MAX VERSTAPPEN WINT!

Max Verstappen is op fantastische wijze begonnen aan de GP van Barcelona.

ONGELOOFLIJK MAX VERSTAPPEN HEEFT DE GP VAN BARCELONA GEWONNEN! HIJ IS DE EERSTE NEDERLANDSE GRAND PRIX WINNAAR OOIT EN DE JONGSTE!

UPDATE XII
Raikonen zit heel dicht achter Verstappen! Dit is echt een race tussen twee mannen, de beste man (met de beste auto) wint!

UPDATE XI
In de laatste ronde (de 46e) was Verstappen ongelooflijk genoeg sneller dan Raikonen én Vettel. Dat is totaal onverwacht. Of moet hij dan toch nog een keer naar binnen?

UPDATE X
Britse commentatoren: “Als Verstappen zo goed in verdedigen is als hij is in aanvallen kan hij deze race gewoon winnen!” Het enige probleem is dat zijn banden vijf ronden voor het einde helemaal kapot zijn. Kan hij de Ferrari’s dan achter zich houden, zeker als zij sneller zijn op de rechte stukken?

UPDATE IX
Verstappen rijdt nu rond op de eerste plek! Hij wordt achterna gezeten door Raikonen, van Ferrari. Vettel is derde. Het is ongelooflijk spannend omdat zowel Ferrari als Red Bull een strategisch spel spelen. Dit is schaken en autoracen in één. Wat een geweldige race!

UPDATE VIII
Max rijdt nu op plek twee. Achter Ricciardo. Zijn achterstand bedraagt 7,5 seconden. Dat is veel, maar het is mogelijk dat Verstappen één pitstop minder maakt dan zijn teamgenoot. Als dat zo is doet de jonge Nederlander niet alleen mee voor het podium, maar zelfs voor de winst.

UPDATE VII
Max is na pitstops nu de derde man in de race, achter Ricciardo en Vettel. De grote vraag is: wat wil Red Bull met hem doen? Wat deze tweede pitstop zijn laatste of moet hij nog een keer naar binnen? De top 4 heeft nu twee pitstops achter de rug.

UPDATE VI
Max Verstappen is ook de eerste Nederlander ooit die aan de leiding gaat in een Formule grand prix!

UPDATE V
Max Verstappen is zojuist de jongste coureur ooit die een ronde aan de leiding ging in een Formule 1 race!

UPDATE IV
Verstappen lijkt dichter bij Ricciardo te komen. De afstand tussen de twee is erg klein. Neemt Max te veel risico’s met zijn banden of is hij gewoon erg snel?

UPDATE III
Het gaat op dit moment wat minder met Verstappen en Ricciardo. De twee Red Bull coureurs zijn langzamer dan hun tegenstanders van Ferrari. Vettel zit nog maar 1 seconde achter Verstappen, die op de tweede positie rijdt. Komt die plek in gevaar?

UPDATE II
Op SkyF1, de Britse zender die de Formule 1 uitzendt, wordt er gesteld dat de botsing tussen Hamilton en Rosberg weleens vergaande gevolgen zou kunnen hebben. Zo wordt er geopperd dat ze voortaan misschien niet meer tegen elkaar mogen strijden. Ook wordt er gesproken over de mogelijkheid dat één van de twee coureurs het na dit seizoen voor gezien houdt bij McLaren.

UPDATE I
Carlos Sainz is ingehaald door Sebastian Vettel van Ferrari. Ondertussen zijn de twee Red Bulls weggereden van de rest van de teams. Verstappen zit dichter achter Ricciardo, dan is er een gat naar Vettel, Sainz en Raikkonen. Geweldig!

Origineel artikel

De Nederlandse coureur rijdt namelijk op dit moment op de tweede plek rond. Dit terwijl hij zich als vierde geplaatst had voor de race. Hij rijdt achter Daniel Ricciardo, zijn teammaat bij Red Bull. Op de derde plek rijdt Carlos Sainz, Verstappens oude teamgenoot bij Toro Rosso.

Ongelooflijk.

De reden? Verstappen rijdt niet alleen erg goed, maar de twee McLarens hebben elkaar uit de race gereden. Rosberg en Hamilton reden tegen elkaar aan, en gingen allebei uit het parcours.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Anna

    Wat een spannende race. Wij hebben op de puntjes van onze stoelen gezeten. Maxje Hartelijk Gefeliciteerd. Maar je mag dit niet meer doen hoor want dat overleven wij niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.