Als werkloze 50-Plussers willen werken moeten ze akkoord gaan met een lager loon

Ziko van Dijk (bron: Wikimedia Commons). Leden van 50Plus.
Foto: Ziko van Dijk (bron: Wikimedia Commons). Leden van 50Plus.

Zo werkt dat.

Topman Rob Zandbergen en oprichter Alex Mulder van uitzendorganisatie USG People hebben een bijzonder goed idee, dat helaas ongetwijfeld meteen verworpen zal worden door 50-Plussers zelf en hun zogenaamde vrienden in de politiek. Zij zeggen namelijk dat werkloze 50-Plussers akkoord moeten gaan met een lager loon om weer aan het werk te komen.

“Het hoge salaris vormt voor veel werkgevers een reden om geen ouderen aan te nemen. Ze zijn ook te duur en daarom is het echt geen gekke gedachte om een beetje salaris in te leveren. Zeker als je een groot deel van je hypotheek hebt afgelost en de kinderen al het huis uit zijn. Op die manier kunnen we de werkloosheid onder ouderen aanpakken. In Japan gebeurt dat al, het is daarom tijd dat de politiek hier serieus over nadenkt.”

De oplopende werkloosheid onder oudere werknemers is een bijzonder groot probleem in ons land. Jongeren krijgen relatief snel een baan, maar dat geldt absoluut niet voor ouderen die opeens op straat staan. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is: de hoge loonkosten.

Qua werkgelegenheid werkt het net zoals de verkoop van producten. Als te weinig mensen je product kopen moet de prijs omlaag. Dat geldt ook voor mensen die zich als werknemer aanbieden. 50-Plussers zijn te duur, de enige manier om dat probleem op te lossen is door goedkoper te worden.

Het enige trieste aan dit verhaal is dat partijen zoals 50Plus, die zich in zeggen te zetten voor ouderen, dit soort feiten gewoon ontkennen om maar goedkoop punten te kunnen scoren bij hun beoogde achterban. Dat die daardoor werkloos is en blijft interesseert dat soort clubs geen bal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

8 reacties

 1.   

  tja Nederland te voeten uit , miljoenen buitenstanders hier gratis te vreet geven , en de Nederlander uitzuigen !!.

  onder het nom van hervormen en nivelleren is een feest , (bedacht door de linkse (blijvende werkeloze )niksnutten ), kan de ouderen Nederlander straks voor evenveel gage , als die van een onkundige 16 jarige weer aan de bak .

  hoe hij/zij zijn huishouden van deze karige gage moet runnen , zal de linkse klaploper een zorg zijn .

  hij/zij behoeft immers (bijna) niets te betalen

  1.   

   @zomaar

   Helemaal mee eens, maar het geld moet toch ergens vandaan komen, ze pakken het gewoon van de minst weerbare groepen af. Op naar een groot islamitisch Europa dat is het beleid wat de EU voorstaat mijns inziens…

 2.   

  In je loopbaan is het de bedoeling dat je iets opbouwt. Daar gaan ook de jongeren vanuit. Het loopt meestal anders wanneer je na je 50-ste afgedankt wordt omdat je duurder bent geworden. Met zulke vooruitzichten ga je beter helemaal niet werken want de stimulans is totaal weg. Daarom staan in de winkels b.v. jonge jongens die weinig weten maar ook weinig kosten. Daarom ga je ook niet naar de winkel die dan moet sluiten. De wens van de werkgevers is eigenlijk slavenarbeid. En het is niet het einde van je ellende als oudere want als je de pensioen leeftijd bereikt wordt je door de overheid bestreden. De gemiddelde leeftijd van in de middeleeuwen zou economisch handiger zijn. In welke wereld leven wij eigenlijk?

 3.   

  Een volstrekte nonsens redenering. Werkloze 50plussers hebben geen loon (dus ook geen hoger loon).

  In theorie zouden ze een hogere looneis kunnen hebben, zover komt het in de praktijk niet eens; ze worden gewoonweg niet uitgenodigd voor sollicitiegesprekken. Dat komt niet door de ouderen, maar door de vooroordelen van de werkgevers, en wel specifiek van hr-managers.

  1.   

   nog1 , ik mag toch hopen dat elke werkeloze 50+, minimaal een uitkering krijgt , (of zijn de uitkeringen in jou optiek alleen voorbehouden aan het jonge rapaille wat onze grenzen overkomt , 66 euro per dag maal 30 dagen is 1980 euro per maand hun levenlang plus gratis ziekenfonds, huis en auto .

   ach ja hoe humaan wil je zijn ?.

   die 50+ heeft lasten gebaseerd op zijn verdienvermogen , van voor hij/zij werkeloos werd .

   1.   

    @ Zomaar

    Misschioe moet ik je even verwijzen naar het artikel wat hierboven staat en waar mijn reactie op gericht is.

    Dat gaat over hoger salaris, en niet over uitkeringen. Die zijn immers ook helemaal niet hoger voor 50 plussers.

 4.   

  Gisteravond hoorden wij Dijsselbloem zeggen dat op dit moment de staatsschuld van de Nederlandse Staat 65% van ons Nationaal Product bedraagt. EU verplichtingen, vluchtelingenstromen…. Hoezo de 3% grens die voor de invoering van een ‘’gezonde euro’’ gold??

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/staatsschuld-loopt-op-van-250-naar-466-miljard-9-jaar

  1.   

   http://www.destaatsschuldmeter.nl/

   De Staatsschuld stijgt met 480 euro per seconde!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!