Knettergek: opvang 'vluchtelingen' kost Duitsland 93,6 miljard euro

Geen categoriejun 08 2016, 11:00
En dan hebben we het alleen maar over de periode tot en met 2020. Ook nadien zal de Duitse belastingbetaler echter bakken met geld kwijt zijn aan de bekostiging van Angela Merkel's desastreuze immigratie-politiek.

Duitsland schaft zich af:

Het Duitse ministerie van Financiën is momenteel aan het onderhandelen met de zestien deelstaten over het benodigde budget voor de komende jaren en komt in een berekening die in handen is van tijdschrift Der Spiegel uit op 93,6 miljard euro. Dat moet genoeg zijn om tot 2020 grote aantallen asielzoekers op te vangen, ze te integreren en om de oorzaken van de migratiestromen aan te pakken.

Hoewel Duitsland het machtigste en meest welvarende land in de Europese Unie is zijn dit natuurlijk onbetaalbare bedragen. Je hebt het over bijna honderd miljard euro in een handvol jaren tijd, en daarna komen er daar ongetwijfeld nog tientallen miljarden bij, niet alleen voor de mensen die nu al in Duitsland zitten, maar ook voor hun gezinsleden, die binnenkort massaal naar Duitsland zullen komen op basis van gezinshereniging.
Het ergste is wellicht voor Duitsers dat dit geld niet alleen besteed wordt aan opvang en integratie, maar ook aan het vinden van woonruimte én werk voor de immigranten. Werk dat in principe ook gedaan zou kunnen worden door autochtone Duitsers.
Alternative für Deutschland staat ondertussen ongetwijfeld klaar om hier gebruik van te maken bij de volgende verkiezingen. En neem het ze eens kwalijk. Merkel maakt zich simpelweg schuldig aan wanbeleid, er is geen enkele reden voor andere partijen om haar daar ongestraft mee weg te laten komen.
De echte vraag is onderhand hoe lang onze oosterburen Merkel's wanbeleid tolereren? Raakt hun geduld nooit op? Of zijn ze nog zo bezig met de Tweede Wereldoorlog dat ze zich liever kapot laten maken door de politieke correctheid dan voor zichzelf op te komen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten