Verkrachte Nederlandse Laura in Qatar blijkt een moslima

Geen categoriejun 12 2016, 8:00
Langzaam maar zeker worden er meer zaken bekend rondom de 22-jarige Laura, die nu al maanden in de cel zit in Qatar vanwege een verkrachting.
Gisteren maakte Nederland kennis met de 22-jarige en uit Utrecht afkomstige Laura, die samen met een vriendin op vakantie naar Qatar ging. Ze zit inmiddels al maanden vast in een cel in dat land, omdat ze naar eigen zeggen verkracht is door een Syrische man. Haar wordt echter verweten seks te hebben gehad buiten het huwelijk; in Nederland is dat buiten Urk de gewoonste zaak van de wereld, maar in het toch wel achterlijke Qatar zijn ze daarin wat Middeleeuwser ingesteld. Sterker nog: zelfs als je verkracht ben, is dat een misdaad. En dat heeft Laura geweten sinds ze aangifte deed tegen haar verkrachter die nu ook vastzit vanwege hetzelfde vergrijp.
Een complicerende factor voor Laura is dat ze zich tot de islam bekeerd heeft. Je zou denken dat zoiets je helpt in een Midden-Oosters land, maar dat is niet het geval:

"’Het beeld is ontstaan dat Laura vrijwillige seks had met de medeverdachte, die ook is aangeklaagd en eveneens moslim is.’ De Syriër zegt dat Laura na de seks om geld vroeg. Toen hij weigerde te betalen, is zijn lezing, beroofde Laura hem van zijn telefoon en horloge. ’Die eigendommen nam hij vervolgens met enig geweld terug’, luidt de toelichting.

Het feit dat Laura zelf moslim is - wat door haar moeder wordt bevestigd - is volgens Buitenlandse Zaken ’een verzwarende factor’."

Qatar heeft naar verluid daarom een sterke zaak tegen haar gebouwd; niet alleen heeft Laura de wetten van het land overschreden, maar daarnaast is ze ook nog eens een slechte moslima. Een beetje zonder hoofddoek gaan feesten, drinken en daarna ook nog seks hebben (al dan niet onvrijwillig, het is ze daar om het even) is een vergrijp waar je als vrouw een straf voor verdient, aldus redeneren ze daar.
Vrijwel de gehele Tweede Kamer heeft Kamervragen aangemeld om de jonge vrouw te helpen, maar de vraag is wat het gaat helpen. Nederland heeft nauwelijks leverage jegens Qatar, dus het is maar de vraag of we iets kunnen doen om Laura weg te halen uit die achterlijke woestijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten