Britse Labour-partij stort in elkaar na Brexit-referendum

David Cameron is waarschijnlijk niet de enige partijleider die zal moeten aftreden vanwege het resultaat van het Brexit-referendum.

Jeremy Corbyn, de leider van Labour (de grootste oppositiepartij in Groot-Brittannië, en de Britse versie van de PvdA), ligt namelijk ook zwaar onder vuur. Eerder kondigde hij zelf aan dat hij zijn buitenlandwoordvoerder Hilary Benn had ontslagen. Hilary was lid van Corbyn’s schaduwkabinet. In Groot-Brittannië heeft de grootste oppositiepartij ook een zogenaamd kabinet; één dat weliswaar geen enkele macht heeft, maar die wel als een echt kabinet functioneert om Britten te laten zien wat ze zouden doen als zij aan de macht waren.

Dat schaduwkabinet valt nu helemaal uit elkaar. Nadat Corbyn bekendmaakte dat Benn niet langer welkom was kondigde Heidi Alexander zelf aan dat ze uit de Labour-partij stapte. Deze mevrouw was schaduwminister van Volksgezondheid. Ze zegt dat Corbyn Labour niet langer kan leiden omdat hij geen geloofwaardigheid over heeft. Zo zou hij er niet genoeg aan gedaan hebben om Britten ervan te overtuigen om tegen de Brexit te stemmen. Met andere woorden, ze geloven dat hij verantwoordelijk is voor hun nederlaag.

Alexander schrijft:

“Hoezeer ik je ook respecteer als een man van principes, denk ik niet dat jij de capaciteiten hebt om ons land van de antwoorden te voorzien die nu nodig zijn. Ik denk ook dat als wij de nieuwe regering moeten gaan vormen, dat dan een verandering van leider noodzakelijk is.”

Vorige week riepen Labour-prominenten ook al dat Corbyn moest opstappen. Hij legde die oproepen toen naast zich neer.

Als dit zo doorgaat is dat dit keer natuurlijk onmogelijk. Hij probeert weliswaar aan de macht te blijven, maar de kans dat hij daarin slaagt ligt ergens tussen nul en niets. Benn ligt eruit, maar Corbyn kan nu wel bezig blijven. Volgens ingewijden is er namelijk een ware coup gaande; steeds meer Labour-parlementariërs en prominenten willen van hem af.

En zo kon het Brexit dus weleens aan twee partijleiders de kop kosten, eerst aan Cameron en binnenkort misschien ook aan Corbyn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Seneca

  Prima! Wie wind zaait zal storm oogsten. De wereld heeft voldoende anti joodse ‘leiders’ en de wereld heeft geen behoefte aan een smerig stuk links sujet die bovendien te stom is om voor de duvel te dansen. Zelfs het links krapuul bij die partij, ziet dit in en zegt dat hij zijn biezen kan pakken. Het begin van een grote schoonmaak?

  1. sarko

   LoL wat hebben de joden nu te maken met Brexit.
   Ach en de arbeider zal / moet wel links stemmen want door rechts worden ze verneukt.
   Waarom denk je dat het sociaal/economisch programma van de PVV zo links is, volgens Rutte halen ze de SP nog links in en die kan het weten ..

 2. Vigo

  En in maart aanstaande gaan er hier ook wat van dit soort links ongedierte het veld ruimen, het worden zulke interessante politieke tijden, the Donald President van de VS, Le Pen in Frankrijk, Wilders in ons land, en dat vieze wijf Merkel in Duitsland de laan uit, ik zie er naar uit!

  1. sarko

   Je kunt er niets tegen doen maar door Geert heeft de PVDA wederom grote kans op regeringsdeelname,,

   1. Vigo

    Neem nu maar èèn ding van mij aan, de kans dat de SP ooit mee gaat regeren is net zo groot als dat er een Boeing 747 op een biljart kan landen, droom nog even door zou ik zeggen met die collega worstenmakers van je, en vergeet het grootste gedeelte van je inkomen niet af te staan aan die sekte.

    1. sarko

     Haha ben lid van de SP, als oppositie partij.
     Regeringsdeelname zie ik niet zitten maar op gemeentelijk en provinciaal niveau mogen ze nog wel meer invloed krijgen.
     Je bent er klaar voor of niet 🙂

 3. Peter Selie

  Britse Labour-partij stort in elkaar na Brexit-referendum, goed zo dit is een kolfje naar mijn hand, laat deze crypto-communisten het maar voelen. Het goede gevoel in de socialistische hoofden verdwijnt als sneeuw voor de zon. Time voor payback lijkt aan gebroken voor deze arrogante kontlikkers van de macht…

  1. Ali Yas

   Ik vind die breuk in Labour ook niet gek. Na verlies is het niet ongewoon dat men het kussen van de prioriteiten eens flink opschudt. Misschien gaat men zelfs wel terug naar waarachtig socialisme, met beginselen als volksverheffing, de macht in handen van de arbeiders, dat soort dingen.

 4. LantR.fant

  Met 90% zekerheid, zat Jeremy Corbyn achter de moord op Jo Cox. JC had alles te winnen, of alles te verliezen. Dat was voorspelbaar. Jo uit de weg ruimen en daarmee een Brexit verhinderen was voor hem wel DE ultieme win win situatie.

  1. ceteris paribus

   Dit is een krankzinnige beschuldiging. Uiteraard geen spoortje logica laat staan bewijs.

   In dezelfde logica zat de PVV achter de moord op Fortuyn.

   Lanterfant maakt een tragisch gestoorde indruk.

   1. Beukman

    Als straks Geert wordt vermoord, moeten ze eerst maar eens huiszoeking gaan doen bij Lanterfant.

   2. LantR.fant

    U stelt dat ik geen bewijs heb voor mijn uitspraak. Dat is correct.
    De logica voor mijn stelling is er wel.
    Het Brexitkamp had alleen maar te verliezen bij deze moord.

    Het remainkamp zou wel baat hebben bij deze moord.
    Je zoekt een pauper op, die je een aantrekkelijk aanbod doet. Paar jaar gevangenis, niet al te zwaar regime, daarna kan die met een netto aanvulling op zin uitkering stil gaan leven zonder financiële zorgen.
    Voor een ton of 2, 3 heb je dat wel geregeld.
    Een fooi voor de kapitaalkrachtige instanties en bedrijven die tegen een Brexit zijn.

    De dader maakte zich niet uit de voeten en liet zich arresteren. Blijkt een pauper te zijn. Bungelt een paar uur en roept dan wat rechtse dingen.
    Het ligt er allemaal wel heel dik bovenop, niet?

    De moord op Pim Fortuyn
    De PVV bestond tijdens de moord op Pim Fortuyn nog niet, dus technisch is uw stelling wat lastig te onderbouwen.

    De moord op Pim leverde 2 voorspelbaar effecten op.
    1. De LPF kreeg een enorme verkiezingszege.
    2. Met het wegvallen van de charismatische verbindende factor zou de partij
    daarna net zo hard uit elkaar vallen. Probleem opgelost.

    1. Beukman

     @Fant
     Alsof er geen lone wolves bestaan.
     Zo ga je nog beweren dat Breivik door de Noorse Socialisten is opgeleid om met zijn daad extreem-rechts in discrediet te brengen.
     De juiste verklaring voor een gebeurtenis is doorgaans de meest waarschijnlijke.

     1. LantR.fant

      Er bestaan lone wolves. Maar in dit geval stond er voor het remainkamp heel veel op het spel.

      De daad van Breivik past ook niet binnen een soortgelijk plaatje.
      In tegenstelling tot -bijvoorbeeld- de moord op Fortuyn, of Cox was er verder geen acuut belang dat zo een wanhoopsdaad zou kunnen rechtvaardigen.

     2. Beukman

      @Fant
      Ik vind jouw verdediging nogal pover voor zo’n zware beschuldiging. Je hebt geen enkele aanwijzing, alleen maar een vermoeden, dat bovendien niet stoelt op feiten maar op aannames. Terwijl het volstrekt vanzelfsprekend is dat er gewoon precies is gebeurd waar het op lijkt: een verwarde racist heeft Cox vermoord, omdat zij in zijn ogen een verraadster is.

      Ook met Fortuyn heb je ongelijk. Mat Herben en andere kopstukken van de LPF hadden alle belang bij een moord op Pim. Kijk maar hoeveel extra stemmen dit de LPF heeft opgeleverd, en dus hoeveel extra LPF-Kamerleden er konden worden beëdigd.

      Toch hou ik vol dat de moord is gepleegd door een figuur vergelijkbaar met de moordenaar van Jo, te weten ene Volkert van der G. Maar ik moet dan ook niks hebben van samenzweringstheorieën – behalve als bron van vermaak, dat spreekt.

     3. LantR.fant

      @Beukman 15. Uw betoog over de moord op Jo Cox bestaat uit wensdenken. Wat u bewijs noemt is flinterdun en bestaat slechts bij de gratie van het remain-kamp.

      Vwb de LPF zijn de LPF mensen niet echt de winnaars gebleken, toch?
      Zoals gesteld, het moment was mooi, maar het liep -zoals te verwachten-binnen de kortste keren op een drama uit.

      Desalniettemin wil ik uw rotsvaste geloof in uw maakbare wereld niet afnemen.

 5. Wachteres

  En links is weer lekker gewelddadig. Er werd een poging gedaan twee autols in de fik te steken. Ach, van wie zullen ze dat nu afgekeken hebben?

  http://nieuws.tpo.nl/2016/06/26/extreem-linkse-terreur-berlijn-100-gemaskerde-man-reageren-op-online-geweldsoproep/

  Extreem-linkse terreur in Berlijn: 100 gemaskerde militanten reageren op online geweldsoproep
  ‘Willekeurige terreur tegen burgers van Berlijn’
  26-06-2016, 14:49 Tags: Berlijn

  In het Berlijnse stadsdeel Wedding braken zondagochtend vroeg rellen uit toen zo’n 100 gemaskerde extreem-linkse militanten reageerden op een een online geweldsoproep. Er werd onder andere een banencentrum gesloopt en besmeurd met verf en er werd een poging gedaan twee auto’s in de fik te steken, meldt Die Welt.

 6. Bromsnor

  De politieke elite , samen met hun vriendjes in de media, zullen er alles aan doen om de uitslag van het referendum te saboteren.

  De media zullen zoveel mogelijk paniek zaaien via negatieve berichtgeving over de Brexit.

  British and European politicians plot to overturn UK referendum result and block Brexit – which was voted for by 17million
  http://www.dailymail.co.uk/home/index.html

 7. Bromsnor

  Corbyn is een euroscepticus en moet daarom , vinden veel (Londense) Labour leden, worden vervangen door een leider die pro-EU is.

 8. ceteris paribus

  Na de Brexiteers kwamen de Regreteers. GB kwam in een collectieve neurose tot een rampzalige beslissing.

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/24/im-full-of-regret—extraordinary-moment-brexit-voter-changes-he/

  1. Bromsnor

   CP

   De mevrouw in de video kom je in zowat iedere (pro-EU) krant tegen.

   Natuurlijk zijn er altijd mensen die achteraf spijt hebben van hun stem.

   Als de uitslag anders zou zijn geweest en het Remain kamp had gewonnen zouden er ook mensen zijn geweest die achteraf liever anders hadden gestemd.

   Maar dan zou de media er totaal geen aandacht aan hebben besteed.

   Maar omdat de meeste media in het Remain kamp zitten worden nu dit soort berichtten gehypet door de media om zoveel mogelijk negatief te berichtten over de uitslag van het referendum.

   Net zoals de roep voor een tweede referendum. Uit onderzoek blijkt echter dat veel handtekeningen voor een tweede referendum uit het buitenland komen.

   De opgeworpen angsten door de Remain-campagne bleken binnen een dag leugen.

   Obama heeft zijn dreigement al ingetrokken, niks achteraan de rij voor een nieuw handelsverdrag.

   Merkel heeft al aangegeven dat de gesprekken over de uitvoering van een Brexit in een normaal tempo en binnen een objectief & goed klimaat moeten plaatsvinden.

   Aangezien er dus aan beide kanten van het Verenigd Koninkrijk geen tekenen zijn van een komende handelsoorlog met tariefmuren of blokkades, is dat complete argument van de Remain-campagne nu al uit de lucht.

   1. Beukman

    In het onderste filmpje zet Farage zichzelf overtuigend neer als een leugenaar aangaande die 350 miljoen pond per week. De man hoort in de gevangenis thuis.

    1. Wachteres

     http://www.breitbart.com/london/2016/06/26/questions-raised-3m-remain-petition-activists-encourage-foreign-signatories/

     3M+ ‘Remain’ Petition Uses ‘Script’ To ‘Fake’ Signatures: 25,000 From North Korea, 2,800 From Uninhabitable Antarctic

     an analysis of the data on the petition shows that at least 6 per cent of the signatories, or nearly 200,000 are from foreign countries. While foreign-based UK nationals are allowed to sign UK petitions, some believe that many of these are fraudulent given that Remain activists are handing out post codes online in order to elicit more signatures from abroad.

     As of Sunday afternoon, around 41,118 signatories have come from Vatican City, 11,717 from the United States, and curiously, 24,855 from North Korea.

     At least 19,000 signatures have come from France, and 2,735 from British Antarctic Territory, which has a population of just 250 people.

     And even UK-based signatories are raising questions, with the petition attracting a curiously high number of signatures from constituencies with small populations.

     Poitiek correct is al weer aan het zwendelen.

     Wie hoorde in de gevangenis thuis, zei jij, @Beukie?

     1. Beukman

      Ik dacht dat ik daarover duidelijk was geweest, @Resje. Farage hoort in de bak, en ik heb uitgelegd waarom.

     2. Wachteres

      Ik zie Farage niet op het filmpje. Maar als ik je goed begrijp is het geoorloofd dat politiek correct nooit en te nimmer zijn verlies zal erkennen en alles – tot aan zwendel toe – in het werk zal stellen om de zaak terug te draaien.

      En dat terwijl wij jaren met donder en geweld gedwongen zijn om de EU en een multicultturele samenleving te accepteren.

      Nog een vraagje: Denk je dat politiek correct ook zo’n kabaal had gemaakt als de stemming net andersom was uitgevallen?

     3. Wachteres

      En eeh… de EU heeft vanf het begin niet anders gedaan dan het volk voorliegen.

      Lijkt het je niet logisch dat zij dan als eersten de bak indraaien?

     4. Beukman

      @Resje
      Farage legt in het filmpje een schuldbekentenis af: hij neemt afstand van een van zijn belangrijkste Vote Leave campagne “adverts”, en reden waarom veel Britten nu reageren als: “That’s like the main reason I voted to leave, now I wish I hadn’t.”
      Plotseling blijkt nu dat ze iets héél anders hadden bedoeld met die 350 milloen claim.

      Ongetwijfeld horen er nog veel meer mensen in de bak thuis, maar wat mij betreft is de enige reden dat Farage en zijn kornuiten er nog maar even uit moet blijven, dat ze zelf maar de puinhoop moeten gaan opruimen die ze hebben veroorzaakt.

     5. Wachteres

      Ik weet niet welk filmpje je bedoelt, Beukie. Bij mij is er een korte discussie van twee mannen, niet Farage, en de tekst die eronder staat past er ook niet bij. [Susanna Reid bites back after she’s branded a ‘typical Remain-voting little]…

      Ik zal proberen de info op te zoeken. Ik begrijp trouwens niet dat mensen zelf niet nadenken. Er zullen ongetwijfeld zeer velen Remain gestemd hebben vanwege de angstverhalen van de EU aanhangers en de EU zelf. Waren dat geen leugens en halve waarheden?

      Dus wat is het verschil? Niemand zou mij kunnen overtuigen om Remain te stemmen, omdat ik de EU-leiding al jarenlang zie als de grootste smeerlappen die er rondlopen. Zij zijn degenen die de echte puinhopen veroorzaken, alleen al met de uitspraak: “Er is geen bovengrens”

      Dat is WAANZINNIG.

      Het zijn figuren die alleen maar uit zijn op eigen macht en invloed en die NIETS met het volk hebben. En daarin word ik alleen maar bevestigd.

      Nu wordt er al beweerd dat onze pensioenen minder zullen worden vanwege Brexit, terwijl die al voortdurend achteruit gaan en nu de EU die in handen krijgen. God sta ons bij … Het zal me niet verbazen als er in een kort tijdsbestek gezegd wordt: “Sorry, we hebben geen geld meer om de pensioenen uit te betalen”. En dan krijgen we te horen dt de leiding een flinke loonsverhoging heeft gekregen.

      Het ABP [waar wij bij zijn] heeft biljarden in kas ….

      Wat mij betreft is alles beter dan in de EU blijven. Dan zullen we nog eens arm worden met elkaar. En was dat maar het enige probleem…

     6. Beukman

      Het gaat om het 4e (onderste) filmpje op dit adres, @Resje:

      http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/24/im-full-of-regret—extraordinary-moment-brexit-voter-changes-he/

      Maar als je even

      farage 350 million

      googelt op de UK afdeling van Google News, vind je er ook zat stukkies over.
      En ook over rasopportunist Boris, die zich uit machtsgeilheid aansloot bij het Brexitkamp.
      Het is geheel begrijpelijk dat steeds meer Britten zich in het pak genaaid voelen.

     7. Wachteres

      ,,Wij sturen wekelijks 350 miljoen pond naar de EU. Laten we daarmee de NHS (gezondheidszorg) financieren.”

      Je link naar de Telegraph werkt niet. Dit heb ik gevonden. Maar Beukie, iedereen begrijpt toch dat zoiets een voorstel/idee is. ‘Laten we daarmee …’

      De mensen weten dat Farage niet in de regering zit, dus dat hij niet kan beslissen waar het geld heengaat.

      Je bent wel heel onnozel als je op basis van zo’n uitspraak kiest voor Brexit. Ik snap de ophef niet. Vooral als diezelfde ophef niet komt als we dag in dag uit bedonderd worden door de EU.

      Dat mag blijkbaar wel.

      Alhoewel. Ik geloof dat de menen wel doorkrijgen wie de EU is en wat haar belangen zijn. Dat is de reden waarom velen nu ook Nexit zullen stemmen.

     8. Beukman

      Voorlopig valt er niks te stemmen, @Resje. Voor een referendum is een meerderheid in de TK nodig. De PVV is echter de enige partij die een referendum wil. En de twijfel die er bestaat bij met name de SP zal verdampen door de onheilstijdingen uit de UK:

      “Het Brexit-kamp beseft ineens dat het voor een vrijwel onmogelijke opdracht staat. In de komende jaren moeten honderden wetten worden herschreven, meer dan vijftig handelsovereenkomsten worden gesloten. Daarvoor zijn op korte termijn meer dan duizend gespecialiseerde juristen nodig. Die zijn er waarschijnlijk niet.

      Intussen wordt de druk vanuit Brussel opgevoerd om de onderhandelingen over een vertrek uit de EU te starten. De Britten sturen echter aan op uitstel. Ze hebben op dit moment nog geen benul wie de onderhandelingen moet gaan voeren en wat het land nu eigenlijk voor nieuwe relatie wil. Ineens lijken veel Brexit-politici zich te realiseren dat er ook wel voordelen zitten aan de interne markt in de EU.

      Door het gebrek aan politiek leiderschap is de angst groot voor een verdere daling van het Britse pond en een nieuw bloedbad op de beurzen.”

      http://www.telegraaf.nl/binnenland/26089379/__Londen_stuurloos__.html

      Mogelijk gaat de Brexit toch iets goeds opleveren. Het is duidelijk dat de EU moet worden hervormd, ook ik ben het daar mee eens. Degenen die daarover gaan, voelen dankzij die Brexit nu de hete adem in hun nek.

 9. Ni28

  Alles had anders kunnen lopen als de EU haar arrogantie van de macht kon temperen. En iemand moest die dreun verkopen anders waren de EU leiders nooit wakker geworden. Hopelijk beseffen zij nu dat het einde nabij is en dat een Europese superstaat onmogelijk is. Minder EU en meer samenwerking zonder de misselijke euro die alle kapot maakt. Klok terugdraaien tot het punt waar het misging door de arrogantie van de machthebbers. Rijke lidstaten moet niet arm worden aan de arme lidstaten. Echt eerlijk delen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.