Na 80 lange jaren worden biologische moeder en dochter eindelijk herenigd

Meer dan 80 jaar lang droeg Eileen Wagner een groot geheim met zich mee. Ze hield het geheim voor zich om zowel zichzelf, als haar twee kinderen te beschermen. Oh, en ook nog eens om een vierde persoon te beschermen: het meisje dat ze in 1933 op de wereld zette toen ze zelf nog een tiener was.

Toen, afgelopen maand, veranderde alles voor de nu 99-jarige Eileen. Ze zat rustig in haar kamer, voor haar televisie, toen de telefoon opeens ging. Ze nam op en hoorde een vrouwelijke stem zeggen: “Hallo moeder.”

Haar biologische docter Dorien Hammann, 83 jaar oud, had haar na al die jaren eindelijk gevonden.

Screen Shot 2016-05-22 at 11.10.29

Eileen zegt dat de tranen haar in de ogen sprongen toen ze de stem van haar oudste kind eindelijk hoorde. “Ik dacht dat deze dag nooit zou komen.” Gelukkig was dat dus wél zo.

Dochter Dorien is nu 83 jaar oud, al decennia gepensioneerd, en woont op slechts twee uur rijden van haar biologische moeder.

Enkele weken na hun telefoongesprek stapten Dorien en haar man in hun auto, waarna ze van Florida (waar ze in de winter wonen) naar Wisconsin reden. Eenmaal aangekomen ging het meteen perfect tussen Eileen en Dorien. De twee hadden elkaar na Doriens geboorte niet meer gezien, maar er bestond nog steeds een band tussen ze.

Vervolgens kwamen Dorien en haar man weer naar Wisconsin op Moederdag. En toen maakte Dorien kennis met haar halfbroer en halfzus. Iedereen was in tranen, ze konden het maar nauwelijks geloven dat hun gezin ‘opeens’ groter was geworden.

Het allermooiste van dit verhaal? Binnenkort viert Eileen haar honderdste verjaardag. Het zal ook de eerste verjaardag zijn waarbij al haar kinderen aanwezig zijn.

Zo wordt Eileen’s honderdste verjaardag dus vrijwel zeker haar mooiste verjaardag ooit. En dat is eigenlijk bijzonder mooi.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.