NTR schaft Zwarte Piet af

Het is klaar: de strijd om Zwarte Piet is in het voordeel beslecht van politiekcorrect links.

algemeen directeur van de NTR Paul Römer, en zijn mediadirecteur Carel Kuyl laten namelijk weten aan de NRC dat Zwarte Piet zal ‘veranderen’ in het Sinterklaasjournaal. Daarmee bedoelen de heren dat hij in een aantal jaar tijd helemaal niet zwart meer is.

De heren watjes (want dat zijn ze nu ze toegeven aan de druk van de 100 Nederland-hatende BN’ers die afschaffing van Zwarte Piet eisen) schrijven:

“De weg die in 2014 weer is opgepakt, is onomkeerbaar. Dat Zwarte Piet verandert, is evident en vanzelfsprekend. Het gaat alleen nog maar over de manier waarop en vooral over de snelheid van die verandering.”

Met andere woorden, Zwarte Piet is ten dode opgeschreven, de enige vraag is wanneer zijn executie precies zal plaatsvinden.

Ik stel voor dat we die gelegenheid gebruiken om de Nederlandse cultuur maar helemaal op te heffen. Laten we overgaan op het Engels, onze klompen ritueel verbranden, Nederlandstalige cd’s op een groot kampvuur gooien, en een andere cultuur tot de onze verklaren. Of beter, laten we maar helemaal niets meer aan ‘cultuur’ doen. Dat is toch maar hokjesdenken.

“Weg met Zwarte Piet, weg met Nederland, weg met ons!” scanderen BN’ers in koor… en ze krijgen hun zin.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Nog1

  ‘Laten we overgaan op het Engels, onze klompen ritueel verbranden’

  Mmm…hoeveel DDS-ers dragen nog klompen? Is dit nu niet net een voorbeeld van hoe cultuur in de loop der jaren verandert. Hoewel we de klompen nog in ere houden om niets-vermoedende toeristen een beklompte poot uit te draaien.

  Ik zal niet wakker liggen van de kleur van Piet. Wel zal ik al die opgewonden standjes missen die voor of tegen zijn, en serieus menen dat ze iets belangrijks aan het doen zijn.

 2. Mar

  Dan moet je wel een foto plaatsen van de Zwarte Piet van het NTR Sinterklaas-journaal en niet van een intocht ergens in een Nederlandse stad.

  Zelfs hoofdpiet Piet Römer (1968-1983) was niet zo zwart geschminkt.

  “”Een Zwarte Piet heeft een egaal zwart of donkerbruin gezicht, rood geverfde lippen, zwart krulhaar en goudkleurige oorbellen, en is gekleed in een fluweelachtig pak met pofbroek en draagt een hoofddeksel met een gekleurde veer.”

  Zo zag Zwarte Piet er al jaren niet meer uit op tv, maar blijkbaar is dat niet opgevallen.

  Zoals men pas in 2009 ontdekte dat Sinterklaas in Amsterdam geen kruis meer had op de mijter, maar 3 andreaskruisen. Dat was al sinds 2006, maar ja, je kan niet overal op letten.

  En nu we toch bezig zijn met cultuur, wat was er nu mis met de kerstviering in Nederland en waarom moest daar zo nodig Amerikaanse gewoontes (Kerstman, Kerstparade, huis helemaal verlicht, rendieren in de tuin, bijgehaald worden?

  O, Zwarte Piet is niet racistisch en niet ondergeschikt aan Sinterklaas. ’t is maar dat je het weet.

 3. josef kuijpers

  Van der Galien gaat er aan voorbij dat de NTR helemaal niet gaat over de out-fit van Zwarte Piet, en dat de NTR lekker moet uitzenden wat ze willen. Het gaat erom wat de winkels en de mensen thuis St.Nicolaas vieren. Al jaren is het in onze familie een goede en gezellige gewoonte om Sint en drie Pieten uit te nodigen. Afgelopen december heb ik zekerheidshalve erbij gemeld dat alleen ZWARTE pieten welkom zijn en elke afwijking in dat opzicht niet wordt geaccepteerd. Tevens hebben wij bij de Sint Nicolaas inkopen erop gelet hoe de verschillende winkels Zwarte Piet etaleren. Niet zwart: van mij geen omzet.
  We laten ons toch niet de les lezen door een stel clowns waarvan de meeste niet veel verder komen dan een amateuristische vertolking van Jan Klaasen en Katrijn.

 4. Ni28

  De minderheid regeert de meerderheid. Toppunt van politieke correctheid. Geven deze mensen nog om eigen cultuur? Geen zier! Daarom is het zo makkelijk voor iedereen van ander cultuur om onze cultuur te kraken. Je blaft even en men doet. Er is geen sprake van racistische zwarte piet maar een minderwaardigheid complex bij de tegenstanders. Zo zwak is onze samenleving al.

 5. Ni28

  Cultuur veranderd vanzelf door evolutie maar het is belachelijk om een revolutie toe te passen zoals nu gebeurd. Evolutie wordt geaccepteerd, revolutie niet. Revolutie maakt de kloof groter maar dat vinden de veroorzakers ervan prima.

  1. Wachteres

   Links/politiek correct doet niets anders. Ze verkondigen dat we moeten accepteren dat we in een multiculturele samenleving wonen – volgens Timmermans is dat altijd al zo geweest – en ondertussen worden de moslims met miljoenen binnengehaald.

   http://www.welt.de/kultur/literarischewelt/article155752745/Der-Islam-wird-unsere-Gesellschaft-aufsprengen.html

   “Der Islam wird unsere Gesellschaft aufsprengen”

   Droht Europa die Islamisierung? In seinem Roman “2084. Das Ende der Welt” erzählt der Algerier Boualem Sansal von einer muslimischen Glaubensdiktatur. Eine spezielle Warnung hat er für Deutschland.

   Voor geïnteresseerden: een indrukwekkend interview met een Algerijnse geleerde.

   En wie niet gelooft wat hij zegt is een idioot. Wat men niet wil begrijpen is dat de omschakeling van zwarte piet naar gekleurde piet het begin van het einde van onze cultuur is.

   Hierna kont weer een eis en dan weer een en zo gaat het door. Let op mijn woorden.

 6. Lieftinck

  De elite schijt op de cultuur. Het liefste hebben ze geen grenzen meer, helemaal niet meer, want bedenk wie het meest profiteert van de globalisering? Juist.

  De immigratie vinden ze heerlijk. Goedkope arbeidskrachten. Bovendien noopt al die culturen tot meer gezag en minder vrijheid, onder het mom van respect voor elkaar. Het is ook een middel om belemmeringen op te heffen voor de globalisering. Daarom moet de oorspronkelijke bevolking en cultuur weggegomd worden. Bovendien verkneuteren ze zich hoe dat Fortuyn stemmende klootjesvolk nog harder de hoek in getrapt kan worden, namelijk door hun wijken nog verder kapot te maken en te verscheuren.

  En de meerderheid mag het daarmee oneens zijn, ze hebben de media in handen dus de macht. Ze beheersen alle propagandakanalen, behalve internet. Daarom zijn er resoluties in de maak internet te zuiveren.

  Dus geniet nog maar even van je vrijheid. Dadelijk wordt die door een lachende Rutte verder beknot en mogen we weer naar de NOS waarheid luisteren, als enige echte waarheid, net zoals in de jaren 70.

  1. ceteris paribus

   De heer Lieftinck meldt dat er resoluties in de maak zijn om het internet te zuiveren. Kan hij ons daar wat meer over vertellen? Ik vernam nimmer iets van die strekking.

   1. Lieftinck

    http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=45607#.V0wrWZjUipo
    12 August 2013 – The United Nations committee tasked with combating racial discrimination today opened its latest round of work in Geneva with a focus on stopping the spread of racist hate speech on the Internet and social media networks, as well as the need to use education to prevent racism and xenophobia

    1. ceteris paribus

     De heer Lieftinck stelt het tegengaan van racisme en haatzaaien op het internet gelijk aan het ‘zuiveren’ van het internet, suggereer dat men de vrijheid van meningsuiting zou willen inperken. Dat is aantoonbare onzin.

     Ik ben het overigens met hem eens dat je op dit punt heel kritisch moet zijn. Haatzaaien en racisme is in strijd met de wet en derhalve strafbaar maar dit moet door de rechter achteraf worden getoetst.

 7. ceteris paribus

  Dit besluit is zowel verstandig als onvermijdelijk. Het verzet tegen de afschaffing een zwartgekleurde Piet is een aandoenlijk achterhoedegevecht. Iedereen die de tekenen des tijds verstaat weet dat.

  1. Ali Yas

   Haha, Lieftinck had gelijk, maar als hij soms dacht dat Ceteris dat zou toegeven heeft hij het mis.

   Ceteris laat zich intussen kennen als een tegenstander van de vrijheid van meningsuiting voor zover die politiek ongewenst is, een trekje dat elke fascist met hem deelt.

 8. Ruud562

  CP “Dit besluit is zowel verstandig als onvermijdelijk.”
  Neen, dit een uitermate dom besluit! Dat een zèèr kleine opruiende c.q. labiele minderheid hun zin krijgt terwijl miljoenen het tegendeel willen!!

 9. Wim

  Maar het is toch geen privé omroep, iedereen in Nederland moet hiervoor betalen het zeer grote merendeel wil gewoon Zwarte Piet ,flikker die lui er uit ze worden door belastingbetaler betaalt.

  1. Beukman

   Ze nemen ontslag. Dus wat wil je nou?

 10. Kees

  Gewoon weg met die zwarte piet, maar dan wel het liefst allemaal.

  1. ceteris paribus

   Kees heeft het ook gehad met Zwarte Piet. Steeds meer Nederlanders komen bij zinnen.

 11. H.Vaes

  Gister nog eens lekker negerzoenen gegeten. Ze smaakte ouderwets lekker.

  1. Nog1

   @ H Vaes

   Ouderwets lekker…dat moet wel want ze zijn al 10 jaar niet meer te koop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.