Middelburg pakt Ramadan-overlast keihard aan: herrieschoppers krijgen direct boete

De burgemeester van Middelburg is helemaal klaar met overlast tijdens de Ramadan.

Het is weer Ramadan: de maand dat vrome moslims van zonsopgang tot zonsondergang vasten. Helaas gaat deze maand van bezinning ook gepaard met overlast en lawaai: zodra het moment is aangebroken dat men weer mag eten, breekt de herrie los. Prima om een feestje te vieren, maar veel mensen zijn de nachtelijke overlast helemaal beu. Geschreeuw, herrie, voetballen… En dat elke nacht, een hele maand lang.

De gemeente Middelburg is het zat:

“Al meerdere jaren ervaren de omwonenden van wijkcentrum het Palet overlast tijdens de ramadan. Deze overlast bestaat voornamelijk uit voetballen op het plein en de parkeerplaats in de nachtelijke uren. Verder is het een komen en gaan van auto’s en scooters in de nacht. Vaak ook voert een groep mannen op luide toon gesprekken bij het Palet in de nacht.”

Burgemeester Harald Bergmann laat zijn Ramadanvierende stadsgenoten weten dat overlast voortaan keihard wordt aangepakt. De tijd van waarschuwingen is voorbij, herrieschoppers krijgen voortaan direct een boete:

“Tijdens de ramadan van vorig jaar heb ik een brief overhandigd met een laatste waarschuwing en de aanwezigen gesommeerd per direct te stoppen met het veroorzaken van geluidsoverlast  in de omgeving van wijkcentrum het Palet.

Dit jaar zal de politie uitsluitend nog handhaven. Op grond van de APV van Middelburg zal iedereen die tijdens de ramadan onnodig overlast of hinder veroorzaakt worden bekeurd en weggestuurd. De hoogte van de bekeuring bedraagt € 140,-. “

Zo doen we dat! Het kan niet zo zijn dat buurtbewoners elke nacht last hebben van een feest dat ze zelf niet eens vieren. Prima om Ramadan te vieren, maar doe het ergens waar mensen er geen last van hebben. De burgemeester verwijst Middelburgse moslims die ’s nachts willen feestvieren, naar de moskee:

“In voorkomende gevallen zult u worden verwezen naar de Turkse moskee en het naastgelegen voetbalveld aan Het Zwin in Middelburg. Dat is de plaats waar u zich tijdens de ramadan kunt ophouden, praten en voetballen.”

Kijk, dát is aanpakken! Stoppen met die herrie, of 140 euro boete. Dat zouden meer gemeentes moeten doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. zomaar

  tja dat is een van de voordelen ,van de linkse multicul verrijking !!, vele culturen en ideologieën opeen gestapeld, maken het leven van de linkse denker mooier .

  dat er ook nog anders denkende en culturen er zijn ,die elke dag vroeg op moeten om de centjes binnen te brengen die zij graag uitgeven .

  doet volgens hen niet terzaken .

  1. Ali Yas

   Tja, dit is nou een duidelijk voorbeeld van wat multicultuur kan betekenen: de meerderheid lijdt onder de minderheid. Assimilatie werkt toch echt een stuk beter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.