"Vieze stinktokkie!" Tegenstanders asielzoekerscentrum krijgen dreigbrief

Geen categoriejun 09 2016, 11:00
De strijd tussen voor- en tegenstanders van vluchtelingenopvang wordt steeds grimmiger.
Enkele tegenstanders van de opvang van alleenstaande mannelijke asielzoekers in Oss kregen gisteren een onaangename verrassing: een dreigbrief in de bus. De brief is ondertekend met "Oss verwelkomt asielzoekers" en waarschuwt tegenstanders dat ze kunnen rekenen op een pak rammel:
13339616_1058167340934952_5413208936048892328_n
De brief werd op Facebook geplaatst door Ronald Selder, die in het schrijfsel wordt bedreigd. De anti-asielzoekersactivist laat zich naar eigen zeggen niet kisten:
[caption id="attachment_139957" align="aligncenter" width="533"]Ronald Selder. Bron: Facebook Ronald Selder. Bron: Facebook[/caption]

"ik ga lekker door met protesteren want ik kies eerst voor mijn eigen volk en mijn kinderen"

Het is onbekend van wie de brief afkomstig is, maar de ondertekening "Oss verwelkomt Asielzoekers" lijkt sterk op het "Oss Verwelkomt Vluchtelingen", dat al langer actief is in de Noord-Brabantse stad. De voorzitter van dat comité, Angelo Schuurmans, zegt niets te weten van de dreigbrief en neemt er afstand van. Hij suggereert dat het dreigement juist zou zijn verstuurd door tegenstanders van vluchtelingenopvang, om op die manier de voorstanders in een kwaad daglicht te stellen.
Een nogal boude bewering: hoewel zoiets natuurlijk mogelijk is, is het wel belangrijk om dit soort bedreigingen zeer serieus te nemen. Wat je verder ook moge vinden van de asielkwestie: wanneer we elkaar gaan bedreigen om onze politieke mening, is het einde zoek. Dit moet dus serieus worden onderzocht en degene die deze brief heeft verstuurd moet hard worden aangepakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten