Paus Fransiscus scheurt uit de bocht, wil 'theorie van rechtvaardige oorlog' afschaffen

Geen categoriemei 31 2016, 11:00
En daarmee levert hij het katholicisme uit aan de jihad.
Dat paus Franciscus een marxist is wisten we al, maar het is wel een beetje jammer dat hij die (vreselijke) politieke ideologie deel probeert te laten uitmaken van de officiële leer van de katholieke kerk. Zie zijn nieuwste project:

But it seems that Pope Francis – who is by all accounts a progressive thinker, unafraid to challenge old Church doctrines – might welcome a debate over the church’s foundational tenets on war and peace.

“Faith and violence are incompatible,” he repeated in a 2013 mass prayer gathering at the Vatican. Like his predecessors of the past 50 years, he has called for the abolition of war. But this pontiff has gone one step further in pressing for nonviolent alternatives.

In his letter to a recent Rome conference, he exhorted participants to revitalize the tools of “active nonviolence.” It was a call, in other words, to challenge the idea of “just war” and to propose an alternative paradigm.

De theorie van de just war, of de rechtvaardige oorlog, is één van de hoekstenen van de oorlogsethiek in het westen, en komt voort uit de katholieke kerk. Kort gezegd komt het erop neer dat theologen een systeem hebben bedacht om te kunnen analyseren wanneer een oorlog al dan niet gerechtvaardigd is... en hoe die oorlog vervolgens gestreden moet worden.
Iedereen die de Bijbel leest weet dat Jezus een man van vrede was. Daar staat tegenover dat hij ook juist heel confronterende dingen zei en deed. Theologen hebben het Oude en Nieuwe Testament met elkaar gecombineerd, en daardoor zijn ze uitgekomen op de theorie van een gerechtvaardigde oorlog: soms is het noodzakelijk om ten strijde te trekken omdat niets doen nóg slechter is. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de Amerikaanse strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de nazi's. Die was gerechtvaardigd omdat de nazi's hele volkeren onderdrukten en uitmoordden. Het zou onethisch zijn om dat te laten gebeuren.
De paus heeft daar, als een echte hippie, blijkbaar lak aan. Hij denkt er serieus over na om de hele theorie in de prullenbak te gooien, waardoor katholieken nooit meer akkoord zouden kunnen gaan met gewelddadig ingrijpen, ook niet als een staat of een groep een vreselijke genocide pleegt.
Het gevolg daarvan is dus dat de katholieke wereld met de handen in het haar zal moeten toekijken terwijl ISIS christenen en yazidi's op grote schaal afslacht in Syrië en Irak. De arme slachtoffers zullen er dan alleen voor staan; ze kunnen geen hulp verwachten van mensen die zich katholiek noemen en die de paus als de ultieme autoriteit beschouwen, zowel op religieus als politiek vlak.
En dat is precies waarom het zo gevaarlijk is wat de paus nu van plan lijkt te zijn.
Het moge duidelijk zijn dat de paus deze stap nooit mag nemen. Het westen moet juist verenigd zijn in de strijd tegen de Radicale Islam. Als dat niet zo is zullen we die oorlog op termijn verliezen. En dat kan alleen maar resulteren in onze beknechting en uiteindelijk zelfs onze dood. Als de paus het niet heel erg vindt ga ik daar niet zomaar mee akkoord. Zeker niet alleen maar omdat hij het zegt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten