Ongelooflijk: drie schoolvriendinnen worden samen 100 jaar

Het gebeurt niet vaak dat mensen de leeftijd van 100 bereiken. En al helemaal niet als het ook nog eens om drie vriendinnen gaat.

In juni en juli 1916 werden ze gebeuren: de vriendinnen Ruth Chatman Hammett, Gladys Ware Butler en Bernice Grimes Underwood. In een tijd waarin vrouwen geen stemrecht hadden. En afgelopen zaterdag vierden ze hun 100-jarige samenzijn. Al die tijd zijn de drie vriendinnen bijzonder goed bevriend gebleven. Een vierde vriendin kon er helaas niet bijzijn: zij was net als Ruth, Gladys en Bernice al ruim een eeuw bevriend met de anderen.. maar zij overleed twee maanden terug.

Het viertal heeft een lange geschiedenis samen. In 1933 kregen drie van hen kinderen, en zagen ze ook Martin Luther King zijn droom van een vrij Amerika verkondigde. Maar behalve vreugde deelden ze ook leed: ze rouwden samen toen hun mannen het tijdelijke voor het eeuwige verruilden, en hun oudste kinderen de leeftijd van hun ouders niet konden evenaren.

Hoe de dames zou oud werden? Ze hebben daarvoor zelf twee ingrediënten: dansen.. en bidden:

“I still dance,” Underwood, who is nicknamed the “woman of grace and charm”, said later in an interview. “Sometimes by myself.”

The women all attributed their longevity to prayer and the “grace of God”.

“I prayed to Him every day and thank Him every day,” Butler said.

Ook op hun vergevorderde leeftijd is dat nog waar ze elkaar vinden: ze zien elkaar wekelijks in de kerk. En ze spreken aan de telefoon:

“I would love to go back to college,” Barnes said in the video. “I’ve always wanted to go to college.”

“I have no regrets,” Underwood said. “I’m just happy; I’ve had a good life.”

The friends still speak to one another on the phone almost daily, and they see one another when they attend church on Sundays.

Al met al zijn dit hele bijzondere vrouwen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.