Nederland, schaam je! Geweld tegen medewerkers OV wordt steeds heftiger

Geen categoriemei 25 2016, 9:00
Genoeg is genoeg: geef ze de mogelijkheid om zichzelf te beschermen.
Trein-, tram-, en bus-conducteurs/chauffeurs hebben het lang niet gemakkelijk. Waar hun beroep eens bijzonder gerespecteerd wordt zijn ze nu continu het kind van rekening: ze worden namelijk op grote schaal in elkaar geslagen door agressieve reizigers.
En dan mogen ze zich nog gelukkig prijzen ook. Veel conducteurs en chauffeurs worden namelijk niet alleen in elkaar gemept, maar worden vervolgens ook nog eens beroofd.
Hoe diep kan Nederland zinken?

Medewerkers krijgen in het openbaar vervoer te maken met geweld dat steeds heftiger wordt...

Dat stelt universitair hoofddocent Ronald van Steden van de VU in Amsterdam. Op verzoek van de Tweede Kamer bracht hij in beeld hoe vaak buschauffeurs, trambestuurders en conducteurs te maken krijgen met agressievelingen... Het ging volgens hem vorig jaar alles bij elkaar toch al gauw om bijna tienduizend incidenten in het Nederlandse openbaar vervoer, waaronder vele honderden zeer zware gevallen, zoals berovingen, gewapende overvallen en mishandeling.

Dit is knettergek. In geen enkel ander land zou dit soort wangedrag geaccepteerd worden, maar in Nederland wel. Natuurlijk roept de politiek dat er iets aan gedaan wordt ('we hangen meer camera's op!'), maar dat is in de praktijk je reinste flauwekul.
Geen wonder dat het geweld niet alleen doorgaat, maar zelfs met de dag heftiger wordt. De verantwoordelijke straatterroristen weten immers dat ze er toch wel mee wegkomen. Dus tja, wat belet ze dan nog om zich helemaal te laten gaan? Zoiets ouderwets als 'normen en waarden' doen ze al helemaal niet aan.
De enige manier om echt iets aan dit probleem te doen is door medewerkers van het OV toestemming te geven (of zelfs ze te verplichten!) om vuurwapens te dragen. Natuurlijk moeten ze eerst goed getraind en onderwezen worden in het omgaan met een vuurwapen, maar daarna moeten ze het wapen gewoon altijd met zich meenemen naar het werk, net zoals een politieagent dat doet. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat ze met rust worden gelaten door straattuig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten