CNN gaat diep door het stof voor het plaatsen van islamitische ‘terroristen’ tussen aanhalingstekens

CNN is een ‘nieuwsmedium’ dat vond dat ‘terroristen’ een ‘aanslag’ hadden gepleegd in ‘Israël’.

Ziet bovenstaande inleidende zin er een beetje vreemd uit? Dat kan kloppen, want met opzet heb ik wat meer woorden dan je allicht zou verwachten tussen aanhalingstekens geplaatst. Zo lijkt het alsof CNN helemaal geen nieuwsmedium is, en het helemaal geen terroristen waren die een niet-echte aanslag pleegden in nep-land Israël.

Nu is dat allemaal een beetje overdreven (nu ja, met uitzondering van de kwalificatie van CNN), maar bij het Amerikaanse tv-station is het kennelijk doodnormaal. Eergisteren vond een bloederige aanslag plaats in het Israëlische Tel Aviv, waar verschillende media al niet helemaal normaal op konden reageren (want Israël).

ShowImage.ashx

De reactie van CNN – echter – spant wel helemáál de kroon door te doen alsof de daders van de aanslag eigenlijk helemaal geen terroristen waren:

“Following Wednesday night’s terror attack in Tel Aviv’s Sarona market that left four people dead and 16 wounded CNN inspired outrage with its headline when it put the word “terrorists” in quotations on its Facebook page.

Additionally, the news agency failed to mention terrorism even once in the article reporting the ordeal.”

CNN was zeker niet de enige die de kantjes er vanaf liep met de waarheid inzake de berichtgeving over de aanslag in Israël (het hierboven gelinkte Jerusalem Post noemt ook de BBC, Sky News, The Telegraph en The Guardian als inaccurate nieuwsbrengers), maar het bekende televisienetwerk maakte het wel het bontst door woorden tussen aanhalingstekens te plaatsen.

air-quotes

Na een grote backlash werd CNN wel gedwongen om afstand te nemen op Twitter:

Maar het kwaad was al geschied: ze hadden op dat moment al aangegeven niet op een neutrale en onafhankelijke manier gebeurtenissen in Israël te kunnen verslaan. Als het nou ging om tenniswedstrijden of reisprogramma’s, dan was het nog wel te doen geweest. Maar dit was een aanslag waarbij mensen om het leven zijn gekomen: dat je je dan op z’n minst een beetje op de waarheid blijft baseren, is dan cruciaal. Anders ben je gewoon bezig met propaganda.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  Politieke correctheid is dodelijk en Israël is op moment niet in de smaak bij PC mensen die Hamas als hun vriendje beschouwen want. Zolang je arm en zielig bent neemt iedereen het voor je. Kunt je op eigen benen staan en jezelf verdedigen heb je afgedaan want dan bent je niet meer zielig. Maak je in dagelijkse leven ook mee.

 2. Ali Yas

  “De reactie van CNN spant wel helemáál de kroon door te doen alsof de daders van de aanslag eigenlijk helemaal geen terroristen waren”.

  Of dat terecht was hangt af van de definitie van terrorisme die CNN hanteert. Hebben de daders die joden vermoord om angst te zaaien, of hebben ze dat gedaan omdat ze joden haten en met zo’n moordpartij in de rijkelijk met maagden gevulde hemel van Allah te komen? Dan is het woord “mohammedaanse lustmoordenaars” misschien passender.

 3. Bromsnor

  Dat is geen verrassing voor degene die CNN al jaren volgt.

  Het netwerk is lang niet wat het ooit is geweest en in de VS is CNN ook niet populair meer.

  Het netwerk is naar links opgeschoven en zeer politiek correct en houd zich o.a bezig met verdediging van de islam en het demoniseren van Israël. Ook linkse activisten vinden een gewillig oor bij CNN.

  Als iemand het waagt kritiek op de islam te hebben dan komt vaak CNN “te hulp” om de islam te verdedigen en de criticus van de islam te demoniseren.

  Ook is CNN een spreek buis voor Hillary Clinton. CNN word ook daarom wel het “Clinton Network” genoemd.

  1. ceteris paribus

   Het gaat trouwens goed met Hillary in de peilingen.

   1. Wachteres

    http://nieuws.tpo.nl/2016/06/12/schietpartij-en-gijzeling-homo-nachtclub-florida/

    Islamitische aanslag gay-nachtclub Florida: zeker 50 doden, 53 gewonden

    Schutter Omar Mateen zweerde trouw aan ISIS

    Sinon verheugt zich al op steeds meer aanslagen in de VS als Hillary president wordt en steeds meer aanslagen in de EU als wIJ daarin blijven.

    Zowel Clinton – zij is zeer bevriend met aanhangers van de moslimbroederschap – als Obama, als de EU zijn voor de vrije instroom van de islam.

    Mensen zoals Trump, die daar een halt aan willen toeroepen, zijn racisten en fascisten.

    “Politiek correct: HET GROTE GEVAAR voor onze vrije westerse samenleving”.

    1. Vigo

     DONALD J. TRUMP STATEMENT REGARDING TRAGIC TERRORIST ATTACK IN ORLANDO, FLORIDA

     Last night, our nation was attacked by a radical Islamic terrorist. It was the worst terrorist attack on our soil since 9/11, and the second of its kind in 6 months. My deepest sympathy and support goes out to the victims, the wounded, and their families.

     In his remarks today, President Obama disgracefully refused to even say the words ‘Radical Islam’. For that reason alone, he should step down. If Hillary Clinton, after this attack, still cannot say the two words ‘Radical Islam’ she should get out of this race for the Presidency.

     If we do not get tough and smart real fast, we are not going to have a country anymore. Because our leaders are weak, I said this was going to happen – and it is only going to get worse. I am trying to save lives and prevent the next terrorist attack. We can’t afford to be politically correct anymore.

     The terrorist, Omar Mir Saddique Mateen, is the son of an immigrant from Afghanistan who openly published his support for the Afghanistani Taliban and even tried to run for President of Afghanistan. According to Pew, 99% of people in Afghanistan support oppressive Sharia Law.

     We admit more than 100,000 lifetime migrants from the Middle East each year. Since 9/11, hundreds of migrants and their children have been implicated in terrorism in the United States.

     Hillary Clinton wants to dramatically increase admissions from the Middle East, bringing in many hundreds of thousands during a first term – and we will have no way to screen them, pay for them, or prevent the second generation from radicalizing.

     We need to protect all Americans, of all backgrounds and all beliefs, from Radical Islamic Terrorism – which has no place in an open and tolerant society. Radical Islam advocates hate for women, gays, Jews, Christians and all Americans. I am going to be a President for all Americans, and I am going to protect and defend all Americans. We are going to make America safe again and great again for everyone.

     – Donald J. Trump

     Bye bye Hillary…..

 4. Anna

  Islam is angst. Zonder dreiging, geweld en moord is ze nergens. Lafbekken en vooral linkse christelijke en elite buigen als een knipmes voor deze fascistische ideologie.

 5. pejoar

  De Nos maakte het nog erger.
  Donderdag 8 uur journaal.
  “De Palestijnse autoriteit veroordeelt de aanslag” zeiden ze.
  Dit is een leugen,de Palestijnen hebben helemaal niet gereageerd.
  Ook dat er massaal gejuicht werd door Palestijnen werd uiteraard niet vertelt.
  En ja,dit is niet de eerste keer bij de Nos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.