Artsen Zonder Grenzen dwingt niet-islamitische medewerkers om mee te doen aan Ramadan

Iedereen aan de Ramadan!

Eerder berichtten wij dat, als het aan de Nederlandse overheid ligt, iedereen aan de Ramadan moet. Daar zou namelijk uit blijken dat we onze islamitische landgenoten begrijpen en respecteren.

Je reinste flauwekul natuurlijk, maar moslimfundamentalisten zijn er natuurlijk maar wat blij mee. Wij hebben ons in hun ogen immers maar aan te passen aan hun gebruiken in plaats van andersom.

Blijkbaar is Artsen Zonder Grenzen het helemaal eens met de Nederlandse overheid:

Médecins Sans Frontieres/Doctors Without Borders says that it offers “medical aid where it is needed most. Independent. Neutral. Impartial.” Yet clearly when it comes to Muslim observance of Ramadan, it is not independent, neutral, or impartial. It is asking doctors, who are overwhelmingly non-Muslim Europeans, to change their behavior to conform to Islamic sensibilities while in the refugee camps.

De organisatie heeft zelfs een handige flyer en poster gemaakt voor artsen:

dos and donts

Daar zie je dus onder meer dat artsen geen kauwgom mogen kauwen tijdens vasturen, en ook niet mogen eten of drinken. Met andere woorden, feitelijk worden ze gedwongen om mee te vasten.

In islamitische landen is het heel normaal dat artsen zieke mensen vertellen dat ze niet moeten vasten — het is zelfs een religieuze uitzondering in de islam. Artsen Zonder Grenzen is echter zo bang voor repercussies van moslimfundamentalisten dat artsen verteld wordt dat ze hier niets over mogen zeggen. Oh, en dan is er ook nog eens de waarschuwing dat artsen en andersoortige medewerkers geen “strakke” of “onthullende” kleding mogen dragen.

Waarom niet? Wat kan er gebeuren?

Zoals Robert Spencer terecht opmerkt gaat het tegenwoordig altijd zo: als je een niet-moslim bent in een islamitisch land moet je je aanpassen aan de wensen van moslims, en als je een niet-moslim bent in een niet-islamitisch land moet je je óók aanpassen aan de wensen van moslims.

Doe maar normaal. Moslims die vasten kunnen trots zijn op zichzelf — het is echt bijzonder zwaar om een maandlang overdag niets te eten en te drinken, zeker in warme zo niet hete omstandigheden — maar een ander heeft daar niets mee te maken. En nee, niet-moslims hoeven zich dus absoluut niet aan te passen aan de vastpraktijken van moslims.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. zomaar

  tja je moet er wat voor over hebben , om als ongelovigen de moslim te helpen.

  (dit doet mij denken aan jaren terug , ik lag in het ziekenhuis op deze kamer waren drie verpleegsters bezig , twee westerse waren met een patiënt bezig te verzorgen , de moslima stond een beetje uit de neus te vreten , zelfs bleef zij door buffelen toen een ander patiënt op de kamer hulp vroeg aan haar .

  kijk dat is de moslim verrijking !.

  (ach ja voor ik het vergeet , toen ik hierover reclameerde bij het overige personeel , kreeg ik te verstaan dat zij geen anders gelovige wilde helpen , (wat zij dan in het ziekenhuis kwam doen is mij , en ook de andere verpleegsters en verplegers een raadsel , toch de (R)OVERHEID wil en wilde dit )).

  afin hoever wil de westerse mens nog door het stof voor de islam ?.

 2. Vigo

  Ach, we weten toch allemaal wat voor volk er werkt bij Artsen Zonder Grenzen, allemaal naïef ‘goedvolk’ die geen enkele moeite zullen hebben zich aan de gewoontes van die kutmoslims te moeten houden.

 3. Wachteres

  “Als je een niet-moslim bent in een islamitisch land moet je je aanpassen aan de wensen van moslims, en als je een niet-moslim bent in een niet-islamitisch land moet je je óók aanpassen aan de wensen van moslims”. Robert Spencer

  En deze man – die alleen maar de harde waarheid over de dictatuur van de fundamentalistische islam en zijn linkse schoothondjes naar buiten brengt – wordt natuurlijk zwart gemaakt en verguisd door het linkse tuig.

  Goed dat Michaël zijn opvattingen blijft gebruiken.

  De praktijk maakt steeds duidelijker hoe levensgevaarlijk politiek correct is voor onze samenleving.

  Zij faciliteert de fundamentalistische islam.

  Zou het niet logisch zijn dat de vluchtelingen die andersdenkenden aanvallen of bedreigen, teruggestuurd worden naar land van herkomst?

  Waarom gebeurt dat niet? Duizenden figuren met dergelijke opvattingen komen straks in onze maatschappij terecht.

  En de EU en links zwijgen als het graf.

 4. Ni28

  Waarom zijn onze overheden zo schijterig bang dat zij bij de minderheden nodig vinden om een bruine hand te halen. Zo creëer je toch juist tweedeling in het land. Elkaars acceptatie is geen eenrichtingverkeer. Daar zou de overheid achter moeten staan.

 5. Peter Selie

  Ach vraag mij wel eens af hoelang het nog duurt voordat iedereen in Europa aan het rechtssysteem de sharia onderworpen is, het is natuurlijk gewoon een kwestie van tijd. Iedereen met een klein beetje boeren verstand ziet en merkt toch op dat er een structuur, systeem achter steekt waar de Verenigde Naties een beduidende rol in speelt.

  Bijvoorbeeld Verene Shepherd van de VN_Werkgroep de zwartepiet ‘discussie’ aangezwengeld heeft bij monde van Quincy Gario met een klein leger donkere ontevreden mensen welke de Nederlandse cultuur voor zoverre deze bestaat onderuit haalt. Ook werkt de EU aan een bevordering van massa-immigratie en multiculturalisme om zo de saamhorigheid van bevolkingen te ondermijnden. Merkel deed nog eens een fel betoog en deed de andere leiders van eurolanden oproepen om snel aan een verdere politieke en economische integratie te werken.

  De integratie heeft topprioriteit aldus Merkel, ook is duidelijk dat landen hun grenzen moeten opgeven en hun bevoegdheden moeten overdragen aan internationale organisaties zodat de natie volkeren uiteindelijk niet meer over hun eigen toekomst kunnen beslissen. Brexit is de enige overgebleven hoop voor de nationale volkeren van Europa, maar met slechts een meerderheid van 52% ziet dit er ook niet erg hoopvol uit…

 6. hans-e-pans

  Vasten tijdens de ramadan, overdag ja. Na zonsondergang en voor zonsopkomst eten en drinken enz. enz. ze zich helemaal klem. Tussen zonsondergang en zonsopkomst mogen, doen, ze alles extra wat het andere deel van de dag niet MAG. De islam zoals wij die hier kennen is een verplichtende en verbiedende cult en heeft hierin helemaal niets met vrede te maken.

  1. Floris

   Tijdens de ramadan wordt er meer gegeten dan anders. Het is buitengewoon ongezond, maar kennelijk is Allah vergeten dat aan Mohammed mede te delen.

 7. HdK

  Onze MP Rutte heeft inderdaad de Moslims in NL een Ramadan Karim gewenst.
  Rutte is MP over alle NL-ers.
  Jammer daarom dat hij de christenen tot nu toe vergat een Prettig Kerstfeest te wensen. Om over andere Christelijke feestdagen maar te zwijgen.

 8. Kees

  Dit is een van de redenen dat ik mijn vaste donatie heb stopgezet.

 9. Bes Tolen

  Het probleem met de Nederlandse politici is dat zij voorrang krijgen om minister, staatssecretaris of kamerlid te worden als ze policor zijn en de multicult aanhangen. Alleen de PVV past dat niet toe. Minister Bussemaker, een feministe Groen Links uit roeping, PvdA lid uit berekening en echte koloniaal zij het honderdtachtig graden omgekeerd vanwege wraakzucht, wil daarenboven nog bij elke partij een vrouw als partijleider. De ministers en staatssecretarissen van de PvdA zijn inderdaad waarneembaar in hoofdzaak tot mogelijk allemaal multicult. Door het gedrag van Rutte kunnen VVD bewindslieden op dit onderwerp onvoldoende tegenwicht bieden. Dat vergt veel van de energie van de VVD bewindslieden en dat zal ook wel de reden zijn waarom ze niet nog aan een nieuwe periode beginnen. Dat ondanks dat een Schippers meer mensen aanspreekt en zij een meer bekwame indruk maakt dan veel van de vrouwelijke VVD ministers (en ook die van andere partijen), die haar dus als zodanig voorgingen.

 10. Ali Yas

  Artsen onder Grenzen is geen politieke beweging maar een hulpverleningsinstantie. Het helpt niemand als zij provoceren. Moslims kunnen het voor een groot deel ook niet helpen dat ze verplicht meedoen aan die flauwekul.

  Die artsen doen er ondertussen wel goed aan (eventueel achter een gesloten deur) zo veel hapjes en drankjes nemen als ze nodig hebben. Dat mis ik in de rechter kolom, bovenaan: “(niet) in het bijzijn van vastende moslims”.

  Maar de “do’s” in de linkerkolom zijn dubieuzer. De artsen hoeven beroepshalve natuurlijk geen gedrag toe te juichen dat helemaal niet gezond is. Maar misschien moeten ze dat óók wel doen, om de lieve vrede te bewaren. Ondertussen moeten ze dus hun eigen cultuur verloochenen, de cultuur nota bene die het mogelijk maakte arts te worden en hen ertoe bracht dit werk onder moslims te doen.

  Deze spagaat toont maar weer eens aan dat Artsen zonder Grenzen hier niet helemaal op zijn plaats is. Je vraagt je af waarom er geen mohammedaanse artsen zijn, betaald door één van de Arabische olielanden. Geld voor moskeeën in het Westen is er immers ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.