat je anoniem wenst mee te doen aan de discussies. Dat geldt voor degenen die je stalkt en ook voor jou en je medeplegers Floris en sjun.

      Jij schendt bewust die internetregel, een regel die alle fatsoenlijke fora terecht ook nadrukkelijk opnemen in hun forumreglement.

      Ik herhaal mijn vraag: met welk doel doe je dit?

     15. Vigo

      Je kunt je vraag herhalen totdat je een ons weegt, mijn antwoord blijft zoals eerder gegeven paardepis, je doet het er maar mee…..

    2. Beukman

     @CP
     Waarom Vigo zulke dingen doet? Gewoon, omdat het kan. En omdat ie dat leuk vindt. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen, al zou ik het zelf alleen doen uit zelfbescherming. Heeft met fatsoen te maken.
     Natuurlijk zal Vigo dit zelf nooit toegeven, laat staan Floris. Dat past immers niet in het kruistochtimago van hun Heilige Missie.
     Maar wij weten wel beter, hè, Vieg?

     1. ceteris paribus

      Vigo was daar op zijn stalkforum wel wat duidelijker over. Hij meent dat linkse, islamofiele landverraders naar vermogen moeten worden bestreden en de mond gesnoerd. We weten inmiddels welke moordzuchtige voorstellingen hij daarbij heeft en fatsoensregels zijn wel het minste die hem in die jihad belemmeren.

   2. cmsuijkerbuijk

    Zoals uit het antwoord van CP blijkt, verdraait hij dus de boel maar weer eens en probeert door te kleineren, zijn gelijk te krijgen. Maar gelijk krijg je door argumenten. Niét door leugens en verdraaiingen. Hij vindt dat zelf het toppunt van debatkunst. Daarover is de mening enigszins verdeeld. Hij vindt zichzelf geweldig, de rest van wereld vindt hem een flagrante leugenaar, intrigant en fantast!

    1. ceteris paribus

     Deze bijdrage bevat geen enkel argument, beste Suijkerbuijk, niet dat ik daar in uw geval op reken maar u zult mij niet euvel duiden dat ik geen inhoudelijk aanknopingspunt zie zie voor een reactie.

     1. Floris

      Suijkerbuijks bijdrage gaat over jouw leugenachtige manier van ‘debatteren’ en hij slaat de spijker op z’n kop.

      Dat jij dienaangaande onaanspreekbaar bent en de kritiek automatisch afketst is gevoeglijk bekend. Dat is immers inherent aan je narcistische persoonlijkheidsstoornis.

     2. ceteris paribus

      Net als Suijkerbuijk doe je geen poging aan te geven waaruit die leugenachtigheid bestaat. Daartoe is Suijkerbuijk, net zoals bij jou vaak het geval is, ook niet in staat; hij staat inhoudelijk volledig schaakmat.

      Als je zonder onderbouwing de opponent voor leugenaar uitkrijt toon je feitelijk aan dat de argumenten op zijn.

     3. cmsuijkerbuijk

      @Floris
      CP blijft maar denken en zichzelf wijs maken, dat hij debatten zogenaamd wint. Het is echter de opponent die het op een gegeven moment wel welletjes vindt, om voortdurend hele leugens, halve waarheden, gedraai, demonisering en kleineringen te moeten weerleggen of te laten welgevallen, waarvan je al bij voorbaat weet, dat deze CP deze bewijzen of weerleggingen tóch niet al lezen of anderszins tot zich zal nemen. M.a.w. het is verloren moeite om met hem in debat te gaan!

     4. Floris

      @ Suijkerbuijk:

      Paribus is alom uitgekotst vanwege zijn tenenkrommende arrogantie en neerbuigende toon tegenover iedereen die zijn mening niet deelt. Dat is hem al talloze keren uitgelegd, maar dat verdringt hij. Er verandert dus niets.

      Hij is ook al talloze keren verbannen wegens verregaand getrol, maar ook dat ontkent hij. Kennelijk verdraagt zijn ego dergelijke afwijzingen niet en maakt hij zichzelf wijs dat de weerzin die hij oproept een gevolg is van de nederlagen die hij als zelfbenoemd top-debater aan anderen zou hebben toegebracht.

      Ik denk dat echte top-debaters geen weerzin maar juist waardering en respect oproepen. Bij mij in ieder geval wel.

     5. ceteris paribus

      Floris, zolang ik je volg kreeg je ruzie met alle debaters op fora die jouw standpunt niet deelden. Zolang het nog kan adviseer ik belangstellenden het stalkforum te raadplegen: de bijdragen van jou zijn één lange klaagzang over debaters waarmee je van mening verschilde en die je onveranderd arrogant en vooral links en islamofiel vond. Ik ken geen geval waarin je respect toonde jegens een andersdenkende.

      Je vindt alleen debaters van toereikend niveau als ze jouw standpunt delen. Dit wordt bevestigd door het feit dat je nimmer afstand neemt van mensen die je gelijk geven maar racistische, moordzuchtige en volstrekt barbaarse standpunten innemen: zolang ze tot jouw roedel behoren val je ze niet af.

      Ik heb dit wel eens schoolpleingedrag genoemd en die term schiet me bij jou vaak te binnen. Je kunt gewoon niet tegen je verlies en als je het lastig krijgt ga je je verschuilen in jouw groepje medestanders.

     6. Floris

      “Bij de narcistische persoonlijkheidsstoornis vinden de mensen zichzelf heel belangrijk en fantastisch. Vaak overdrijven ze hun prestaties en talenten op een zodanige wijze, dat andere mensen dat niet in twijfel durven of mogen trekken. Er is werkelijkheidswaanzin: fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar. Hooghartig en arrogant zijn hen niet vreemd, ZE HEBBEN EEN OPVALLEND GEBREK AAN ZELFKRITIEK en invoelend vermogen. Op het eerste gezicht kunnen ze een zeer positieve indruk maken maar zelden zijn ze in staat een relatie met anderen in stand te houden.”

      http://www.bartholomeuspendelaar.nl/publicaties/grens-slopers/

     7. cmsuijkerbuijk

      @Floris
      Citaat CP: “Je kunt gewoon niet tegen je verlies en als je het lastig krijgt ga je je verschuilen in jouw groepje medestanders.”
      Vandaár dus, dat CP niet zonder Beukman kan! Kijk, nou vallen de puzzelstukjes in elkaar!

     8. ceteris paribus

      Floris, je denkt dat een ergens vandaan gepikte beschrijving van een psychiatrisch ziektebeeld volstaat in dit gesprek. Zo ken ik je, als het inhoudelijk lastig wordt psychiatriseer je de opponent, een deftige manier voor de opponent voor idioot uitschelden.
      Als dit je enige uitweg is, moet je doen wat je niet laten kan maar met inhoudelijk reageren heeft het weinig meer te maken.

 4. Geah

  Degenen die deze Islamitische wilden op onze homo’s en volk loslaten zijn deze misdadigers zoals : Merkel, Rutte en Samsom…..voor ons hoop ik dat er een Volkert opstaat….zodat Europa zonder dat drietal, in vrede kan leven….

  1. ceteris paribus

   Geah bepleit democratisch gekozen bestuurders te vermoorden.
   Ik vrees dat ik hier de enige ben die daar bezwaar tegen maakt.

   1. Geah

    Heb ik het over vermoorden? ik zie het nergens staan..

    1. Beukman

     Inderdaad, het staat er niet. Geah bedoelt uiteraard dat hij hoopt dat er types als Volkert van der G. aan de macht komen in plaats van de genoemde politici.

     1. ceteris paribus

      Wellicht bedoelde ze dat we Volkert moeten vragen Merkel en Rutte vreedzaam over te halen om af te treden.

    2. Geah

     Ceteris Paribus,

     Kijk jij hebt het door….Inderdaad moet een onwillekeurige Volkert of een Mohammed B, C, D, E of F…. vreedzaam aan Merkel, Rutte of Samsom vragen of zij willen aftreden…..Dat kunnen zij heel goed bewerkstelligen, beter dan wij….:D :D….

 5. Seneca

  Een ongeleid moslim projectiel roept dat homo’s vermoord dienen te worden, want dat staat in de koran en wat is het resultaat dat het forum wordt overspoeld door reacties van mensen die zeggen dat de ander niet kan debatteren of beredeneren. Eventjes bij de les blijven jongens, het gaat niet om het al dan niet kunnen debatteren (lees beredeneren), maar over het feit dat een gezag uitstralende moslim geestelijke dit met de koran kan cq durft te zeggen. Dat doet niets af van het feit dat enkele zgn. orthodox Christelijken het zelfde zeggen. Maar CP, de Christenen en moslims zeggen het, maar moslims doen het nog ook en in mijn optiek zit daar een wereld van verschil tussen. Met het binnenhalen van het ongeletterde zootje brengen wij ook barbaarsheid binnen onze grenzen. Daar hoor ik CP niet over en dat is een zeer kwalijke zaak. Dit terzijde, moslims zijn geboren homo’s, kunnen zij niets aan doen; met meisjes kunnen zij niet omgaan (eer of zo) dus wat moeten die testosteronbommen met hun kwakje?

  1. Vigo

   ‘ dus wat moeten die testosteronbommen met hun kwakje? ‘

   Misschien kan er met toevoeging van Arabische gom kauwgom van worden gemaakt voor islamitische flikkers, daar schijnen er nogal wat van rond te lopen….

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.