Vreselijk: Ebru Umar moet onderduiken op geheim adres vanwege bedreigingen

Op advies van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid wordt Ebru Umar ondergebracht op een geheim adres.

Ebru Umar mag dan terug in Nederland zijn, ze is nog lang niet vrij. De columniste wordt namelijk zo erg bedreigd, dat het niet veilig is om op haar oude adres te gaan wonen. In plaats daarvan moet de onverschrokken Umar onderduiken op een geheim adres, op advies van de veiligheidsdiensten. Aan de Telegraaf vertelt ze:

“Ik heb inmiddels een gesprek gehad met het Openbaar Ministerie van Amsterdam en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid. Bottom line is dat mensen mij zullen blijven herkennen, blijven uitschelden en blijven bedreigen. Er is een dreigingsanalyse gemaakt. Voorlopig hebben we afgesproken dat ik openbare optredens meld bij de instanties. En hoe ik dan verder beveiligd word en de mate waarin is nog niet vastgesteld. Ik wil vooral mijn leven terug. En ik wil dat die lui ophouden met mij bedreigen. Mensen bedreigen is niet normaal.”

Ronduit vreselijk. Zelfs in Nederland heeft ze haar leven nog steeds niet terug, vanwege de talloze bedreigingen uit de Nederturkse gemeenschap. Het is compleet belachelijk dat er nog steeds figuren rondlopen in Nederland die hum meningsverschillen proberen “op te lossen” middels bedreigingen.

Intussen speelt dit Erdogan en consorten natuurlijk alleen maar in de kaart. De bedreigingen aan Umars adres geven immers een angstaanjagend signaal: wie de Turkse president beledigd, kan maar beter op zijn tellen passen. Een schande voor de Nederlandse rechtsstaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Ebru Umar wilt haar oude leven terug. Helaas blijft het bij de wens alleen. In Turkije wordt zij vervolgd door de politiek en in Nederland door haar medelandgenoten. Het tweede is erger. Het geeft niet alleen een beeld over totaal mislukte integratie op enkelingen zoals zij maar ook over de opgebouwde islamitische Vijfde colonne. Want van hun zal niemand op haar hand zijn of uit overtuiging of uit vrees. Dat heeft de politiek hier binnen gehaald. Weinig verrijking te bespeuren, lijkt mij.

  1. Theo345

   Heel juist, Nikki.
   Het wordt tijd dat die 5e colonne door onze overheid wordt erkend en bestreden.
   We kunnen geen vrij land hebben als er 5e colonnes uit allerlei akelige buitenlanden hier gevormd worden.

   Wat mij betreft: die 30.000 twitteraars die blij waren dat Ebru werd opgepakt, op een zwarte lijst. En bij de minste herhaling ter verantwoording roepen.
   Waarom kan Erdoğan beledigen niet, en publicisten hier in gevaar brengen wel?

   1. Ali Yas

    Op dit moment loopt er niet één zaak tegen een bedreiger, in elk geval niet een die algemeen bekend is. Daar moet dringend verandering in komen. Bedreigers moeten zich minstens zo onveilig voelen als de bedreigden.

 2. ko vadis

  Ebru Umar, onze gans die het erf bewaakt, hoedt zich voor een onheuze betreding!

  1. Geah

   Liever een gans dan een Turkse aap….

 3. Geah

  Ze wordt bedreigd door die Neder-Turken…terwijl het Turkse volk hen zien als nep-Turken, kortom als uitschot….omdat zij Turkije hebben verraden door Turkije te verlaten. De meeste Neder-Turken kennen niet eens Turks….dus rot op met die Neder-Turken, zelfs in Turkije worden zij geminacht….Het valt ook niet mee voor die Neder-Turken-mannen dat een vrouw haar mondje roert….. Ga zo door Ebru Umar, laat je vrouw-zijn maar gelden tegen die moslim-kerels….

 4. poldi

  Gisteren bij Jeroen Pauw
  —————————
  Jeroen Pauw gaf weinig tegengas.
  Maar misschien omdat hij het in grote lijnen eens was met het betoog van Ebru Umar? Kenmerkend voor de sfeer aan tafel, alle aanwezigen trokken als een schildpad de pootjes en het kopje onder het schild. Men zweeg oorverdovend en dat bevestigde de stelling van Ebru Umar dat men liever zwijgt en wegkijkt, bang is om het gebrek aan loyaliteit en de vaak anti-Nederlandse houding van de Nederturken (* heb ik niet bedacht) ter sprake te brengen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.