Mitt Romney staat pal voor conservatisme, verklaart oorlog aan Donald Trump

Geen categoriejun 11 2016, 21:00
Mitt Romney waarschuwt zijn partij en landgenoten voor zijn (waarschijnlijke) opvolger als Republikeinse presidentskandidaat, Donald Trump.
Trump zorgde er de afgelopen weken voor dat hij in theorie genoeg gedelegeerden verzamelde om tijdens de Republikeinse conferentie écht de genomineerde van zijn partij te worden. In de weken sindsdien heeft de miljardair er echter niets aan gedaan om critici om zijn vinger te winden. Sterker nog, hij is zo mogelijk nog erger en gekker geworden dan voorheen.
Zo viel hij de rechter aan in een zaak die tegen hem werd aangespannen (hij zou mensen tienduizenden euro's afhandig hebben gemaakt met Trump University, een initiatief dat uiteindelijk neerkwam op fraude, aldus zijn tegenstanders) omdat die van Mexicaanse afkomst is. En dat deed hij niet één keer, maar enkele malen. Dit terwijl er geen enkele échte reden is om te vermoeden dat de rechter tegen Trump is. Hij is een Hispanic, en dat is wat Trump betreft genoeg om hem af te schrijven.
Het is racisme in actie.
Mitt Romney, die zijn partij vier jaar geleden nog representeerde bij de presidentsverkiezingen, heeft het dan ook helemaal gehad met Trump. In een speech en in een interview met CNN maakte Romney gisteren duidelijk dat hij niet voor Trump zal stemmen omdat hij zich ernstige zorgen maakt over de impact die de racistische miljardair kan hebben op de Amerikaanse cultuur:

"Ik wil niet dat racisme van bovenaf naar beneden vloeien in de maatschappij. Ik wil niet een president zien die het karakter van het Amerikaanse volk voor decennia negatief kan beïnvloeden. Presidenten hebben een grote impact op het karakter van onze natie. Een racistische, vrouwonvriendelijke, discriminerende president kan een bijzonder negatieve invloed hebben op het hart en het karakter van Amerika."

Omdat hij Trump zo erg vindt overweegt Romney serieus om op de kandidaat van de Amerikaanse Libertarische Partij te stemmen, de voormalige (Republikeinse!) gouverneur van New Mexico Gary Johnson.
Aangezien ik regelmatig voor Amerikaanse media over het racisme van Trump en zijn fans geschreven heb kan ik het alleen maar eens zijn met Romney. Er is een verschil tussen niet-politiekcorrect zijn en een echte, doorgewinterde racist zijn. Trump en zijn die hard loyalisten zijn de laatsten. Kijk maar:
Screen Shot 2016-06-11 at 14.14.15
Screen Shot 2016-06-11 at 14.15.07
racist
Screen Shot 2016-06-11 at 14.16.35
Met "the klan" de die laatste reaguurder op de Ku Klux Klan, of de KKK. Een buitengewoon racistische organisatie die o.a. verantwoordelijk is voor het lynchen van Afro-Amerikanen wiens enige 'misdaad' was dat ze een donkere huidkleur hadden.
Ja, dit zijn de mensen met wie Trump optrekt en wiens steun hij heeft. Geen wonder dus dat Romney zich tegen hem verzet en hoopt dat de Republikeinse Partij op de één of andere manier alsnog met een andere genomineerde op de proppen kan komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten