'ISIS leider Abu Bakr al-Baghdadi is zwaargewond'

Geen categoriejun 18 2016, 20:00
De Syrische ambassadeur in Moskou zegt dat ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi zwaar gewond is geraakt bij luchtaanvallen van de anti-ISIS coalitie.
Eerder berichtten wij dat Amaq, het officiële persbureau van ISIS (ja, de radicale gekken hebben een eigen persbureau), liet weten dat Al-Baghdadi dood was. Hoewel dat natuurlijk bijzonder goed nieuws zou zijn zegt ambassadeur Riad Haddad dat hij dit nieuws helaas niet kan bevestigen. Wel weet hij dat de ISIS-leider en zelfverklaarde kalief gewond is geraakt bij een aanval van de anti-ISIS coalitie.

"Wat zijn mogelijke dood betreft is er geen betrouwbare informatie, wel weet ik dat hij onlangs gewond is geraakt."

Voor de goede orde voegde de gezant van Syrische dictator Bashar al-Assad daar aan toe:

"Maar dat maakt allemaal ook niet uit omdat alle ISIS-leden binnenkort gedood zullen worden."

Met andere woorden, zelfs als Al-Baghdadi de aanval overleefd heeft hoeven hij en zijn radicale vrienden geen feest te vieren. Uiteindelijk zullen ze er allemaal aan moeten geloven.
Natuurlijk hopen we dat allemaal, maar voorlopig zijn dit vooral grote woorden die te weinig op de realiteit gestoeld zijn. Ja, ISIS levert tegenwoordig terrein in, en dat is een bijzonder positieve ontwikkeling. Helaas geldt tegelijkertijd dat de terreurorganisatie nog altijd bijzonder groot, invloedrijk én levensgevaarlijk is; niet alleen omdat de jihadisten het Midden-Oosten op stelten zetten, maar ook omdat ze aanslagen plegen in het Westen en plannen hebben om nog veel meer onschuldige Europeanen en Amerikanen over de kling te jagen.
Haddad en zijn baas doen er verstandig aan om eerst maar eens te bewijzen dat ze ISIS daadwerkelijk kunnen vernietigen. Voorlopig kunnen niet-radicale moslims, christenen en yazidi's in het Midden-Oosten nog lang niet opgelucht ademhalen, hoe triest dat ook is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten