Sylvana Simons totaal van de rails: verdedigt arrestatie Ebru Umar, zwijgt over Armeense genocide

Geen categoriemei 19 2016, 10:00
De kersverse Denk-politica doet zielig over kritiek op Twitter, maar weigert om de arrestatie van Ebru Umar te veroordelen.
Sylvana Simons is al tijden bezig aan een race to the bottom. Ze werd bij het Nederlandse publiek bekend als presentatrice bij TMF en later bij Dancing With The Stars. De laatste tijd was ze vooral op televisie om haar weerzin jegens Zwarte Piet te uiten. Gisteren werd het voorlopige dieptepunt bereikt: Sylvana Simons heeft zich aangesloten bij Denk, de partij van Erdogan-aanhangers Kuzu en Öztürk.
Bij de Nederturkse partij wil Sylvana zich onder andere gaan inzetten voor de empowerment van vrouwen. Kennelijk is een partij op islamitische grondslag hét platform om feminisme te promoten. Wie het snapt, mag het zeggen. Maar intussen heeft Sylvana zich al helemaal aangepast aan de pro-Erdogan standpunten van haar nieuwe partij: bij De Wereld Draait Door weigerde de presentatrice om de arrestatie van Ebru Umar in Turkije te veroordelen. "Vervelend voor haar," aldus Sylvana, "maar ze wist dat ze de regels overtrad."
Tegelijkertijd klaagt Sylvana steen een been over de nare opmerkingen die over haar gemaakt worden op sociale media. Zou ze haar eigen critici misschien ook achter de tralies willen zetten, zoals Erdogan doet? Sylvana klaagt dat ze vanwege haar "impopulaire mening" op Twitter wordt beledigd, maar vindt het geen probleem als in Turkije een columniste wordt opgepakt vanwege een impopulaire mening.
Maar het kan nog veel erger: Sylvana is zo diep gezonken, dat ze weigert om de Armeense genocide te veroordelen of zelfs maar te erkennen dat de gruwelijke volkerenmoord door Turken op meer dan een miljoen Armenen ooit heeft plaatsgevonden. De presentatrice gaf geen antwoord op een vraag over dat onderwerp door Matthijs van Nieuwkerk. Wanneer het over een onderwerp als Zwarte Piet gaat, heeft Sylvana Simons het continu over de slavernij. Maar wanneer het om het leed van ándere bevolkingsgroepen gaat, zoals de meer dan een miljoen vermoorde Armenen, geeft Sylvana niet thuis. Het gaat haar niet om rechtvaardigheid of om verbinding, maar om haat jegens de Nederlandse maatschappij. En voor een echte Nederlandhater is Denk natuurlijk de ideale partij.
https://twitter.com/arnoldkarskens/status/732985561338777602
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten