Haar kind stopte met ademen en telefoon was buiten handbereik. Een iPhone-functie redde echter het leven

Het zag er even bijzonder slecht voor de 1-jarige dochter van deze vrouw. Maar één functie op haar iPhone zette de hele situatie op de kop!

Ze schrok zich een ongeluk toen haar 1-jarige dochter ineens stopte met ademen en helemaal blauw kleurde: haar kind was in levensnood, maar ze kon er niet veel aan doen. Stacey Gleeson kon geen hulp inschakelen, want ze had haar telefoon op een andere plek laten liggen.

Gelukkig hebben iPhones één handige functie, die luistert naar de naam ‘Siri’. Siri is een digitale hulp die naar je stem luistert en op die manier opdracht kan uitvoeren. Stacey had gelukkig de tegenwoordigheid van geest om hard door het huis te roepen: “Siri, bel een ambulance.” Enkele zenuwslopende minuten gingen voorbij, maar uiteindelijk stond de eerste hulp dan voor de voordeur bij Stacey Gleeson en hun stikkende dochtertje:

De dochter maakt het nu weer goed, en ademt weer zelfstandig. Ze heeft dankzij de iPhone van haar moeder niet het loodje gelegd.

Knoop dit verhaal dus maar goed in je oren. Voor wanneer mensen weer eens beginnen over hoe de techniek tegenwoordig iedereen verslaafd maakt aan z’n telefoon, of hoe alles vroeger beter is. Dit verhaal toont aan dat techniek wel degelijk levens verbeterd én zelfs soms kan redden. Dit meisje stond op het randje. Dankzij Siri ging ze er gelukkig niet over!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.