Team dwarsboomt Max Verstappen: nieuwe motor alleen voor z'n teammaat, niet voor hem

Geen categoriemei 25 2016, 16:00
Je zou verwachten dat de winnaar van de Grand Prix van Spanje, Max Verstappen, wel kan rekenen op een wat gunstigere behandeling dan wat hem nu overkomt. Nee dus, helaas.
Red Bull Racing heeft vandaag de onbegrijpelijke stap gezet om Max Verstappen niet te belonen met een nieuwe motor, ondanks dat hij op grandioze wijze de Grand Prix van Spanje gewonnen heeft. Het team heeft namelijk maar één nieuwe Renault-motor beschikbaar.. en heeft besloten die niet aan kampioen in spé Verstappen te gunnen maar aan diens kwakkelende teamgenoot Daniel Ricciardo. Onbegrijpelijk:

"Max Verstappen rijdt dit weekend nog met de motor waar hij ook in Barcelona mee reed. Teamgenoot Daniel Ricciardo krijgt tijdens de Grand Prix van Monaco wél een nieuwe motor. De Renault-motor die de Australiaan krijgt moet een halve seconde per ronde sneller zijn dan de huidige motor."

Teambaas Christian Horner wrijft de vernedering van Verstappen nog even een keer extra in:

"Het team kijkt ernaar uit om te zien hoe de nieuwe motor het doet in de straten van Monaco voordat we in Montreal racen met de vernieuwde motor in beide auto's."

Voor alle duidelijkheid: Riccardio heeft nog geen enkele keer het podium behaald dit seizoen. Laat staan dat hij zelfs eerste kon worden, zoals Max. Maar toch beloont het team eerstgenoemde met een prachtig cadeautje, terwijl de échte winnaar voorlopig met lege handen wordt gelaten. Dat is niet hoe je met een kampioen omgaat. Wil Red Bull nu winnen of niet? Zeker aangezien Verstappen ook gewoon sneller is in de oefenings-simulator, die door de Formule 1-coureurs wordt gebruikt om tussen de races door hun vaardigheden op peil te houden:
https://twitter.com/brusselmans/status/735457746879959040
Wanneer gaat de racewereld Max Verstappen eens behandelen als de weergaloze kampioen die hij toch écht is? Hoeveel Grand Prixs moet hij na z'n grandioze zegetocht in Spanje nog op z'n naam schrijven voordat mensen dát eindelijk eens gaan snappen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten