Max Verstappen maakt belofte waar en behaalt prima resultaat bij eerste proefrit

Red Bull Racing is zeer tevreden: Max Verstappen leverde vandaag een prima prestatie bij de Spaanse Grand Prix.

Wat is Max Vertappen toch een ongelooflijk talent. Vandaag reed hij zijn eerste rit in zijn nieuwe Formule 1-wagen bij de Spaanse Grand Prix. In de aanloop naar vandaag is er natuurlijk veelvuldig gespeculeerd over de kansen van Verstappen, en hoe hij het zou doen. Het is immers niet niks om als 18-jarige opeens middenin het seizoen bij een topteam aan de slag te gaan met een heel andere auto.

Maar kennelijk heeft Max Verstappen stalen zenuwen, want hij heeft de verwachtingen meer dan waargemaakt. Hij was slechts één tiende van een seconde langzamer dan zijn teamgenoot Ricciardo, en haalde de zesde plaats met 1:25.585. Daarmee laat hij zijn teambaas zien dat zijn promotie terecht was – en maakt hij een lange neus naar Lewis Hamilton, die kritiek had op de wissel tussen Verstappen en Daniil Kvyat.

Echt heel knap dat Verstappen zich niet van de wijs heeft laten brengen door alle kritiek, en een topresultaat neerzet. Op foto’s die vlak voor de rit werden gemaakt, zie je gewoon de focus in zijn ogen. Geen gedoe aan zijn hoofd, maar de blik op het podium.

VerstappenHelm

Echt een landgenoot om trots op te zijn. Hopelijk is deze proefrit een voorbode voor de rest van de race en blijft Verstappen topprestaties leveren. Hij heeft nu al laten zien dat hij met de juiste wagen écht meedoet in de top van de Formule 1.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. toetssteen

    Hup Max!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.