Middelburg pakt Ramadan-overlast keihard aan: herrieschoppers krijgen direct boete

Middelburg pakt Ramadan-overlast keihard aan: herrieschoppers krijgen direct boete

De burgemeester van Middelburg is helemaal klaar met overlast tijdens de Ramadan.

Het is weer Ramadan: de maand dat vrome moslims van zonsopgang tot zonsondergang vasten. Helaas gaat deze maand van bezinning ook gepaard met overlast en lawaai: zodra het moment is aangebroken dat men weer mag eten, breekt de herrie los. Prima om een feestje te vieren, maar veel mensen zijn de nachtelijke overlast helemaal beu. Geschreeuw, herrie, voetballen... En dat elke nacht, een hele maand lang.

De gemeente Middelburg is het zat:

"Al meerdere jaren ervaren de omwonenden van wijkcentrum het Palet overlast tijdens de ramadan. Deze overlast bestaat voornamelijk uit voetballen op het plein en de parkeerplaats in de nachtelijke uren. Verder is het een komen en gaan van auto’s en scooters in de nacht. Vaak ook voert een groep mannen op luide toon gesprekken bij het Palet in de nacht."

Burgemeester Harald Bergmann laat zijn Ramadanvierende stadsgenoten weten dat overlast voortaan keihard wordt aangepakt. De tijd van waarschuwingen is voorbij, herrieschoppers krijgen voortaan direct een boete:

"Tijdens de ramadan van vorig jaar heb ik een brief overhandigd met een laatste waarschuwing en de aanwezigen gesommeerd per direct te stoppen met het veroorzaken van geluidsoverlast in de omgeving van wijkcentrum het Palet.

Dit jaar zal de politie uitsluitend nog handhaven. Op grond van de APV van Middelburg zal iedereen die tijdens de ramadan onnodig overlast of hinder veroorzaakt worden bekeurd en weggestuurd. De hoogte van de bekeuring bedraagt € 140,-. "

Zo doen we dat! Het kan niet zo zijn dat buurtbewoners elke nacht last hebben van een feest dat ze zelf niet eens vieren. Prima om Ramadan te vieren, maar doe het ergens waar mensen er geen last van hebben. De burgemeester verwijst Middelburgse moslims die 's nachts willen feestvieren, naar de moskee:

"In voorkomende gevallen zult u worden verwezen naar de Turkse moskee en het naastgelegen voetbalveld aan Het Zwin in Middelburg. Dat is de plaats waar u zich tijdens de ramadan kunt ophouden, praten en voetballen."

Kijk, dát is aanpakken! Stoppen met die herrie, of 140 euro boete. Dat zouden meer gemeentes moeten doen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Overlast Ramadan Middelburg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties