Moeder ziet het gezicht van baby en wil hem wegdoen. Dan doet de verpleegster iets onverwachts

De ouders van Adam weigerden simpelweg om hem mee naar huis te nemen na zijn geboorte.

Op de foto zie je baby Adam. Toen hij ter wereld kwam, werd hij niet met liefde ontvangen door zijn ouders: sterker nog, ze weigerden om hem mee naar huis te nemen. Als het ziekenhuis hen de baby zou meegeven, zo dreigde de moeder, zouden ze hem stiekem vergiftigen. De reden? Hun zoon was misvormd. De baby had geen oogleden, geen handen en geen neus. Ook waren zijn benen vergroeid.

Schermafbeelding 2016-06-03 om 09.16.44

Ondanks de zware handicaps had de baby een gezond hart, functionerende longen en normale hersenen. Maar de ouders waren onverbiddelijk: in hun dorp in India zou het een schande zijn om zo’n baby mee naar huis te nemen, en als zij hem niet zelf zouden vergiftigen, zouden hun dorpsgenoten dat wel doen. Het ziekenhuis stond voor een dilemma, maar toen maakte de verpleegster een onverwachte beslissing…

Schermafbeelding 2016-06-03 om 08.58.28

Jessica werkte als verpleegster in het ziekenhuis, en haar man Raja is dokter. Het stel besloot dat ze de baby niet aan zijn lot konden overlaten. Hoewel ze totaal niet hadden gepland om hun gezin uit te breiden, adopteerden ze Adam als hun eigen kind. Maar dat was nog maar het begin. Raja vertelt:

Schermafbeelding 2016-06-03 om 08.58.13

De baby had veel operaties nodig aan zijn gezicht om te kunnen overleven. Om zijn ogen en mond te beschermen tegen infecties, moesten er worden geopereerd om te zorgen dat Adam zijn ogen en mond zelf kon sluiten. Gelukkig kreeg het echtpaar hulp om die operaties te betalen, zodat ze er niet alleen voor stonden. Sterker nog: ze kregen van vrienden, kennissen én wildvreemden maar liefst 100,000 dollar bij elkaar om hun kind de nodige behandelingen te geven.

De dokter van Adam vat het als volgt samen:

“Zal Adam ooit perfect zijn? Ja natuurlijk, hij is al perfect! Zal hij ooit normaal zijn naar de maatstaven van deze wereld? Nooit.”

Ondanks het feit dat Adam nooit normaal zal zijn, verdient ook hij liefde – zoals ieder mens. Helaas kreeg hij dat niet van zijn biologische ouders, maar de liefde van Raja en Jessica maakt alles goed. Wat mooi dat zij op hun beurt konden rekenen op de vrijgevigheid van anderen zodat ze hun zoon de medische behandeling konden geven die nodig was!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. C.oitus

    Gelukkig voor dat kind, dat zijn goede mensen, maar zij is wit das jammer. zal wel een racistisch motief hebben, kut witten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.