Max Verstappen weer op jacht naar podiumplek: wordt twee keer vierde in Canada

Het gaat de Nederlandse kampioen in de dop weer eens voor de wind, zoals we van hem gewend zijn!

Na het debacle in Monaco voor Max Verstappen, waar de Nederlander eerst moest starten op de laatste plek en later crashte tijdens de eigenlijke race, zijn alle ogen weer gericht op de Grand Prix van Canada, die morgen plaatsvindt.

Het ziet er goed uit voor de 18-jarige coureur, want tijdens de vrije trainingen wist de getalenteerde Formule 1-racer al tweemaal de vierde tijd te noteren. Verstappen is dan ook bijzonder tevreden:

“Geen slechte dag op het circuit, en goed weer”, vertelde de 18-jarige Nederlander. “Ik ben redelijk tevreden met de balans die we nu hebben. Het gaat nu om het finetunen van de bolide en daarmee wat tijd proberen te winnen. Het is altijd heel uitdagend hier.”

Naar de trainingen werd halsreikend uitgezien, want het is voor het eerst dat Max mag rijden met een nieuwe motor. Zijn teammaat Daniel Ricciardo had al een nieuwe motor in Monaco, maar ‘mega Max’ kreeg ‘m pas deze week. De Limburger is dan ook opgetogen met z’n nieuwe onderdelen:

“Het eerste gevoel met de nieuwe motor is goed. Je bent natuurlijk altijd blij als je meer vermogen hebt”, vervolgde Verstappen. “We hebben een aantal goede rondetijden neergezet. Het leek erop dat Ferrari wat meer snelheid heeft, dus we hebben nog wat werk te verzetten, maar over het algemeen is het een heel positieve dag.”

Vandaag staan de kwalificaties op het punt te beginnen; met een beetje geluk kan Verstappen daar nog een plaatsje pakken, en dan begint hij de race met een virtuele podiumplek. Het is niet onmogelijk om de stunt van Barcelona te herhalen in Montreal: in 2014 wist Red Bull deze race ook te winnen, dus kansen liggen er genoeg voor de Nederlandse held!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.