Op Twitter zijn nu veel mensen met (((haakjes))) rond hun naam. Dit is de bijzonder serieuze betekenis:

Op social medium Twitter barst het momenteel van mensen die haakjes rondom hun naam zetten. Dat is geen versiering, maar heeft een behoorlijk serieuze oorzaak.

Gebruikers van het communicatieplatform Twitter hebben het vast al gezien: verschillende gebruikers hebben hun naam aldaar omrings met haakjes. Zodat je dit krijgt: (((Jan Jansen))) of (((Piet de Groot))) of wat dan ook. Is dat het aloude versieren van je naam met leestekens? Die trucs zijn natuurlijk al zo oud als het inmiddels ter ziele gegane MSN Messenger, waar iedereen een naam had die bestond uit een stuk of tien (en vaak veel meer) smileys en andere tekeningetjes.

Maar de haakjes zijn niet frivool. Ze hebben een hele serieuze ondertoon, want aanvankelijk waren ze een teken van neo-nazi’s om Joodse Twittergebruikers te markeren, zodat imbecielen ze konden lastig vallen. Noem het zeg maar de jodenster van Twitter:

“Aanleiding is een tweet van politiek journalist Jonathan Weisman van The New York Times. Hij werd op Twitter door iemand aangesproken met zijn naam tussen zes haakjes. Toen hij om uitleg vroeg werd hem te verstaan gegegeven dat het een teken is van de neo-nazi’s om een Joods uitziende naam en achtergrond aan te duiden. Meteen na de mention kwam er een stroom van antisemitische tweets zijn kant op.”

Gelukkig zijn de meeste internet-enthousiastelingen geen neonazi’s – al lijkt dat vaak helaas wel zo – en besloten ze tot een tegenactie: gewoon zoveel mogelijk ‘normale’ namen tussen zes haakjes te zetten, om de extreem-rechtse mafketels in de maling te nemen.

Ook in Nederland bleken er voldoende mensen bereid zich aan te melden voor deze grote aanpak van antisemieten. Onder andere voormalig DDS-columnist Bart Schut bleek niet te beroerd ook zijn steentje bij te dragen aan dit kostelijke schouwspel:

https://twitter.com/bpschut/status/740164969975717888

Ik hoop dat er nog vele extreem-rechtse ‘jodenmarkeerders’ op eht verkeerde spoor zijn gezet door deze hilarische haakjesactie. Wegwezen met deze nare figuren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.