Artsen Zonder Grenzen dwingt niet-islamitische medewerkers om mee te doen aan Ramadan

Geen categoriejun 06 2016, 9:00
Iedereen aan de Ramadan!
Eerder berichtten wij dat, als het aan de Nederlandse overheid ligt, iedereen aan de Ramadan moet. Daar zou namelijk uit blijken dat we onze islamitische landgenoten begrijpen en respecteren.
Je reinste flauwekul natuurlijk, maar moslimfundamentalisten zijn er natuurlijk maar wat blij mee. Wij hebben ons in hun ogen immers maar aan te passen aan hun gebruiken in plaats van andersom.
Blijkbaar is Artsen Zonder Grenzen het helemaal eens met de Nederlandse overheid:

Médecins Sans Frontieres/Doctors Without Borders says that it offers “medical aid where it is needed most. Independent. Neutral. Impartial.” Yet clearly when it comes to Muslim observance of Ramadan, it is not independent, neutral, or impartial. It is asking doctors, who are overwhelmingly non-Muslim Europeans, to change their behavior to conform to Islamic sensibilities while in the refugee camps.

De organisatie heeft zelfs een handige flyer en poster gemaakt voor artsen:
dos and donts
Daar zie je dus onder meer dat artsen geen kauwgom mogen kauwen tijdens vasturen, en ook niet mogen eten of drinken. Met andere woorden, feitelijk worden ze gedwongen om mee te vasten.
In islamitische landen is het heel normaal dat artsen zieke mensen vertellen dat ze niet moeten vasten -- het is zelfs een religieuze uitzondering in de islam. Artsen Zonder Grenzen is echter zo bang voor repercussies van moslimfundamentalisten dat artsen verteld wordt dat ze hier niets over mogen zeggen. Oh, en dan is er ook nog eens de waarschuwing dat artsen en andersoortige medewerkers geen "strakke" of "onthullende" kleding mogen dragen.
Waarom niet? Wat kan er gebeuren?
Zoals Robert Spencer terecht opmerkt gaat het tegenwoordig altijd zo: als je een niet-moslim bent in een islamitisch land moet je je aanpassen aan de wensen van moslims, en als je een niet-moslim bent in een niet-islamitisch land moet je je óók aanpassen aan de wensen van moslims.
Doe maar normaal. Moslims die vasten kunnen trots zijn op zichzelf -- het is echt bijzonder zwaar om een maandlang overdag niets te eten en te drinken, zeker in warme zo niet hete omstandigheden -- maar een ander heeft daar niets mee te maken. En nee, niet-moslims hoeven zich dus absoluut niet aan te passen aan de vastpraktijken van moslims.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten