Nederland luilekkerland: Driekwart van de Syrische asielzoekers in Nederland krijgt een bijstandsuitkering

Wat een verrijking van ons land zijn deze mensen toch he?

‘Immigranten leveren een belangrijke bijdrage aan de economie!’ ‘Immigranten zijn goed voor Nederland!’ ‘Vaak doen immigranten werk dat Nederlanders niet willen doen!’

Nou nee:

De komst van asielzoekers zorgt voor een stijging van het aantal bijstandsontvangers. Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is in het eerste kwartaal met 18.000 toegenomen tot 459.000 ten opzichte van de eerste drie maanden van 2015. Ruim 10.000 van de nieuwe uitkeringsgerechtigden is geboren in Syrië, meldt het CBS.

Van de Syriërs die sinds 2013 een verblijfsvergunning hebben zit driekwart nu in de bijstand.

En dit is dus precies waarom het suïcidaal is om de welvaartsstaat te combineren met open grenzen. Nieuwkomers kijken even om zich heen en begrijpen dat ze helemaal niet hoeven te werken. Het gevolg: de belastingbetaler wordt nóg meer uitgeknepen dan het geval al was.

Eén van de problemen is dat mensen in aanmerking komen voor een uitkering vanaf het moment dat ze een verblijfsvergunning hebben. Dat is natuurlijk volstrekt belachelijk. Ze hebben totaal geen bijdrage geleverd aan ons land; ze krijgen iets ruil voor niets. Waarom zouden we dat onszelf aandoen?

De oplossing ligt voor de hand: nieuwkomers moeten de eerste tien jaar nergens voor in aanmerking kunnen komen. Geen staatssteun, geen kinderbijslag, en al helemaal geen bijstand. Laat ze hun eigen broek maar ophouden. Kunnen ze dat niet, dan moeten ze gewoon terug naar hun eigen land. Jammer maar helaas, in deze wereld krijg je niet iets voor nietes, al helemaal niet van onze overheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. C.oitus

  Geeft niks hoor, na een lange reis en slechte opvang heb je even tijd nodig om bij te komen. Gelukkig is er na een tijdje van herpakken en gewoon weer doorgaan genoeg werk voor deze hoogopgeleiden die Nederland vooruit helpen. Gewoon ff investeren komt allemaal goed hoor niet zo negatief.

 2. poldi

  Door de toename in de komende jaren van het aantal islamitische en afrikaanse “hoogopgeleide” gelukzoekers inclusief familiehereniging, zullen het aantal bijstandtrekkers exponentieel toenemen. Maar niet getreurd de kosten zullen wel weer door de gepensioneerden en het werkend volk opgebracht worden.

  Met dank aan onze “onvolprezen” regering, Brussel en de zieligheidsindustrie.

  Gisteren was er een gek van het UNHCR die voorstelde om al die gelukzoekers een ticket aan te bieden om de overtocht naar Europa te bekostigen.

 3. poldi

  Plagiaat
  ——–
  In Nederland zitten nu 460.000 mensen in de bijstand,
  meer dan 600.000 in de WW,
  bijna de helft van de ZZP’ers hebben het moeilijk en leven een schamel bestaan en toch voeren we kanslozen de arbeidsmarkt in en gaan we de AOW leeftijd verhogen.

  Ik snap het niet meer, u wel ?

  1. zomaar

   @poldi de ouder wordende Nederlander moet langer werken , niet omdat hij langer leven zal .

   nee gewoon en dit loopt bijna gelijk , er meer en meer islamieten en anders soort van klaplopers onze grenzen oversteken .

   het moet nu eenmaal betaald worden , dus rooft men de oudjes van al hun spaarcentjes , en uitkering (denk aan de pensioenen ), rooft men bij de Nederlander op zijn salaris belasting steeds hoger en hoger , en als kers op de taart mag (moet), hij/zij doorwerken tot bijna aan hun kist .

   langleven het multiculturele gebeuren van links, al die mooie kleurtjes en culturen , het staat zo mooi op straat als ik in de bouwput aan het werk ben .

   waan mij in een ver heel ver tropisch land , landen die ik vroeger bezocht heb in mijn wilde jaren (vaart) .

   ook toen was het daar een grote racistische bende , en nu dus hier gelijk met de komst van die volkeren .

   links staat erbij en geniet hiervan .

 4. Mar

  Het originele bericht van CBS, wat door Telegraaf is aangepast:

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/22/bijstand-groeit-in-eerste-kwartaal-2016

  “Asielzoekers kunnen een beroep doen op de bijstand vanaf het moment dat ze een verblijfsvergunning krijgen. In 2015 kwamen er per saldo ruim 15 duizend bijstandsontvangers bij, van wie ruim 10 duizend geboren waren in Syrië. Ter vergelijking: in 2014 nam het aantal Syriërs in de bijstand per saldo (het verschil tussen instromers en uitstromers) toe met bijna 4 duizend, het jaar daarvoor waren dit er iets meer dan duizend.

  Van de Syriërs die in de periode 2013-2015 in de bevolking zijn ingeschreven, ontvangt nu ongeveer drie kwart bijstand.”

  Gewoon weer typisch Televaag-stijl.

  1. zomaar

   @mar , zwaaiend met hun treinkaartje , die zij kregen (van de ronselaars ),met het betalen van hun overtocht , komen zij op een Grieks eiland aan , en eisen dat zij naar die westerse landen vervoerd worden van hun keuze , (of wat er op hun reisdocument (treinkaartje staat) , immers als zogenoemde vluchteling , heb je een streepje voor bij de linkse westerse dromers , .

   afin hard heel hard roepen zij in koor , dat zij niet hierheen willen om van ons te profiteren , zij willen werken in die landen van hun keus .
   wetend dat die landen een groot overschot aan werknemers hebben .

   dit brengt mij bij eerdere ervaring , iets van jaren terug , ik zat in de wachtkamer van een arts , een patiënt die daar zat (voor mij een goede bekende (iemand met 13 banen in een dozijn , dus bijna nooit heeft gewerkt in zijn leven ).

   zegde tegen mij hard genoeg dat de andere dat ook hoorde , ik zal blij zijn als ik beter ben, dat thuis zitten is niks voor mij ., en weer lekker aan het werk kan .

 5. sarko

  Hahaha de eerste 10 jaar geen geld.
  M v/d G zeg dan gewoon – geen butenlaanders in ons land die zich zelf niet kunnen onderhouden.
  Maar ja, de praktijk …..
  Wel een topic met potentie 🙂 🙂 🙂

 6. ceteris paribus

  Het is toch niet verwonderlijk dat vluchtelingen die berooid aankomen niet direct instromen in het arbeidsproces?

  Wat een stemmingmakerij weer.

  1. poldi

   Nee domme @CP, snap je het nu nog niet,
   die vluchtelingen..kuch..kuch..ik bedoel “hoogopgeleide” gelukzoekers en de daaropvolgende 1ste en 2de generatie zullen nagenoeg nooit instromen in het arbeidsproces.
   Leef je soms wat ik steeds meer gezien je reacties ga geloven, onder een zware steen ?

  2. LantR.fant

   Het zou zomaar kunnen zijn, dat er niet genoeg banen zijn om deze mensen van arbeid te voorzien. Dan moeten andere mensen meer belasting betalen, maar ook dat heeft inmiddels zoveel invloed op het besteedbaar inkomen, dat bij die mensen de bestedingen omlaag gaan.

   Vroeg of laat trekt deze instroom onze economie onder water.

 7. Wim

  En zo wordt Nederland leeg gevreten en alles wat de afgelopen jaren opgebouwd is weg gesmeten naar gelukzoekers. Men gaat het weer halen bij de huurtoeslag van mensen die noodgedwongen in een wat duurde sociale woning zitten waarvan de prijzen op geschroefd zijn door de muisjesmelkers van woningverenigingen, aangemoedigd door dit zelfde kabinet.

 8. Svetlana

  Ik vind drie kwart lang niet genoeg. Eigenlijk zou niemand moeten werken die zijn leven op spel gezet heeft en alle gevaren mee maakte om hier heen te komen. Zo iemand verdient een levenslange uitkering. Het is eigenlijk een schande om te verwachten dat deze mensen moeten werken. Laat ze gewoon op de kosten van de Nederlandse belastingbetaler een mooie leven met een riante vila, auto en uitkering genieten.

  Ik vind het heel racistisch als je hier tegen bent

  1. Houtlijm

   Svetlana, dat je je reacties schrijft alleen om te provoceren is vanaf het allereerste begin duidelijk. Maar doe het niet zo ontzettend over the top, probeer het een enigszins geloofwaardig te houden. Als je je wartaal ietsjes afzwakt zul je veel meer verontwaardigde reacties krijgen. En dat is toch je bedoeling?

   1. Wachteres

    Ik ben bang dat Zwetslana het ook nog meent, @Houtlijm.

    Links wordt gekker en gekker. En een psychiatrische behandeling helpt niet meer.

    Veel wodka lijkt me het enige wat haar nog op de been houdt.

  2. Peter Selie

   Ik vind jou een racistische trol sletlana, je hebt zeker een vierkant bed gekocht waar je nachts óók lekker dwars kan liggen…

 9. Ni28

  De uitkeringen zullen ook voor de meeste asielzoekers voor het leven zijn. En toch wilt ons de regering wijsmaken dat ondanks de tegenslagen alles goed gaat. Wij weten al jaren dat niets meer goed gaat. De VVD gaat ons dood bezuinigen terwijl de PvdA tegelijk bodemloze putten aan het vullen is. De autochtone bevolking moet het afleggen tegen de nieuwkomers die hun rechten niet hoeven te verdienen. En straks gaan zij onze samenleving ook bekritiseren en aanvallen omdat zij hier hun thuis niet vinden. Stank voor dank zoals wij al eerder hebben gezien. En het gaat maar door. Niet voor niets gaat uiterst rechts wakker worden en alle aandacht trekken. En de massa gaat uiteindelijk mee omdat de uitzichtloosheid toeneemt.

 10. Ni28

  Beste lezer, sla a.u.b. sommige reacties over. U bent vrij in de keuze. Spreken is zilver maar zwijgen goud…..

  1. sarko

   Een stap verder .. DDS weiger sommige reacties.
   Waaaat, verbied sommige reaguurders om te reaguren 🙂

 11. zomaar

  tja waarvan zal men deze lamzakken betalen ?, nu gewoon gaat men bij de inwoners van dit land de centen halen , te beginnen hiermee !.

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/25901291/__Huurders_het_haasje__.html

  en zo snijd het mes aan twee kanten , de sociale huurwoning wordt te duur voor jan de arbeider die zijn ontslag heeft gekregen of ouderen , dankzij Blok met zijn opcenten voor scheefwonen.

  en zo blijft er geld en sociale huurwoningen meer dan genoeg ter beschikking van de zogenoemde asielzoekers.

 12. Viertel

  Gratis geld is de (hoofd)reden waarom deze mensen naar Nederland komen. En ze hebben dan wel de Syrische nationaliteit, de meesten van hen woonden al jaren in Turkije. Maar daar is er geen riante bijstandsregeling, de zgn. vluchtelingen moesten in het land van Erdogan gewoon werken voor hun geld.

  Ondertussen kosten de vluchtelingen, beter: de migranten, nog beter: de gelukszoekers, de Nederlanders miljarden en miljarden. Dat gaat ten koste van de onderkant van onze samenleving. Het geld moet tenslotte ergens vandaan komen. Eerst is zwaar bezuinigd op de zorg, nu is de volkshuisvesting aan de beurt. Het geld dat huurders kwijt zijn voor hun woning, zal volgend jaar fors toenemen.

  Ondertussen krijgen de Syriërs het allemaal in de schoot geworpen. Gratis geld, gratis zorg, gratis woning (+ 10.000 euro er boven op voor inrichting), gratis onderwijs enz. Vindt iemand het nog gek dat de PVV maar groeit en groeit…?

  1. van Urk

   Ze zijn gevlucht voor meer geluk in hun leven. En die geluk hebben ze hier in dit malle landje zeker gekregen. Gratis laptops voor hun inburgeringscursus, een loyaal bedrag van de gemeente voor hun meubeltjes, uitkering , gratis woning etc. En ze weten ook wat kinderbijslag inhoudt. De ene na het andere kind floept uit de baarmoeder en als de man des huizes toevallig geen auto meer heeft voor zijn werk, dan zamelen we toch met elkaar een nieuw autootje bij elkaar? Ik hoef het niet te proberen om bij een instantie of een buurman iets te vragen voor een gratis uitkering,laptop, woning of auto. Dan kijken ze me net aan alsof ik iets te veel in het glaasje gekeken heb of dat ik een staatsloze brutale burger ben die helemaal geen recht heeft om wat te eisen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.