Aandoenlijke baby-olifant komt vast te zitten in een riool. Gelukkig zijn deze helden snel ter plaatse!

Geen categoriejun 05 2016, 13:00
Vraag niet hoe, maar het arme dier had zich kennelijk in de nesten weten te werken door in een riool te vallen.
Je zou denken dat een olifant wel bewust is van z'n omvang, en zich niet zomaar door ieder gaatje of kiertje kan wurmen.. maar wellicht dat een jonge baby-olifant dat inschattingsvermogen nog niet heeft. Zes maanden oud was het, toen het geheel pardoes een open riool bij een haven in sukkelde:
Gelukkig stond deze olifant er niet alleen voor: z'n moeder bleef ondanks alles in de buurt, maar het waren deze havenwerkers die met sloophamers te keer gingen om het arme dier te verwijderen uit diens hopeloze situatie:
giphy
Dat verwijderen van zo'n jonge olifant viel nog niet mee: niet alleen is zo'n beestje ondanks z'n jonge leefitjd alsnog behoorlijk zwaar, maar ook moest z'n moeder worden afgeleid met een rookgordijn voordat ze aan het dier konden komen zonder zélf in de penarie te raken.
Hoe dan ook slagen ze uiteindelijk in hun opzicht en is de kleine 'Dombo' snel genoeg weer bevrijd! Snel wordt de olifant meegenomen naar een dierenarts, want de redders vrezen wel dat het dier z'n poot gebroken heeft bij deze hachelijke toestand. Da's pijnlijk, maar het dier mag desalniettemin van geluk spreken dat dat de enige verwonding was die het heeft overgehouden aan dit gevaarlijke avontuur.
Gelukkig hebben deze helden van havenarbeiders gezorgd dat het baby-dier weer eens herenigd met z'n olifantenmoeder. Zoals het hoort!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten