Ooit was ze dakloos en had ze 4 (!!) banen tegelijk. Nu studeert ze af

“Ik zou niets aan mijn leven willen veranderen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben.”

Bianca Jeannot is een 22-jarige jongedame die al ontzettend veel heeft meegemaakt in haar leven. Zo is ze dakloos geweest en had ze tijdens haar studietijd maar liefst vier banen tegelijk. Anders had ze het geld namelijk niet om a) voor zichzelf te zorgen en b) haar familie financieel te helpen.

Onlangs zag ze haar inzet en harde werk beloond worden: ze studeerde namelijk af. Cum laude.

“Het is een prestatie die ik de rest van mijn leven met me zal meedragen,” zegt Bianca terecht trots. “Ik zou niets aan mijn leven willen veranderen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben.”

De 22-jarige heldin, want zo mogen we haar wel noemen, studeerde af in Engels en een certificaat in forensische wetenschappen. Ze is de eerste persoon uit haar familie die afstudeerde.

Dat is al een enorme prestatie, maar Bianca’s verhaal is nog veel indrukwekkender. Hoewel ze onlangs afstudeerde heeft Bianca namelijk een bijzonder zwaar leven gehad. Zo waren zij en haar gezin maar liefst zeven jaar dakloos. Toen Bianca 18 jaar oud was overleed haar moeder ook nog eens, waardoor Bianca de verantwoordelijkheid kreeg om voor haar broertjes te zorgen, Michael en Paul. De eerste heeft Down Syndroom, de tweede een nierziekte.

Daarom werkte Bianca niet alleen tijdens haar studietijd, maar werkte ze keihard:

“Ik had vier banen tegelijk, drie op de campus en één er buiten. Ik werkte in marketing, ik werkte voor huisvesting op de campus, in IT, en voor human resources.

Hoewel ze zich dus een slag in de rondte werkte kon Bianca op de één of andere manier ook nog actief zijn als studente. Zo zette ze een studentenvereniging op en was ze hoofdredacteur van het literatuurmagazine van haar universiteit, Phoenix geheten.

Eén van haar docenten, hoogleraar Daniel Smith, prijst haar dan ook de hemel in:

“Ze is het gezinshoofd, ze reist elke dag heen en weer, en ze doet met het een geweldig positieve houding en dankbaarheid die je in bijna niemand ziet, ook niet in mensen die veel ouder zijn dan zij.”

Nu ze klaar is met haar studie wil Bianca graag met dieren werken. En ja, daar heeft ze bijzonder veel zin in:

“Er is maar één manier om te kijken in het leven, en dat is naar de toekomst.”

Hier een mooie video over deze geweldige jongedame:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.