CNN gaat diep door het stof voor het plaatsen van islamitische 'terroristen' tussen aanhalingstekens

Geen categoriejun 11 2016, 13:00
CNN is een 'nieuwsmedium' dat vond dat 'terroristen' een 'aanslag' hadden gepleegd in 'Israël'.
Ziet bovenstaande inleidende zin er een beetje vreemd uit? Dat kan kloppen, want met opzet heb ik wat meer woorden dan je allicht zou verwachten tussen aanhalingstekens geplaatst. Zo lijkt het alsof CNN helemaal geen nieuwsmedium is, en het helemaal geen terroristen waren die een niet-echte aanslag pleegden in nep-land Israël.
Nu is dat allemaal een beetje overdreven (nu ja, met uitzondering van de kwalificatie van CNN), maar bij het Amerikaanse tv-station is het kennelijk doodnormaal. Eergisteren vond een bloederige aanslag plaats in het Israëlische Tel Aviv, waar verschillende media al niet helemaal normaal op konden reageren (want Israël).
ShowImage.ashx
De reactie van CNN - echter - spant wel helemáál de kroon door te doen alsof de daders van de aanslag eigenlijk helemaal geen terroristen waren:

"Following Wednesday night's terror attack in Tel Aviv's Sarona market that left four people dead and 16 wounded CNN inspired outrage with its headline when it put the word "terrorists" in quotations on its Facebook page.

Additionally, the news agency failed to mention terrorism even once in the article reporting the ordeal."

CNN was zeker niet de enige die de kantjes er vanaf liep met de waarheid inzake de berichtgeving over de aanslag in Israël (het hierboven gelinkte Jerusalem Post noemt ook de BBC, Sky News, The Telegraph en The Guardian als inaccurate nieuwsbrengers), maar het bekende televisienetwerk maakte het wel het bontst door woorden tussen aanhalingstekens te plaatsen.
air-quotes
Na een grote backlash werd CNN wel gedwongen om afstand te nemen op Twitter:
https://twitter.com/cnni/status/740892558050635776
Maar het kwaad was al geschied: ze hadden op dat moment al aangegeven niet op een neutrale en onafhankelijke manier gebeurtenissen in Israël te kunnen verslaan. Als het nou ging om tenniswedstrijden of reisprogramma's, dan was het nog wel te doen geweest. Maar dit was een aanslag waarbij mensen om het leven zijn gekomen: dat je je dan op z'n minst een beetje op de waarheid blijft baseren, is dan cruciaal. Anders ben je gewoon bezig met propaganda.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten