Tien jaar werkte deze schoonmaker bij universiteit. Nu gaat hij weg, maar als afgestudeerde

Ruim een decennium werkte Michael Vaudreuil als schoonmaker bij een universiteit. Maar eenmaal de school verlatend, kan hij zichzelf iets anders noemen: ingenieur.

Tien jaar geleden kwam Michael Vaudreuil te werken bij het Worcester Polytechnic Institute in de Amerikaanse staat Massachusetts. Als schoonmaker, welteverstaan, want zijn leven had een flinke trap gekregen. Z’n klusbedrijfje ging failliet in 2007, en Michael zag in flinke geldnood. Hij zag maar één oplossing: z’n trots opgeven en een baan als schoonmaker aannemen.

Zijn redding daarbij? Het volgen van lessen is voor medewerkers van de universiteit helemaal gratis. En zo ging Michael aan de slag. Na eerst wat geprobeerd te hebben met psychologie, ontdekt hij gaandeweg zijn echte passie: werktuigbouwkunde. Michael snapt dat hij een kans heeft gekregen die hij zeker niet moet laten schieten. Misschien wel de laatste mogelijkheid iets te maken van zijn leven:

“Dit is wat het is voor mij. De laatste trein die het station zal verlaten. Je rug staat tegen de afgrond. Dan kan je er ofwel inspringen, of je vecht voor je leven.”

snapshot.jpg2

Michael besloot gelukkig dat tweede te doen, en dat leverde gelukkig een mooi resultaat op. Een heus diploma, en de man is nu de held van de school. Die natuurlijk ook bijzonder trots is op hun favoriete schoonmaker:

“Mike is echt een sieraad en heeft jarenlang zijn werk en studie stilletjes gedaan. Het is mooi om te zien dat mensen hem zien als een inspiratie.”

En nu? Nu resteert Michael nog maar één ding om te doen: een nieuwe baan zoeken. En dan als ingenieur, en niet als schoonmaker. Wij wensen hem daarbij natuurlijk al het succes van de wereld!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.