Tijd voor een revolutie in de politiek: gros burgemeesters heeft niets met het volk

Denk hier eens over na: alle burgemeester van Nederlandse steden/gemeenten zijn lid van een politieke partij. Dat geldt slechts voor 2 procent van de Nederlanders.

Met andere woorden, burgemeesters voelen zich verplicht aan hun partij, terwijl de meeste Nederlanders onafhankelijk zijn. Over het algemeen stemmen we allicht op dezelfde partij(en), maar dat is wat anders dan het hebben van een lidmaatschap. Door een lidmaatschap voel je je verplicht om een partij te beschermen, dat is niet zo als je officieel gewoon onafhankelijk bent.

En dat is niet alles. Volgens de cijfers van het Forum voor Democratie (zie hierboven) blijkt namelijk ook dat 32% van de Nederlandse bevolking een burgemeester heeft van PvdA-huize. Dat wil zeggen: politiekcorrect, multicultureel, hard links, en socialistisch. Dit terwijl die partij op dit moment in de peilingen op een belachelijke 5 procent staat!

Ik wil wel geloven dat het gat tussen de politiek en het volk zo enorm groot is. Dit zijn gewoonweg schokkende cijfers, waaruit blijkt dat de regerende klasse echt totaal losstaat van ons, de kiezers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Vigo

  Dit weten we toch al jaren, burgemeesters trekken zich geen zak aan van de burger, de politieke partij waarvan die zakkenvuller lid is bepaalt wat er zoal gebeurt.

  Zolang burgemeesters niet rechtstreeks door de burger worden gekozen dan blijft dit bestaan, idem dito met hoofden van politie, ook zo’n ergernis, zie de perikelen momenteel in Ede, het bestuurlijke elitaire schoelje is te schijterig om voortvarend dat Marokkaanse geteisem aan te pakken.

  En de meeste politieke partijen wensen hier geen verandering in aan te brengen, zij moeten toch wat om al die bestuurlijke onbenullen een riante baan te bezorgen.

 2. Niek

  Die burgervader van Ede, een mooie kop heeft hij wel die snorremans, maar als je zijn harses in een musje stopt, gaat ie meteen achteruit vliegen.
  Schandalig zo’n halvezachte linkse oelemans, totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel, een enorme politiek correcte bangerik die onmiddelijk moet opstappen. Maar ja. Politiek huh.

  1. LantR.fant

   Van dat musje…….. komisch. Ik zie het al helemaal voor me. Als je de hersens van dat musje in die CDA-kop zet, gaat die burgemeester waarschijnlijk ook ineens veel beter functioneren.

   Maar waar is nu dat D66? Een gekozen burgemeester was toch 1 van hun kroonjuwelen?

 3. Ni28

  Een goede analyse die vraagtekens oproept. De “superklasse” in partijen georganiseerd regeert over de meerderheid die niet georganiseerd is. Toch kan de niet georganiseerde meerderheid niet echt regeren tenzij deze zich wel organiseert. Een feit is dat de klassieke partijen zo goed als afgedaan hebben. Dat zij geen leden meer aantrekken is het bewijs dat zij ver van de burger staan. Men vertrouwt de politiek niet meer. Zeker na de laatste jaren niet.

 4. Ni28

  Burgemeesters worden benoemd door partijen die geen mensen meer trekken. Een gekozen burgemeester zou meer positieve effect hebben.

 5. Willy78911

  De functie van Burgemeester is gewoon een afval putje van Den Haag, als uitgerangeerde bewindspersoon tweedenkamer lid. kun je altijd nog burgemeester worden. Voor jaren geleden werd deze functie onder de partijen uitgeruild, Jij de ene functie andere partij een andere functie. Nu is dit gelukkig voorbij. Maar tot op de dag van vandaag zoals D66 het wilde (mits het voor deze partij gunstig uitvalt) wilden men een gekozen burgemeester.toch wil men in Den Haag dit niet kwijt. waar laad ik anders de uitgerangeerde kamer leden en oud bewindspersonen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.