VERRAAD: Opvolger Louis van Gaal bij Manchester United ‘mag 200 miljoen euro uitgeven aan nieuwe spelers’

José Mourinho mag, aldus Britse media, maar liefst 200 euro uitgeven aan nieuw spelersmateriaal.

Britse media gaan ervan uit dat Louis van Gaal vanmiddag officieel laat weten dat zijn avontuur bij Manchester United erop zit. De Nederlandse succescoach leidde zijn team het afgelopen weekend naar winst in de FA Cup, maar dat is niet genoeg voor zijn bazen om hem zijn drie-jarig contract uit te laten dienen.

En zo kan Van Gaal dus op zoek naar een nieuwe club.

Volgens diezelfde Britse media is hij niet de enige voor wie dat geldt. Mourinho zou namelijk te horen hebben gekregen dat hij 200 miljoen euro mag uitgeven. Hij heeft dan ook al een lijstje met namen ingediend. Op die lijst staan onder meer André Gomes van Valencia, João Mário van Sporting Lissabon, John Stones van Everton, Álvaro Morata van Juventus, Mauro Icardi van Inter Milan en Ezequiel Garay (Zenit).

Dat zijn mooie namen, maar het wordt nog beter voor United-fans. Hij wil Zlatan Ibrahimovic namelijk ook hebben. Datzelfde geldt voor James Rodriguez van Real Madrid, Marquinhos van PSG, en spits Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund. Hij zou Paul Pogba en Alex Sandro ook willen overnemen van Juventus, maar die club heeft hem laten weten dat die twee topspelers niet te koop zijn.

Kortom, Mourinho krijgt de mogelijkheid om een fantastisch team bij elkaar te kopen. Nou had Van Gaal ook niets te klagen wat dat betrof — hij had 300 miljoen euro! — maar er is wel een verschil: Van Gaal moest feitelijk vanaf niets beginnen, er was niets meer over van United. Mourinho neemt een ploeg over die de FA Cup heeft gewonnen en die wel degelijk een paar goede spelers heeft.

Als Van Gaal diezelfde mogelijkheid had gekregen kon hij volgend jaar vrijwel zeker óók meedoen om de titel met Manchester. Als ik het me goed herinner was dat zelfs het doel: in het laatste jaar wilde hij daarvoor meedoen. Met een vijfde plaats dit seizoen is het gat met de absolute top te overzien. Er moet nog een stap gemaakt worden, maar elke trainer met een beetje kennis kan die stap maken als hij enkele honderden miljoenen mag uitgeven.

Bij United zullen de hoge bazen dat ongetwijfeld ook begrijpen, wat het dan ook enigszins merkwaardig maakt dat United zo graag afwil van Van Gaal. Geef hem nog eens 200 miljoen en hij zet volgend seizoen gewoon een prima team neer. Maar nee, United gunt hem dat gewoon niet. Ze hebben waarschijnlijk maanden geleden al besloten dat ze hem wilden dumpen, en dus moet hij eraan geloven. Zelfs als hij kampioen was geworden was dit zijn lot geweest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Wim

  Met zo uitkoopsom wil ik graag verraden worden.Maar dat die voetbalwereld krankzinnig is geworden is wel duidelijk.

  1. sarko

   Afkoopsom-uitkoopsom-uitgeefsom .. het is wat..

 2. Ni28

  Van Gaal zit zichzelf in de weg door zijn optreden naar buiten toe. Hij haat de pers maar beseft niet dat deze je maakt op afmaakt. Een ruziënde coach is geen goede naam voor de club. Je mag capaciteiten hebben en toch niet geliefd zijn. Overigens arm wordt ie er niet van. Absurd deze voetbalzaken.

  1. sarko

   Zijn opvolger is zijn tegenpool , zeg maar de rust zelve, kan goed overweg met pers enz..
   De ideale schoonzoon 🙂 🙂 ))

 3. Michael van der Galien

  Ni28: als het ManU daar om ging was Mourinho niet Van Gaals opvolger. Van Gaal is apart. Mourinho is knettergek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.