Mitt Romney staat pal voor conservatisme, verklaart oorlog aan Donald Trump

Mitt Romney waarschuwt zijn partij en landgenoten voor zijn (waarschijnlijke) opvolger als Republikeinse presidentskandidaat, Donald Trump.

Trump zorgde er de afgelopen weken voor dat hij in theorie genoeg gedelegeerden verzamelde om tijdens de Republikeinse conferentie écht de genomineerde van zijn partij te worden. In de weken sindsdien heeft de miljardair er echter niets aan gedaan om critici om zijn vinger te winden. Sterker nog, hij is zo mogelijk nog erger en gekker geworden dan voorheen.

Zo viel hij de rechter aan in een zaak die tegen hem werd aangespannen (hij zou mensen tienduizenden euro’s afhandig hebben gemaakt met Trump University, een initiatief dat uiteindelijk neerkwam op fraude, aldus zijn tegenstanders) omdat die van Mexicaanse afkomst is. En dat deed hij niet één keer, maar enkele malen. Dit terwijl er geen enkele échte reden is om te vermoeden dat de rechter tegen Trump is. Hij is een Hispanic, en dat is wat Trump betreft genoeg om hem af te schrijven.

Het is racisme in actie.

Mitt Romney, die zijn partij vier jaar geleden nog representeerde bij de presidentsverkiezingen, heeft het dan ook helemaal gehad met Trump. In een speech en in een interview met CNN maakte Romney gisteren duidelijk dat hij niet voor Trump zal stemmen omdat hij zich ernstige zorgen maakt over de impact die de racistische miljardair kan hebben op de Amerikaanse cultuur:

“Ik wil niet dat racisme van bovenaf naar beneden vloeien in de maatschappij. Ik wil niet een president zien die het karakter van het Amerikaanse volk voor decennia negatief kan beïnvloeden. Presidenten hebben een grote impact op het karakter van onze natie. Een racistische, vrouwonvriendelijke, discriminerende president kan een bijzonder negatieve invloed hebben op het hart en het karakter van Amerika.”

Omdat hij Trump zo erg vindt overweegt Romney serieus om op de kandidaat van de Amerikaanse Libertarische Partij te stemmen, de voormalige (Republikeinse!) gouverneur van New Mexico Gary Johnson.

Aangezien ik regelmatig voor Amerikaanse media over het racisme van Trump en zijn fans geschreven heb kan ik het alleen maar eens zijn met Romney. Er is een verschil tussen niet-politiekcorrect zijn en een echte, doorgewinterde racist zijn. Trump en zijn die hard loyalisten zijn de laatsten. Kijk maar:

Screen Shot 2016-06-11 at 14.14.15

Screen Shot 2016-06-11 at 14.15.07

racist

Screen Shot 2016-06-11 at 14.16.35

Met “the klan” de die laatste reaguurder op de Ku Klux Klan, of de KKK. Een buitengewoon racistische organisatie die o.a. verantwoordelijk is voor het lynchen van Afro-Amerikanen wiens enige ‘misdaad’ was dat ze een donkere huidkleur hadden.

Ja, dit zijn de mensen met wie Trump optrekt en wiens steun hij heeft. Geen wonder dus dat Romney zich tegen hem verzet en hoopt dat de Republikeinse Partij op de één of andere manier alsnog met een andere genomineerde op de proppen kan komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Bromsnor

  Romney is mister establishment himself en heeft geen geloofwaardigheid bij veel Republikeinen die het establishment zat zijn. En conservatief is Romney zeker niet!

  Trump had (terecht) kritiek op de rechter omdat die verbonden was met anti-Trump organisaties en ook verbonden was met een racistische Latino organisatie. (La Ranza)

  Report: Trump University Judge Linked to Group that Calls for Boycott of Trump’s Businesses
  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/06/07/report-trump-university-judge-linked-group-calls-boycott-trumps-businesses/

  Dus de kritiek van Trump op de rechter had niets met “racisme” te maken maar met het feit dat de rechter met die anti-Trump latino organisaties verbonden is. Helaas is de “racisme hysterie” ook in de VS vol aanwezig en bij veel anti-Trump media.

  Het is jammer dat de tegenstanders van Trump iedere keer weer de racisme kaart trekken als ze geen inhoudelijke argumenten hebben tegen Trump.

  Trump is zeker geen racist. Hij wil de illegale immigratie afremmen. Vanwege dit feit word hij door veel media ( ter linker en rechterzijde) beschuldigt van racisme.

  1. Beukman

   Ach, een racist… Trump is gewoon een walgelijk mannetje, dat weerzinwekkende dingen heeft gezegd over vrouwen, Mexicanen, Latinos etc.
   Dankzij Trump weten we dat het establishment zo gek nog niet is.

   1. Bromsnor

    Beukman.

    Nee, dat heeft hij niet gedaan. Wat Trump heeft gedaan is de problemen benoemen die met de massale (illegale!!) immigratie van Latino’s samengaan. En dat is nog steeds een taboe in de VS. Dat taboe heeft Trump doorbroken.

    Trump heeft zich herhaaldelijk lovend uitgelaten over het Mexicaanse volk maar heeft ook gezegd dat onder de illegalen veel criminelen zitten wat door de statistieken word ondersteund.

    Natuurlijk word je dan door de media gedemoniseerd en verketterd……net als in Europa als je de problemen benoemd die samengaan met de massa immigratie van moslims naar Europa.

    Hier is een speech van Trump waarin hij het heeft over ouders van kinderen die zijn vermoord door illegalen. In het midden van zijn speech komen ook de ouders van de vermoordde kinderen aan het woord. Zoals Trump ook zegt in zijn speech is het niet-politiek correct om over deze zaken te praten. De media zwijgt dit soort incidenten met criminele illegalen liever dood. Door Trump krijgen dit soort incidenten nu aandacht.

    https://www.youtube.com/watch?v=bsokVoqSOA8

   2. C.oitus

    Dankzij jou plempsels weet ik wel dat jij een verwrongen wereldbeeld hebt.

 2. Bromsnor

  Anti-Trump activisten hebben gezworen iedere Trump rally te verstoren en geweld te gebruikten tegen Trump supporters. Dat is helaas veel gebeurt.

  Trump supporters zijn aangevallen , bedreigt en vaak word het spreken van Trump onmogelijk gemaakt. Deze activisten bestaan vaak uit linkse en Latino activisten die zeer gewelddadig zijn.

  En dit zijn de echte “racisten” die Trump het spreken onmogelijk willen maken en Trump supporters aanvallen.

  Zoals onderstaand artikel laat zien.

  Schokkende beelden: zo gevaarlijk is het om openlijk Trump te supporten
  Ook in de VS komt het geweld van links
  http://politiek.tpo.nl/2016/06/08/schokkende-beelden-zo-gevaarlijk-is-om-openlijk-trump-supporten/

  Ondertussen heeft Trump (ondanks de haat hetze tegen hem door de politieke elite en media) de nominatie binnengehaald en worden ook steeds meer Democraten aangetrokken tot het programma van Trump.

  Het kern punt van het beleid van Trump zal de economie betreffen. Banen en nog eens banen scheppen. Daarbij zal hij de illegale immigratie proberen af te remmen. Deze illegale immigratie is een zeer groot probleem in de VS, net als in Europa. In de buitenlandse politiek vertegenwoordigt Trump een gematigde koers, waarbij de VS zouden moeten afzien van hegemoniale aanspraken.

  Waar Trump vooral voor op komt is de “gewone” man die zich niet gehoord voelt. Hetzelfde dus als in Europa waar de (vooral Europese) politieke elite gewoon haar gang gaat en ook niet meer luistert naar haar eigen bevolking.

  Ik kan mij nog herinneren hoe Pim Fortuyn ook voor racist/ fascist werd uitgemaakt door veel media. Dezelfde tactiek word nu toegepast op Trump.

 3. ceteris paribus

  Romney is niet de enige die afstand nam van het racisme van Trump, Ryan deed dat al eerder.
  Trump blijkt niet in staat, nu hij de nominatie op zak heeft, zich een beetje te matigen en zich de allure van een toekomstige president aan te meten. De man heeft geen handrem en is een ongericht projectiel.

  De GOP heeft deze geniale gek nodig om een healing crisis te ondergaan. De partij is al jaren verlamd door het extremisme van de Teaparty en kennelijk is Trump nodig om mensen te laten beseffen dat dit nergens toe gaat leiden.
  Trump gaat dramatisch verliezen van Hillary en binnen de GOP zal men beseffen dat als ze dit extremisme niet afzweren ze voor decennia in de politieke woestijn moeten verkeren. Na de totale afgang in november zullen mensen als Romney en Ryan orde op zaken moeten stellen.

  Voorlopig maar even het drama aanschouwen, het zal van Shakespeariaanse allure zijn.

 4. cmsuijkerbuijk

  Mijn maag draait om bij het zien van deze foto: Een klein kind betrekken in de politiek!
  Deze Romney is dus geen háár beter! Walgelijk gewoon. Een soort van Vleespet Samsom!

  1. Beukman

   Zal ongetwijfeld z’n eigen kind zijn. Gezin, hoeksteen, samenleving, Americanen zien het graag. Wen er maar aan.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Beukman
    Juist. Als het dus zijn EIGEN kind is (Wat ik betwijfel, gezien zijn oude, verlopen kop), dan is het dus juist wat ik stelde, dat hij misbruikt maakt van zijn kind. En verder zeggen alle links die jij en die geslachtsziekte, hoe heet ‘ie ook al weer; oh ja, zwerende penis hier tonen meer over jullie, dan over Trump!

   1. Beukman

    En dan heeft Trump ook nog eens laten blijken dat hij best seksuele belangstelling heeft voor zijn eigen dochter.

    1. halo1

     Dat heeft hij dus niet (zo) gezegd..alles wordt (ook door u) verdraaid.. ik wens Trump veel succes toe bij het aanpakken van de 3 kernproblemen: illegalen(chaotisering), (extreem)Moslimdominantie en denationalisering…het ergste lijkt me die afgrijselijke Hillary 4 jaar te moeten uitzingen..

     1. Beukman

      “Yeah, she’s really something, and what a beauty, that one. If I weren’t happily married and, ya know, her father . . . ”

      Het gaat dus om die puntje puntje puntje. De man zou het met zijn eigen dochter willen doen. Laten we hopen dat zij net zo verknipt is als haar vader.

      Weet je? Ik zag Hillary eerst ook niet zitten. Totdat de narcist Trump ten tonele verscheen. Geef mij maar iemand van het establishment, in plaats van een flapdrol als Trump.

   2. ceteris paribus

    En ook deze prent zal de heer Suijkerbuijk wel weerzinwekkend vinden:

    http://static5.uk.businessinsider.com/image/571172ebdd0895667e8b4ac2-480/donald-trump-child.jpg

    1. Beukman

     BAH!!!
     Let ook op Trumps wellustige oogjes. En zie hoe het jongetje zich verzet tegen Trump, die hem tegen zijn wil voor de microfoon duwt, om hem ongetwijfeld iets te laten zeggen dat hij helemaal niet meent.

     1. cmsuijkerbuijk

      Al deze links zeggen dus véél meer over jullie perversie, dan over Trump!
      Schóften!

     2. CJD

      Cms

      Dus wanneer Trump kinderen bij haalt vind je het ok? Ik persoonlijk zie niet in wat er zo vreselijk is om kinderen te betrekken maar als je hier tegen bent wees dan consequent.

 5. Bromsnor

  Het kern punt van het beleid van Trump zal de economie betreffen. Banen en nog eens banen scheppen. Daarbij zal hij de illegale immigratie proberen af te remmen. Deze illegale immigratie is een zeer groot probleem in de VS, net als in Europa. In de buitenlandse politiek vertegenwoordigt Trump een gematigde koers.

  Waar Trump vooral voor op komt is de “gewone” man die zich niet gehoord voelt. Hetzelfde dus als in Europa waar de (vooral Europese) politieke elite gewoon haar gang gaat.

  Door het beleid van Obama heeft 63 procent van de Amerikanen niet genoeg contant geld om een auto te laten repareren. Het overheidsbeleid (van Obama en voorgangers) in de afgelopen decennia draagt bij aan de verdwijning van de middenklasse.

  Deze groeiende groep van mensen voelt zich niet vertegenwoordigt door Obama, Bush ,Clinton , Romney of andere kandidaten van het establishment.

  Heel veel slechter dan zijn voorgangers kan Trump het denk ik niet doen.

 6. Wachteres

  https://www.facebook.com/DonaldTrump/photos/a.488852220724.393301.153080620724/10157146953460725/?type=3

  Donald Trump begint de rechtstreekse aanval op Clinton: heel slim, hij gooit uitspraken die Obama tijdens zijn verkiezingsstrijd over haar deed op internet:

  “Ze zegt van alles, maar er verandert niets”.

  1. Bromsnor

   Weer een Hillary schandaal………….die keer over benoeming van een persoon die geld in haar Fonds heeft gestort.

   Hillary Appointed Clinton Foundation Donor, Financial Bundler to Sensitive Intel Post
   http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/06/11/hillary-appointed-clinton-foundation-donor-financial-bundler-sensitive-intel-post/

   1. ceteris paribus

    Als Bromsnor Breitbart niet had, wie zou dan al die schandalen van Clonton voor hem moeten verzinnen?

    1. Wachteres

     Simon bedoelt dat de waarheid over Hillary dan ondergeschoffeld zou blijven door de linkse pers.

     https://www.youtube.com/watch?v=cAoXgZLRee0

     Een briljant antwoord van een intelligente dame aan een moslima die klaagt dat men de moslims ook altijd moet hebben: “Niet alle moslims zijn toch slecht?” Met Engelse ondertiteling.

     Hier kan politiek correct nog heel veel van leren..

 7. Ni28

  Racisme en discriminatie zijn begrippen die tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt worden afhankelijk van de politieke kleur. En rassen met hun eigen diversiteiten bestaan, dat weet elke bioloog maar niet elke politicus geeft dat toe. Als het niet zo was zagen wij allemaal hetzelfde uit. Uiteindelijk gaat het niet om de kleur maar hoe de rassen elkaar accepteren. Sommige zonder moeite en sommige niet. En of Trump een racist is doordat hij de Mexikanen instroom halt toe wilt roepen is nog de vraag of dit niet een praktische overweging is. Als het aan Romney lag bleef alles bij het oude terwijl de meeste Amerikanen aan iets nieuws toe zijn. Is nu Trump sympathiek of niet blijft heel persoonlijk en het doet niet toe.

  1. Bromsnor

   Trump wil de massale instroom van Latino’s uit Zuid-Amerika afremmen zoals veel Europeanen de instroom uit het Midden Oosten en Afrika willen afremmen. Die is onder Obama toegenomen omdat Obama geweigerd heeft de grenzen goed te bewaken. Obama had de Latino stem nodig voor zijn verkiezingen.

   Het afremmen van de stroom illegalen heeft niets met racisme te maken maar met gezond verstand.

   Deze instroom vind plaats via Mexico en dat land weigert de illegalen immigranten te stoppen.

   Waarom wil Trump de illegale immigratie afremmen?

   Omdat deze veel misdaad met zich meebrengt en banen wegneemt bij de Amerikanen. Ook belast de illegale instroom instellingen als de gezondheidszorg enorm. Illegalen gaan naar de eerste hulp voor medische zorg en dan moet er wettelijk geholpen worden. Maar ze betalen geen cent mee aan de gezondheidszorg. Dus die moet worden betaald door de Amerikaanse belastingbetaler. Een enorme belasting dus.

   Illegal Alien Crime Accounts for over 30% of Murders in Many States
   http://www.breitbart.com/big-journalism/2015/08/08/illegal-alien-crime-accounts-for-over-30-of-murders-in-some-states/

 8. Ni28

  Een door de camera goed vastgelegde beeld behoeft geen tekst. Foto’s worden graag misbruikt door deze andere betekenis te geven. Kunt u zich herinneren d foto van de Russische militair met het beertje in de puin van MH17?

 9. Bes Tolen

  Romney won de vorige kandidaatsverkiezingen bij de Republikeinen omdat de andere zeven kandidaten allen Rooms katholieken waren en die stonden voor onbeperkte immigratie. Van Latino’s uiteraard. Romney was dus de enige niet-R.k., weliswaar een mormoon, die immigratie verder prima vond, maar toch. Maar toch gaven de kiezers hem de voorkeur. De reden was de minst kwade te kiezen. Duidelijk was dat de Rooms katholieke kandidaten hun geloof lieten voor gaan op het belang van de doorsnee Amerikaan. Er is wat principieels veranderd in Amerika.

  1. toetssteen

   @Bes
   Ik heb me verbaasd over de nogal malle keuze van Romney, eerlijk gezegd kan ik hem niet plaatsen unless, dat hij denkt een soort Openbaringen in een versnelling te zetten, maar sorry dat ik het zeg, dan ben je echt raar tussen de oren.

 10. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=FFIVXkJWzfA

  Donald Trump’s Full Speech on National Security/Hillary Clinton in Manchester, NH(6-13-16)

  1. ceteris paribus

   Het verbaast niet dat me rouw Wachteres een warm gevoel krijgt bij de extremistische racist Trump.

   1. Wachteres

    Heb ik jou dat stilletjes verteld, Simon? Want als dat niet zo is, dan fantaseer je weer eens.

    Ik heb wel gezegd dat alles beter is dan Clinton.

    Acht jaar het Westen door politiek correct laten vernielen is wel voldoende geweest.

    Nu hebben we nog de kans om onze vrijheid te behouden.

    Volgens mij genieten jullie van hier en daar een aanslag, zolang die maar niet in de buurt komt.

    Er moet toch een reden zijn waarom dat tuig hier wordt binnengehaald en er ook nog schapen achter dat beleid staan?

    1. ceteris paribus

     Als alles beter is dan Clinton, mevrouw Wachteres, dan bedoelt u dus steun voor Trump.
     Als gezegd, dat verbaast niet.

     1. Wachteres

      Net zomin als het mij verbaast dat jij creepy Hillary steunt, Simon.

      Mensen die onze cultuur en onze maatschappij haten en terug verlangen naar de voor middeleeuwen vinden elkaar als vanzelfsprekend.

 11. Bes Tolen

  Romney is al zakenman en politicus zeker geslaagd. Zijn denkwijze lijkt vaak opportunistisch maar wel de kant op van een benauwend Amerikaans protestantisme. Het woord protestants wordt ook voor mormonen genoemd. Deze benaming is tegenwoordig uitgehold en heeft naar mijn idee weinig te maken met de opstelling van het protestantisme, dat vroeger dominant was in Noord Europa. Christelijk is het nog wel te noemen. Romney begrijpt niets van de vrijheidsdrang en de behoefte van zelfhandhaving, ook als groep en volk, van tegenstanders, die zich aantasting van hun culturele identiteit en ontwikkeling (die ze heel anders zien dan Romney met zijn strenge religieuze achtergrond) en hun omgeving trachten te verweren. De huidige ”opposanten” zijn in de westerse wereld toe aan een ”nieuwe” cultuurslag, namelijk de westerse wereld te ontdoen van een heleboel ballast, niet ter zake geacht, ondoelmatig, verspilling. Daarmee richten ze zich ook tegen de platvloersheid en dogmatisme in de huidige in het westen dominante politiek, die niet wordt vertrouwd. Dat onderwerpen als anti-massa-immigratie als heel belangrijk worden gezien sluit daarbij aan. Er wordt in gradaties gedacht waarbij bijvoorbeeld een achterlijk agressief geloof als groot gevaar wordt gezien. Politieke gedachtevorming vindt voortdurend plaats. Het is nu de vraag hoever deze zienswijze tot de massa’s zal doordringen en het westen (nog) zal helpen. Het establishment ervaart die ”populisten” en hoe ze meer genoemd worden als een bedreiging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.