Ze wilden euthanasie plegen op een verlamde hond. Toen zag een stagiair opeens een teek

Het was op het randje voor een paar hondeneigenaren die dachten dat ze hun beste vriend zouden verliezen.

Enkele minuten voordat de dokter hun verlamde hond zou laten inslapen zag zijn stagiair ineens dat hij een teek in zijn nek had. En teken, tsja, die kunnen nogal wat schade veroorzaken. Waaronder verlamming.

De teek werd verwijderd… en enkele uren later stond de hond weer fier overeind.

Ollie de Collie heeft de afgelopen dagen bijzonder veel meegemaakt, en datzelfde geldt voor zijn eigenaren die ontzettend veel van hem houden. Ze zijn ontzettend dankbaar dat ze hun hond terug hebben omdat ze een paar dagen geleden nog dachten dat ze hem nooit meer zouden zien.

Baasje Falline Fate legt uit:

“Het was ongelooflijk moeilijk om hem, verlamd, op de grond te zien liggen, zeker omdat we wisten dat hij normaal gesproken bijzonder veel energie had, maar gewoon niets meer kon.”

Daarom namen ze hem mee naar de dierenarts. Die deed een groot onderzoek, en kwam tot de conclusie dat er niets meer aan te redden viel. Ollie zou altijd verlamd zijn.

Dat is bepaald niet het soort leven dat zijn baasjes voor hem in gedachten hadden. Ze overlegden met elkaar en de dierenarts, en kwamen vervolgens tot een bijzonder moeilijke beslissing: ze zouden Ollie laten inslapen. Zo had hij immers geen leven.

De grote, en moeilijke, dag arriveerde. Ze brachten Ollie weg. Bij de dierenarts besloot een stagiair om nog een keer goed naar de hond te kijken. Toen zag hij iets, net achter zijn oor: een teek.

Omdat teken een stof in het lichaam van een hond kunnen zetten waardoor ze verlamd kunnen raken besloten ze om de teek te verwijderen en daarna even af te wachten. En dat was maar goed ook. Enkele uren later stond Ollie namelijk weer rechtop en was hij klaar voor een spelletje met een tennisbal.

Wat een geweldige mazzel, zowel voor Ollie als zijn dolblije baasjes!

KPTV – FOX 12

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Seneca

    Evenals een ongeluk, zit geluk in een klein hoekje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.