Talloze mensen zijn dakloos en hongerig in Pakistan. Dit geweldige stel vriendinnen doet er iets aan

Geen categoriejun 26 2016, 21:00
Dit eenvoudige idee kan een enorme impact hebben. Niet alleen in Pakistan zelf, maar ook daar ver buiten.
Twee vriendinnen, Zara Nadeem en Zehra Hassan, willen er voor zorgen dat er minder voedsel verspild wordt in hun stad, Karachi in Pakistan. Daarom hebben ze een geweldige campagne opgezet, Food for Thought geheten. De twee jongedames delen kleine pakketjes uit bij restaurants met daarop het "Food for Thought" label.
Als een gast laat weten dat hij niet van plan is om de restjes mee te nemen vragen Zara en Zehra of ze de restjes dan zelf mogen inpakken zodat ze ze aan arme mensen kunnen geven; mensen die geen geld voor eten hebben.
Screen Shot 2016-06-26 at 15.58.49
De dames zijn ervan overtuigd dat hun project zal helpen om zowel voedselverspilling als de grootschalige armoede in hun land aan de kaak te stellen. Pakistan is namelijk een land van tegenstellingen. Je hebt een bovenklasse die alles heeft waar je maar van kunt dromen en een onderklasse die voedsel maar nauwelijks of zelfs helemaal niet kan betalen. Zara legt uit aan de Pakistaanse krant Express Tribune:

"Je moet mensen het goede voorbeeld geven. Alleen dan kun je hopen dat ze in je voetsporen zullen volgen."

Op hun Facebook-pagina roepen de twee dames hun volgers op om hetzelfde te doen als zij. Gaan hun volgers naar een restaurant? Neem dan, vragen ze, een bakje mee zodat je de restjes daarin kunt doen en vervolgens aan arme mensen kunt geven. En vertel je vrienden er ook over! Want: hoe meer mensen meedoen, hoe beter het resultaat.
Screen Shot 2016-06-26 at 16.08.25
In Nederland is het probleem veel minder groot -- we verspillen wel voedsel, maar er zijn maar weinig mensen die echt honger moeten lijden; sterker nog, door de welvaartsstaat is dat schier onmogelijk -- maar in landen als Pakistan is dit natuurlijk een geweldig initiatief.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten