Onstuitbare Max Verstappen aast op podiumplek in Canada

Geen categoriejun 12 2016, 12:00
De Nederlandse coureur is van plan om zijn stunt van Barcelona te herhalen in het noordelijke Montreal.
Nadat Max Verstappen uitviel in de Grand Prix van Monaco heeft hij dit weekend wel weer prima zaken verricht: de Nederlandse superster verzekerde zich van startplek 5, waarmee hij een prima uitgangspositie heeft om vanavond op het podium te belanden.

"Dit is niet verkeerd, al had ik gehoopt dat we nog iets dichterbij zaten", zei Verstappen voor de camera van Ziggo Sport over het feit dat hij maar iets meer dan zes tienden toegaf op Lewis Hamilton, die pole position pakte.

"De race is mooi, dus ik zie kansen. Misschien is er morgen ook wat regen, dat helpt altijd. Ik ga proberen om wat plaatsen op te schuiven."

Verstappen kent het circuit; hij reed er vorig seizoen al een keer en werd toen met een stukken slechtere auto vijftiende. Ditmaal gaat hij proberen om er een stuk beter resultaat uit te slepen: of dat gaat lukken moeten we nog zien, want ook zijn teammaat Riccardio start voor hem. Die kent ook het circuit op z'n duimpje, want in 2014 won de Australiër de race.
Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen, en onderschat nóóit Max Verstappen. De jonge Nederlandse racegod heeft nog een hele carrière voor zich liggen, en iedereen houdt er rekening mee dat hij binnen afzienbare tijd kampioen moet kunnen worden. Met z'n pas 18 jaar is die prestatie alleen maar grootser.
Hoe dan ook: om 20:00u gaat onze nationale held uit de startblokken in Montreal. Go go Max, wij duimen voor je!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten